Отговори
# 135
Милинка виж и вътре в устичката му -да няма млечница-бели налепи на езика и вътрешността на бузките-тогава  и дупето става някак по-особено..Иначе на нас най-много за подсичане ни помага судокрем и често миене на дупето само с чиста воде и без никакви пудри и кремове след това -само судокрем ако има нужда!
Съчувствам ви за недоспиването и липсата на нощен сън..аз бях така при първото дете но защото се цедях и не си доспивах но и бебо беше по-ревлив и неспокоен!Сега беба е друго ниво Grinning

# 136
Ох, ето затова си бяха моите размишления онази вечер.Независимо дали четем книга,в интернет или другаде, все сме в грешка. Ето,  в книгата която чете chovecheto, пише кърменето да не се използва за успокоение и приспиване, а всеки консултант по кърмене би го препоръчал.Няма оправия в морето от противоречива информация, затова ще слушам инстинкта си.
Иначе, и ние нямаме режим.Все си мисля, че нещо бъркам.Нощна пауза - мираж, най- много 4-5 часа.Заспиване много трудно, то въртене, то лапане на ръце, вадене на биберон,перманентно мрънкане,пробуждане често, придружено с едно гърчене(а уж коликите ни минаха),пръцкаме на поразия, акане няма 48ч. вече.Ядем и ние със зор като милинка, и това от няколко дни.Днес не дадох пюре, но пак е зорна работа с яденето.Утре сме на консултация и ще питам педи.
Fortuna, пробвах с лъжичка, но плюеше кърмата.То голямо въртене на тази глава, голямо кривене, имам чувството, че го тъпча.
Деси, щях да те питам - ти защо спря да се цедиш?И пи ли нещо за спиране на кърмата или само не се цедеше?

# 137
  • София
Деси, щях да те питам - ти защо спря да се цедиш?И пи ли нещо за спиране на кърмата или само не се цедеше?
Спрях, защото на последните цеденета изкарвах по 4-5 капки от двете гърди Tired Кърмата ми намаля много още в болницата, защото 11 дни бях без бебе заради усложнения от секциото, много се надявах, че ще тръгне като започна да го слагам на гърда, но не постигнах нищо - изпих литри чайове, ядох жито, но тя просто си спря, а се цедях редовно. Отказах се окончателно когато Зарчето стана на 1 месец.

# 138
И въпроси към консултантите-Моята шушулка продължава стачкуването ..минават три часа и нагоре а тя яде едвам едвам с триста зора и завъртам главичката към мен TiredНо не това ме притяснява толкова защото все пак гладна не я оставям ,а по -скоро искам да попитам  следното- от повече от месец всеки път ,абсолютно всеки път тя връща пресечено веднага след нахранване ,или пък няколко минути до половин час след нахранване...и то доста обилно всеки път-все бърша или направо сменяме и двете дрехи защото ме оплесква и мене и себе си а  и наоколо-даже вчера татко и ме попита докога ще продължава така ... Криви  се ,гадно и е и в гърлото и на устата и на коремчето...чудя се  до кога ще е това и опасно ли е за стомахчето на беба?На кърмата ми ли и има нещо?Днес слушах една лекарка която казваше че няма такова нещо като стомахче и черва на новородено, които тепърва привикввали към новия начин на хранене а имало кърмени бебета с колики, от майки които не са наред със стомаха и червата или пък като са раждали нормално е влязла недобра вагинална флора и оттам проблемите с колики и тем подобни ..толкова гадно ми стана..и това било по последни проучвания..Има ли наистина  нещо такова?

Здравей ciao-ciao,
 Разбирам, че си притеснена от честото повръщане на дъщеричката ти. Споделила си, че според теб тя изпитва и някакъв дискомфорт, вероятно дължащ се на колики. Норамално е като една всеотдайна майка да се тревожиш и търсиш идеи, с които да помогнеш бебето ти да се чувства по-спокойно.
 Обичайно бебетата се раждат с не достатъчно добре развита храносмилателна система и повръщането е често срещано в началните седмици или месеци след раждането. Обикновено то постепенно отшумява, а продължителността е много индивидуална. Ако бебето наддава добре, спокойно е, жизнено, енергично, със здрав вид и цвят на кожата (розова и еластична) най-верятно всичко е наред и остава само неудобството от честото пране на дрешки. Майки, чиито бебета често връщат мляко са открили, че по-честото кърмене и кърмене в поза в която главичката на бебето се пада по-високо от телцето му, като например първите две и последните от тук често имат добър ефект.
 Дали също така бебето или ти приемате някакви добавки, медикаменти или витамини?
 Все пак ти като майка най-добре може да усетиш как се чувства твоето бебе и ако нещо те притеснява би могла да се консултираш с лекар. Информацията която си чула от лекарката може да не се отнася за вас конкректно или да е имала нещо друго в предвид. Някои майки, решават да се консултират дори с двама специалиста, за да сравнят информацията и мненията им.
 Би могла да погледнеш и  тази статия и ако прецениш, че може да се отнася и за вас би могла да се консултираш с гастроентеролог.
 Аморе, ти е споделила различни идеи, които биха могли да помогнат на бебетата да засучат по-спокойно. Бих могла да допълня и една нестандартна идея, която ако прецениш може да опиташ: сядаш на удобен въртящ се  стол, бебето е гушнато в теб, главичката му е на рамото ти, някой те завърта няколко пъти и след това предлагаш на бебето да суче. Много бебета когато са сънени или леко замаяни засукват по-спокойно гърдата. Също така би могла ако е прекалено топло в стаята да разсъблечеш дъщеричката ти и да опитваш през известен период всички други идеи. Понякога едно нещо което не е давало ефект, приложено по-късно работи. Ще се радвам и да споделиш какво си опитала и дали е било полезно за вас. Simple Smile
 Желая ти скоро да сте вече по-спокойни и усмихнати! Ще се радвам да ни държиш в течение и да питаш за всичко, което те вълнува!  Hug

# 139
  • USA
Милинка, и Ема има такива дни от време на време. Забелязала съм, че ако има колики и газ, обикновено и се зачервява и дупето, че и пъпките. Не мисля, че е от подсеченото, по-скоро всичко на веднъж. Ще мине, няма какво да направиш по-различно.

Наде, много хубаво бебенце имаш!

Човечето, и при нас няма още твърд режим, хем е на АМ предимно. Аз съм привържаничка на режима, но в по-късна възраст. Както я описваш тази книга, няма да я чета.  Mr. Green

Аз все още си повивам Ема вечер. При нас това много помага за заспиването и спането.

# 140
  • София
Деси, някъде из цялото поле информация за кърменето четох, че имало силен фактор на наследственост. Тоест, ако майка ти не те е кърмила, вероятността и ти да нямаш достатъчно количество кърма, е по-висока. Не знам доколко е вярно.
Аз също се мъчих, пих какви ли не неща, захранвах се с каши, цедих се, морих се и накрая просто се отказах. С кански мъки успявах за цял ден цедене да докарам първо 80 мл, към края на месеца - 50 мл. и накрая просто ми писна.
ciao-ciao, утре ще му разровя из устата да видя как е хавата. Ама странното е, че нищо не е променяно, изключая 3-4 памперса Либеро, които сме сложили и то преди 5 дни. Откъде да се вземат тия гъбички, недоумявам вече. Thinking А не е като да не стерилизираме шишета, преварявам вода и то именно с цел да избегна гъбични инфекции. Но нищо чудно да има нещо в устата, защото иначе не мога да си обясня този намален апетит. По принцип е "на-мама-малката-домашна-ламичка". Simple Smile
Winx, надявам се, защото подсеченото от болницата го лекувахме цял месец. Много трудно мина.
За режима: засега единствено успях да постигна някакъв по-ранен час за лягане. Обикновено го гарнира с поредната Омирова трагедия, но заспива. С дневното спане е по-трудно, но поне надвих да си ляга в леглото и да не пищи неистово, както преди. Ако е по-спокоен, спи, ако е като днес - не. С променлив успех е. Последно се пробвах да го повивам миналата седмица, но невинаги му влияе.
За храненето изобщо не се и опитвам да налагам режим, разчитам "да си каже", като огладнее.  

# 141
Здравейте  Simple Smile Малкото таласъмче чак сега заспа  smile3511...(снощи много малко спа ).станала съм кълбо от нерви ... то не беше реване,пищене и какво ли не. Имали някоя мама-луднала вече като мен  hahaha Mr. Green

Да са ни живи и здрави пък другото ....все ще мине  Simple Smile
А и да попитам (извън темата )аз закъснях с еднократната помощ (подадох я  молбата на 14 декември чак ) моля да споделете на коя дата са ви я превели ,на мен ми казаха в рамките на 1 месец ,но то мина и още нищо няма  newsm78 newsm78 newsm78 newsm78
Благодаря предварително  smile3525

# 142
  • София
Милинка, майка ми е кърмила мен и е цедяла за още едно дете  Simple Smile Това беше първото, което я питах  Peace Брат ми също е кърмен почти до 1 годинка. Явно на родата на баща ми съм се метнала, баба ми (на баща ми майка му) не е имала и една капка кърма  Tired

Наде, при мен - точно 1 месец, а при теб може да има забавяне заради коледните и новогодишните празници  Peace

Да ви кажа за Зарчето: като мрънка, започна много ясно да казва "Ма-ма", направо си умираме от смях с него  Mr. Green

Последна редакция: ср, 16 яну 2013, 20:43 от -=Деси=-

# 143
Наде,след 20 число.
И при нас цял ден рев,носене,никакъв сън и преди малко се предаде.
Лека вечер.

# 144
  • Бургас
Рали страхотна тема   bouquet
И при нас е лудница, т.е снощи и днес. Сега спи и след секунда лягам и аз, че съм труп. Поне се успокоявам, че не съм само аз лудата нервачка  smile3512 Ама като се ухили и всичко ми минава Simple Smile
Режимът е мираж!!! Има дни през 2-3 часа. Има дни през деня спи 5 часа, а вечер е през 2-3  #Crazy Мечтая си вечер да спи поне 5-6 часа и ние заедно с него  smile3503
Снощи трудното ядене (или по скоро неядене) цяла вечер беше през 1.30-2. Днес пак рев и трудно ядене. А след като яде има мляко, защото цедя за следващата доза колийф  newsm78  Явно октомврийските бебета са се наговорили и стачката е всеобща Simple Smile
Днес за първи път Иво се смя с глас Simple Smile
За наследствеността и кърменето: не вярвам! Майка ми не е кърмила...
За връзка "мама- бебе ходене до 00": аз съм със запек постоянно, а той ходи след всяко ядене Simple Smile Чак му и завиждам Simple Smile Като беше с разстройство и педито ми предложи да пия чай от шипки  hahaha е тогава със сигурност щях аз да не посещавам тоалетната поне месец Simple Smile
За коликите: май пак позатихнаха Simple Smile днес Simple Smile , снощи като промоция и колики имаше и колийфа свърши "точно навреме", че татито ни ходи в 1 вечерта за капки  #Crazy
Едно питане към ползващите колийф:
Скрит текст:
Броите ли колко пъти издържа едно шише? Аз си водя тефтер за всичко и със сигурност не са 40 приема, а от 30 до 37. Чудя се къде да се оплача, че вече 9 шише ние. А не е много евтино Sad
Спокойна вечер, момичета! Дано и моята да е спокойна!   bouquet
П.П.: Бебоците са супер Simple Smile Много е хубаво, когато гледаш хубави бебета  Two Hearts

# 145
  • София
По едно време се мъчих да давам Колийф, но не вършеше особено работа. Странното е, че използвам руско лекарство, също съдържащо лактаза, но е на 1/3 от цената на Колийф, не е толкова капризно за използване и успокоява стомаха на Андрей далеч по-добре. Само дето и то е трудно за намиране, та последния път нацелих в аптеката 6 кутии и ги купих всичките.
Не съм засичала за колко пъти стига една опаковка Колийф, но излиза златен за редовен прием.
От всички капки, с които опитах, засега единствено лактазата и Еспумизан (и производните му) подействаха. Втората група само като газогонни, сами не са достатъчни при силни колики.

# 146
  • Бургас
Милинка, а това руското дали го има и тук?

# 147
Деси, все повече се убеждавам, че твоето момче бърка деня с нощ. Не знам как издържате всяка нощ да не спите  Tired  Защо не опитате някак да смените режима?

begbie, ние пък днес бяхме на ортопед и на нас ни каза абсолютно същите неща  Mr. Green Даже му викам на мъжа ми как издържа всеки ден през 15мин този човек да повтаря едно и също нещо. И той ми отговаря: за 40лв на преглед и аз бих го повтарял  Mr. Green   Иначе си разбира от работата, не мога да отрека. При нас всичко е идеално, мери, гледа, похвали го бебето  Laughing  Но ще прескочим вероятно прегледа на 10м.
И ние ще отложим още малко ваксините, че още му се чува нослето и не ми се рискува.

# 148
Деси, питам защото  и на мен ми предстои спиране, та питах от само себе си ли става.Аз все още се цедя,но много се изморявам и ми отнема по 2 часа. Всички в къщи ме обвиняват,че ще го правя,а само споменах, че искам да заместя обедното и вечерното хранене.Нали затова съм била в майчинство, това ми било работата(това ми го казва собствената ми майка).Е, и аз съм човек и имам нужда да се погрижа за себе си,да изляза като бял човек, а иначе съм почти изцяло с помпата.Е, не чак толкова трагично, но поне на мен така ми се струва.Ох, оплаках се и отивам да лягам, че не се знае докога ще спим  Simple Smile

# 149
  • София
Милинка, а това руското дали го има и тук?

Съмнява ме. Confused Казва се Лактазар (~10 лв. за 50 капсули). Има и американски аналог, Лактаза бейби, пак около тази цена, но при нас не се продава. 

Srebrina81, ако решиш да спираш цеденето, кърмата намалява. При мен спирането беше от въпросните 50 мл до 0. Имаше дни, в които чувствах напрежение в гърдите, цедях се. Разбира се, количеството беше смешно малко, но се цедях, колкото да не си докарам мастит. При мен не стана отведнъж, но намалява. Има и таблетки, ако искаш да решиш радикално въпроса.

Общи условия

Активация на акаунт