Отговори
# 150
dion , begbie при един и същи доктор сме ходили .  smile3503  Едни от най-добре похарчените ми 40 лв -  чух " Всичко е идеално!" и ги прежалих на мига. Реално 10 от тези 15 мин ги прекарах в събличане и обличане на бебка. Simple Smile  Таткото съжали, че не е учил медицина на времето, така се били изкарвали лесни пари казва.  Laughing  Предполага, че следващия път ще отидем след прохождането, но има много време до тогава и ще видим какви ще ги измисля.

# 151
Сребре, само който не е цедил, ток не знае колко е тежко. Щом ти вече усещаш, че трябва да спреш, тогава не ги отразявай много такива язвителни забележки. Три месеца и половона никак не са малко, аз лично усещах, че няма да издържа дълго и именно затова впрегнах всички сили, за да кърмя. Аз лично ти се възхищавам, това са минимум 4 часа на ден, през които си се лишавала от почивка и сън.
Begbie, dion,  и при нас репертоара беше едно към едно същия  Simple Smile. А вие, dion, защо няма да ходите 10 месец. На нас ни каза профилактично да отидем, пък сега се зачудих.
И при нас днес има гладна стачка. Даже и не беше спала, та му дръпка един рев, че ибсе спи. Еми така е, цял следобед като игра и дивя, смя ми се и ми говори.
Днес в часът на мама, казаха доста интересни неща за масажчета, гимнастики и пр. Някой грешни неща съм правила, но не са чак фатални.
Пожелавам ви лека вечер, дано поспим  smile3524
ShySun, и нашия татко така. Единствено снимката беше по-същественото.

# 152
nade_91 еднократната помощ я превеждат с детските - значи по-рано от 20-то число не чакай
red_nelitka пробвала ли си Ентерокинд?Малкият много го харесваше и примляскваше за още.Аз го давах през деня, а вечер -  Биогая.Иначе Биогаята ми свършваше наистина за 30 дни.Но честно казано аз ефект не виждах затова и спрях да давам капки.
Мами  нас никой не ни праща на ортопед.Вие по предписание ли ходите или по собствено желание?
И достойнството му не го е гледала педиатърката, само го преслушва и сестрата бие ваксини и край.
Не знам как се обръща режима, но и при мен е така - като се нахрани вечер и въобще не му се спи.Тази вечер спа от 6 до 8.30 - хапна, после до 22,30 се смя, рита с крака и т.н Поспа 15 мин и сега пъшка в леглото със затворени очи.Това е сигурно третия път за 3 месеца да си е заспал в леглото сам  Crazy

# 153
  • София
Сребрина, Милинка е права - ако престанеш да се цедиш постоянно, а оставиш, примерно, сутрешното и вечерното цедене - ще намелее. Аз тогава като се опитвах да направя нещо, консултантите ми бяха препоръчали Лецитин, ще потърся поста или направо задай въпрос към тях  Peace Много е това по 2 часа, по-добре наистина я спирай, аз отдавна да съм откачила  Hug
Ето какво ми написа тогава Amorevole
Цитат
Ако прецениш да отбиваш, по-щадящият и за двама ви вариант е това да стане плавно и постепенно, без намесата на медикаменти (те биха могли да имат доста неприятни странични ефекти). Би могла да опиташ постепенно да му предлагаш по-рядко гърдата, като ти можеш сама да си избереш с какъв темп да става това – спрямо това как се чувстваш, как са гърдите ти. Споделяш, че усещането ти е все едно имаш съвсем малко кърма – възможно е в такъв случай да не усещаш напреженние в гърдите, докато отбиваш плавно. Но ако все пак усещаш гърдите си напрегнати, би могла да изцедиш малко (но съвсем леко, колкото да облекчиш). Ако се налага – може да си направиш компрес от зелево листо (някои считат, че има и понижаващо лактацията действие – на охладено прясно зелево листо се махат дебелите жили, надупчва се ии се начуква и с него се обгръща гърдата, без зърното и ареолата). При нужда от понижаване на лактацията, някои майки споделят, че са пили чай от салвия (градински чай). Ако е необходимо, би могла да се консултираш и с лекаря си за приема на Лецитин. Той е хранителна добавка, която действа като емулгатор (пречи на мастните частици в кърмата да се слепват и да запушват каналчета) и се среща в много храни, които консумираме. За дозировката му може да ти е полезна тази статия http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=136347.0 . Не е необходимо да намаляш приема на течности. Това, което би могла да ограничиш, е консумацията на трансмазнини (ако присъстват в менюто ти). Опитай да избягваш притискане или травмиране на гърдите (стегнато бельо или сутиен с банели, спане върху тях, колан на автомобил и т.н.). Обичайно, такова плавно отбиване може да се случи за няколко дни или седмици, в зависимост от ритъма, който следваш и как се усещаш. Възможно е гърдите да пускат капки кърма месеци и дори година след края на кърменето, но ако няма напрежение или дискомфорт, няма препълване, това е нормално и няма причина за притеснение (просто не бива да се «пробва» от време на време, защото по този начин отново се стимулира).
Дано ти свърши работа  Hug

Дион, не е като да не сме опитали да обърнем режима - просто заспива в ръцете и няма сила, която да го събуди. Сега ги гледах, как се забавляват с баща си (нали вечер той го гледа) - разнасяха се напред-назад из стаите, ходиха при щорите, огледалото, телевизора, елхичката и Зарко изведнъж се отпусна и заспа. Ей сега се събуди и се напъва, че не е акал 30 часа, дано го прокара  Simple Smile

skrita FUstA, това е преглед, който се изисква по ЗК и резултатите от ехографа се прилагат към досието на детето. Трябвало е да ви пратят на 2 месеца. След това на 7-8 месеца и нагоре се водят профилактични и са по желание (ако, разбира се, не е имало някакъв установен проблем) Hug  

За масажчетата и гимнастиката: вече от няколко източника знам, че гимнастиката е излишна (ако не и вредна), масажчетата са по-приемливи  Peace

Последна редакция: чт, 17 яну 2013, 01:44 от -=Деси=-

# 154
Благодаря на Милинка,Деси и Рени за подкрепата и информацията.И аз си мислих за плавното намаляване на цеденето.Ама, то бая време ще откара с моите 200-220 мл на цедене.Имам позната, цедила се до 8-мия месец и то с ръчна помпа, е това е нечовешко вече!Аз няма да издържа толкова със сигурност!
Тая вечер голям купон - от 01.00 до 04.00ч.Какво му стана на Калоян - не знам.Побърка ни с баща му!

# 155
dion , begbie при един и същи доктор сме ходили .  smile3503  Едни от най-добре похарчените ми 40 лв -  чух " Всичко е идеално!" и ги прежалих на мига. Реално 10 от тези 15 мин ги прекарах в събличане и обличане на бебка. Simple Smile  
A аа анджак  Laughing обаче дигнал тарифата с 5 лева, затова пък Мати го напиша  Joy
Оф. моето педи много стриктна с тези ваксини мамка му, ся другата седмица трябва да ходим поне за пентикс има. Айде тази я знам, но другата ваксина ми е хикс. Поне разбрах, че и тя е мъртва.. Егати в Германия задължителните ваксини са 6, а тук 20. ДА живее фармацията !!!  #2gunfire

# 156
ShySun, Дуфалак не съм давала, но ме е страх без лекарско предписание. Като отидем на консултация ще питам.

red_nelitka , аз давах Колийф, но не съм засичала за колко приема има. Няма да се учудя, ако са по-малко капките.

И при нас режима нещо много взе да "куца". Предната нощ спа непробудно  десет часа, а тази нощ бяхме във вихъра, мрънкане и въртене цяла нощ. И сега не заспива, а толкова му се спи...само търка очички и носле, ама....няма сън. Иначе за яденето- през деня стриктно на три часа, а през нощта както дойде.
В нашият град гадната мъгла е пак тук  Twisted Evil, а имах планове за днес за по-дълга разходка....
Сноще в нашия блок имаше пожар, и дъщеря ми доста се изплаши, че и аз... викам си какво ще правя сама с двете деца, но добре, че беше на по-долните етажи и пожарната бързо реагира.

# 157
При нас положението с носенето на ръе е денонощно. Само да го оставим в леглото или в шезлонга и надува гайдара, а как се отучва от това неНам ...

# 158
Да ви споделя моето шмекерче какви ги върши  Laughing - преспивам го преди малко ( заспива на цицата ) , ставам от дивана и лекичко тръгвам към кошарката на пръсти. Поглеждам надолу и го виждам той - ококорен и ме гледа с поглед" какво си мислиш, че правиш!!"  Grinning. Оставих го аз, почна да раздава усмивки ( сваляча на мама) и сега хълца в знак на протест.. Ай де, че шефа се развика  Laughing

# 159
Сребре за намаляне на кърмата знам че се използва пресен магданоз. В по - големи количества на салата или чайчета от магданоз.
За спането, на нас много ни помага повиването на ръцете. Ако не съм прибрала хубаво ръцете вечер нощната ни пауза отива на кино. Тя не че е чак толкова голяма но все пак 5-6 часа мен ме задоволяват.
Малкия още е хремав, ваксините ще ги сложим когато аз преценя че е здрав, колкото и да ме убеждават че няма страшно.
За книгите за възпитание и отглеждане на деца, пробвах се да чета такива но се отказах. В тях се описват някакви идеални случаи, които в 90% от случаите не сработват. Режима е хубаво нещо но не на всяка цена. Не можеш да си оставиш детето гладно да реве 1 час, защото трябва да яде задължително през 3 часа! А и едни деца се успокояват и заспиват по един начин а други по друг. При нас вариант да заспи в люлка няма. Трябва да се гушкаме. Вечер го гушвам за 5 мин и е заспал. Правила съм опити да го оставя в кошарата, ми няма заспиване! Какъв е смисъла да мъча и себе си и детето и да налагам този метод! Така че карам на усет.
А и Честит Имен Ден на именниците днес   bouquet

# 160
Наде, за еднократната помощ подадох документи на 02.11 , преведоха ми ги на 18.12 , така че ако днес не ти ги преведат, чакай на 22.01 (превеждат във вторник и четвъртък).
Деси, не сте за завиждане с този режим.  Hug Дано нашата не си го смени, че вашите като не акаха и нашата да не остане по-назад  и тя почна да не ака. Е, вчера ака два пъти без да давам нищо, да видим кога пак ще има радост.  Laughing
Скрита фуста, нашата педиатърка ни изпрати на ортопед на последната консултация, т.е. при навършени 3 месеца. И в този ред на мисли въпрос към момичетата от Варна: при кого водите децата? Мен ме праща при д-р Живков в Майчин дом.

Катрин сама си заспива в леглото, засега спазва някакъв режим с отклонение от около час. Ваксините понесе добре. Но има нещо като лишей на лявото лакътче - показах го на доки, но тя само пита с какво я омазнявам ( не съм сменяла козметика, препарат за пране, само на кърма е), после в бързината забравих да попитам пак, че беше едно бързане. Та някой друг с подобен проблем?

# 161
Fortuna, ние водихме Калоян при д-р Живков в Майчин дом.Струва 50 лв. прегледа,ама и той е от бързите.Но иначе казват, че той и Райков са най-добри във Варна.
Иве,благодаря за съвета!Ще видим първо как ще се справя с домашния натиск.Аз съм съгласна дори и на 2 пъти цедене.По принцип не ми е нещо неприятно, но се изнервям,когато малкия не иска да спи, а циците ще ми се пръснат.Ето, една приятелка звъни да излизаме, а аз: "ми, трябва да се цедя!".Добре,че се пада малко зимно бебе, че ако беше по-топло,щях да се побъркам да стоя в къщи.
След нощния маратон,разбрах причината за не спането на Калоян, а тя беше:познайте от 3 пъти:не акането.Викам ще изчакам да видя дали ще се изака сам,но явно нямало как да стане и в 05,30 използвах термометъра.Горкия,заспа още докато му правех клизмата!Бая си беше запекан,щом и памперса не го попи.И си казах, че вече няма да чакам толкова!

# 162
Fortuna, ние ходихме при доц. Балев в детска клиника "Лисичкова" Simple Smile

# 163
Фортуна, моят син има нещо подобно, но на коленцата. На пипане стои грапава кожичката, а иначе не се забелязва нищо като го полгледнеш. Също питах педиатърката му и тя каза да омазнявам по-често. Ще мине, може и от времето да е, нали зимата е по-суха кожичката.
Нашата педиатърка ни изпрати на ортопед при Райков. Аз също мислех да ходя при него така или иначе. Но и за Живков съм чувала добри отзиви. Вероятно при него ще си запишеш по-лесно час, че при Райков май за почти месец напред са заети.
Reneta_87, ако всичко изглежда наред, мисля да не водя Савко на ортоп.преглед на 10м, аз и с баткото така процедирах - ходихме само в началото, после всичко си му беше ОК. Ако вече нещо ме притеснява или виждам, че не стъпва правилно или нещо подобно, ще отидем.

Еднократната помощ и аз още си я чакам. Подавах документи в началото на декември, казаха ми да я чакам след 20.01.

И мойто дете доста е свикнало да го носят на ръце. Като е будно много често с е носим, иначе почва да реве. Като вземем да се приспиваме също много често на ръце се носим. Я го сложа в кошчето му, я е надул гайдата. И то така реве, че все едно го колят, чак дъх не може да си поеме. Но взема ли го, млъква на секундата  Mr. Green  Усеща и като го слагам в креватчето му и често го доприспивам, носейки го. Сега като се постопли и като тръгнем по разходки, ще се научи да си спи в количката и без да го носят, надявам се.

Деси, не ти завиждам, честно, аз не бих могла да издържа на такъв режим. Но пробвайте пак след известно време, променят се децата и може да имате успех със смяната на режима.

# 164
Сребрина, благодаря! Сега като кажа на ММ колко ще струва прегледа и ще хлъцне.  Mr. Green Без това се дърпа да я водим на преглед (каката не сме я водили и слава богу няма проблем). Явно ще трябва по-рано да се обадя за час.  Сребрина, а колко часа не беше акал Калоян?

dion, при нас също кожата е по-груба, но и е леко зачервена. Започнах и аз да омазнявам по-често , дано да има ефект.

Ordinary_World, благодаря и на теб. Значи имам повече варианти.

Последна редакция: чт, 17 яну 2013, 12:36 от Fortuna

Общи условия

Активация на акаунт