Отговори
# 180
Деси, има школи при които захранването започва с месо. А аз защо съм запомнила , че си с 3деца  ooooh!  Hug  Joy

# 181
Аз първо да поздравя thorn birds, радвам се, че се завърна!  Hug Между другото тези дни си мислех за теб.  Simple Smile

За лепенките - нашата доки каза да не слагам и аз я послушах.  Simple Smile

Деси, не бях попадала на тази статия, сега ще я прочета. От много четене май съвсем ще се объркам и аз.   ooooh!

# 182
Fortuna благодаря  Hug Явно е имало някакъв телепатичен мост тия дни и ей ме на Simple Smile

За захранването - истината е, че и аз започнах да чета и като гледам колко много информация има ... аз засега май се ориентирам към захранване водено от бебето или педагогическо, ама да видим до след 3 месеца какво ще стане на практика Simple Smile М/у другото тук има хубаво сравнение на видовете захранване (сравнителната таблица е на 58 стр. иначе статията започва на 54 стр.):

http://issuu.com/lalecheliga/docs/sp_br1

# 183
  • София
А аз защо съм запомнила , че си с 3деца  ooooh!  Hug  Joy

Аааа, не знам  Mr. Green Само Зарчето е  Simple Smile

Сребрина, това пюре с тиква и круша, което даваш, ти ли го правиш или го купуваш отнякъде?  newsm78

Аз да питам Жени: понеже имаш момчета, би ли споделила как си процедирала и процедираш с пишоците?  Praynig

Започвам по малко да сондирам за захранването, да видя кое звучи най-логично и правилно и се каня да направя някаква табличка (живот и здраве!) и да се движа по нея. thorn birds, какво е "водено от бебето"? Thinking

# 184
Такааа изпуснах края кой какво как и кога.  Laughing

Ортопед във Варна , ходихме при доц. Райков - 40 лв, някой скоро спомена 45лв. Запазват се часове месец- месец и половина по-рано.

Ivality Дуфалак  е Лактулоза, не е по-различно, затова споделих колко дни ни беше изписан от педиатъра. ( 4 или до изхождане, което изпревари)

Куул Пач лепенките ги държах 4-5 часа поставени до мястото на убождането.

И аз започвам да чета и събирам разнообразна информация за захранването, а по-късно на тази база да реша какви стъпки да предприема.

# 185
Деси в статията, която пуснах по-горе на 56 стр. има за захранването водено от бебето. Водят го за най-лесно и най-безпроблемно за детето, но и най-цапащо Grinning Ето и във форума има тема за него:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=678259.0

# 186
  • София
Деси в статията, която пуснах по-горе на 56 стр. има за захранването водено от бебето. Водят го за най-лесно и най-безпроблемно за детето, но и най-цапащо Grinning Ето и във форума има тема за него:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=678259.0

Мерси, ориентирах се  Hug То обаче е за над 6-месечна възраст, но ще го имам предвид, и без това съм против детето да го хранят с лъжичка или да му държат бутилката до никоя възраст  Peace

# 187
мерси за бързия отговор, сега като го нахраня ще ги махна.
За захранването мен днес ми каза док. да започна да му давам по някоя друга лъжичка сокче, но аз не мисля да бързам още.
Да питам вашите бебета плачат ли на сън? Моят Иво докато спи изведнъж проплаква силно, а като го гледам спи си.

# 188
А аз защо съм запомнила , че си с 3деца  ooooh!  Hug  Joy

Аааа, не знам  Mr. Green Само Зарчето е  Simple Smile

[b
Дааа и си викам : ето жената с 3 и намира време, аз с 2 деца не мога да се оправя  Mr. Green Mr. Green
За захранването - ще ползвам схемата на каката, тогава много четях и прайх таблици, чудесии  Whistling. Общо взето започвам с оризова каша, като най-щадящи стомаха и така. Междудругото преди да почна да ровя започнах да давам сокчета от ябълка на 3 месеца по съвет на педиатъра и така му върнах коликите на детето. Та тогава се усъмних и задълбах....после почнахме вече в средата на 5-ти месец.

# 189

Сребрина, това пюре с тиква и круша, което даваш, ти ли го правиш или го купуваш отнякъде?  newsm78

Деси, пюрето от тиква круша си го правя сама.Варя тиквата на пара и смесвам с круша и кърма до желаната консистенция,можеш вместо кърма АМ да слагаш.
Днес бяхме на консултация и сме 7,200кг. и 63 см.Наддали сме 900гр.Питах за акането-каза ми да давам сок от круша.За захранването, така и не успях да разбера какво ми каза.Само ми съчувстваше за цеденето.Явно няма против.Ходих до аптеката и взех Биогайя -да видим дали ще има ефект.Взех и един чай на Хип, да видим как ще е с това акане.

# 190
Едно питане до мамите от Пловдив (ако има такива) - водихте ли бебоците на преглед при ортопед вече и къде. На мен днес педито ми даде направление ама на мен досега не ми се еналагало да търся ортопеди и не ги знам. Ако знаете някой добър, работещ с касата ще съм ви благодарна.

# 191
Деси, поради болезнен опит с най-големия батко /хирургична намеса, защото "това с фимозата е докторска измислица" - оставих нещата на самотек до годинката/, с Ици /преди почти 12 години/ и Влади още от прибирането вкъщи забелваме по малко всяка вечер при къпането - без болка, с търпение. При Ици нямахме никакви проблеми, при Влади отворчето беше съвсем мъничко и леко се притеснявах, но вече всичко е ок /не че сме забелили, раничко е още по чисто физиологични причини/. Малко дълго стана, но когато се обсъждаше тази тема във форума си замълчах - според мен всеки трябва да си прецени и да е готов за последствията.
Това е от мен за днес, че батковците чакат за компа  smile3514
Желая на всички лека и спокойна нощ  smile3524

# 192
Деси,  то пише,  че това е схема за 6месеца и нагоре, а не че се дават всичките тези неща на 6м. Аз също се замислих за baby led weaning, но май ще се въздържа, че не знам дали ще успея да съчетая всичко. Вероятно ще си ползвам записките от баткото,много четох тогава, но пък после всичко ми беше систематизирано. И пак да препоръчам съветите на Косе-Босе.

begbie, как е кака ви ?

# 193
Благодаря на thorn birds за линка! Беше ми изключително интересно да прочета за видовете захранване. И все пак мисля да се спра на Педиатричното. А това, което се води от бебето  ми звучи най-интересно, но не мисля, че ще имам нерви за него. Но все пак имаме време дотогава, а и детето ще си покаже кога, как и какво Wink
Много ми допаднаха и съветите за захранване на Косе-Босе. Благодаря dion ! Simple Smile

# 194
запис, че съм назад с материала ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт