Отговори
# 75
Светле, аз открих че Миши харесва музиката, която майка му е слушала по време на бременността  Mr. Green Така че хич и не се мъчим с детски песнички. Още рано сутрин като станем пускам Z-Rock и така цял ден Simple Smile

# 76
  • София
ей, това с музиката, докато сме бременеели дано не е вярно, че мен последните месеци ме беше фанала силна ретро-мания и в колата, и на работа слушах само Maiden, и то само първите албуми до '86, та не ми се мисли къв ограничен музикален вкус би имала беба  hahaha

късметче, вярно голяма пустош в парка: вчера инцидентно се разходихме там за половин час, че бяхме оставили колата на автомивка наблизо, и видях само 4 мами с колички и две баби...  ooooh! а времето беше чудно. Аз толкова завиждам на всички, които живеят в района - бих извеждала беба и по2-3 пъти, ако ни беше по-близо

# 77
  • на Русе
Здравейте и днес!  Mr. Green
Сутринта беше инфарктна. Трябваше да заведа баткото на ДГ, обаче бебка се събуди. Не иска да яде /само 60мл/ и не ще да заспи, за да я оставя сама. Тя загасих всички лампи и след 15минутно друскане заспа. После бягах до ДГ, носейки баткото и се върнах - тя размахваше ръце, но спеше. Много ме е страх да я оставям така, но няма как.
Все се каня да питам - вие как режете ноктите на ръцете и краката? Аз на ръчичките режа веднъж в седмицата, докато спи. Но на крачетата трябва да е будна, че ако я обличам заспала и се буди. И е малко приключение.
Вчера пробвах да й давам кърма с лъжичка. Странно й беше, но много й хареса - усмихваше се и отваряше устата. Изгълта всичко /то бяха 20 мл де Embarassed/
Къде е тоя снегояд??При нас е ужасна мъгла. ooooh! Искам слънце и разходкаааа.
За музиката и бременността - май е вярно. Бебка се укротява само на "Тихо се сипе белия сняг", защото баткото все искаше нея да му пея  Laughing

# 78
  • София
За музиката: Зарчето се кротва на една-единствена песен, която не бях слушала нито веднъж докато бях бременна, а и изобщо май не е голям фен на музика  Peace

За ноктите: на ръцете - с ножичка веднъж на 3-4 дни, че му растат страшно бързо - и докато спи, и докато го държи баща му - все става. На крачетата само ги пилвам с пиличката, защото се завиват нагоре, правя го докато е буден, иначе се разсънва  Peace

Мда, "Вигантол"-а са го дигнали с цели 6 лева  ooooh! Добре че снощи четох коментарите ви, та изобщо не бях изненадана днес в аптеката  Peace

Зарчето бая се подсече и разрани, сега е с пелена между краката и спи кротко. Ще правя баня с лайка и смрадлика, обаче да ми кажете нещо по-ефикасно за подсичането? "Мустела", "Бепантен", "Джин Джира" и хумата вече са изпробвани, няма особен ефект. То, всъщност, докато не махна памперсите окончателно и докато не спре да се запарва, нищо няма да постигна, ама поне докато дойдат пелените да го мажа с нещо Tired

След днешния нощен купон се наложи да ходя до работата, за да си подавам декларациите за майчинство, та още не съм лягала  Cry Сега ще го подмия хубаво и отивам да спя  Simple Smile

# 79
За слагането по корем, колко често трябва да е?аз го слагам само след баня за малко.

# 80
  • София
За слагането по корем, колко често трябва да е?аз го слагам само след баня за малко.

Нашата педиатърка каза преди всяко ядене.

# 81
За подсичането пробвай судокрем.

# 82
  • на Русе
Зарчето бая се подсече и разрани, сега е с пелена между краката и спи кротко. Ще правя баня с лайка и смрадлика, обаче да ми кажете нещо по-ефикасно за подсичането? "Мустела", "Бепантен", "Джин Джира" и хумата вече са изпробвани, няма особен ефект. То, всъщност, докато не махна памперсите окончателно и докато не спре да се запарва, нищо няма да постигна, ама поне докато дойдат пелените да го мажа с нещо Tired
Деси, можеш да направиш разтвор от калиев перманганат. НА 500мл вода се слагат две три кристалчета и водата трябва да е светлолилава почти розова. Киснеш дупето по няколко минути и после с Джинджира. При нас помагаше  Peace

# 83
Мацки, ние се завърнахме от разходка в планината, хихи мамите по градовете в парка ходят, ама ние като си нямаме парк отскачаме до планината Mr. Green
Деска, Сияна се беше подсекла жестоко миналия месец и само бепантена оправи положението
За рязането на нокти аз на ръцете и ги режа докато спи, а на краката режа само палците Embarassed
И както се тръшках, че Сияна не си държи главата като е по корем, вчера я сложих на повивалника голичка и тя не само, че си държи главата, а и се търкулна по гръб newsm30

# 84

Биойгайа въпросче - по кое време на деня я давате и да сте забелязали реакции, ако смените часа? Снощи забравих да я дам (а я давах точно след пследното хранене в 22ч уж с идеята за по-спокоен сън) и джувката спа по-спокойно тази нощ, без шумни пръцкания, проплаквания и т.н.?
Давах след къпане преди храненето в 21 Пропускала съм..но откакто я спрях нямам проблем.Може би коликите са ни били само временно явление.Според мен дори нямаше колики, но всички около мен "ох, присвива се, ох стомахчето го боли, ох, ох..." и аз да не остана по назад давах капки.
Ето сега не е акал от снощи.Това се случва 1 път месечно.И естествено е по-неспокоен, проплаква от време на време.Но ще се оправя т нещата, вече спрях да се "втелясвам"
Ноктите на ръцете ги режа само докато го кърмя, тъй като винаги кърмя легнала.Спи много леко и не мога докато спи.На краката рязах веднъж на палците - голяма борба беше.
И аз исках да не го уча да спи при мен, но така или иначе с БНД не живеем заедно та си гушкам него.Как ще го отучвам - не знам  ooooh! Всяка вечер се каня като заспи да го местя, но и аз заспивам и така си оставаме.А и ми е доста по лесно да го кърмя нощем като си е при мен Embarassed

Последна редакция: вт, 15 яну 2013, 14:31 от skrita FUstA

# 85
Здравейте голям студ е при нас  .
За рязането на нокти за сега само на ръце ти.
За къпането в банята се къпем  с шезлонг в коритото.
Относно акането  не е акала от 4 дена и лекарката ми изнеси лекция че се храни малко и за това не ака    .Вчера бях на изпит и за времето от12 до 17.30 е изпила само 30 мл АМ
през другото време е спяла не е хленцала да е гладна.
Днес на обед в 12 часа и дадох 60 мл АМ и след това сука  в 13 часа я събудих сука малко омо повечето го плю и си игра и от 14 часа спи .
Аз ползвам арабско кремче  и до сега не ми се е подсичд..
Скрит текст:

# 86
Ноктите на ръцете  ги режа вечер като заспи дълбоко,  на краката все още не съм рязала.
Деси,  опитай и с отвара от смрадлика  да миеш и да киснеш дупето. дано бързо да се оправите,  че е много неприятно.
Ние къпем бебето в обикноввена ваничка с хавлиена стойка в банята като предварително съм  я затоплила с духалката,  иначе е студена. Обожава да се къпе моето момче!
Савко се смее от известно време с глас Като почна да го целувам по вратлето или да си играя с него,  както и като почна да го събличам за баня. Прекрасни моменти.
Вие се притеснявате, че са малко 600гр., а пък ние за месец сме качили 350-400гр. И нищо не каза педиатърката за дохранване. Ама сигурно си знае, че няма да стане и затова си мълчи. Ваксината я отложихме за пореден път,  че беше болен. Ама и по -добре, да поотрасне още малко.
Сигурно има още какво да коментирам,  ама от таблета по -бавно и трудно става. И аз съм решила да огранича ползването на интернет малко, че само ощетявам децата и си губя времето. Още повече пък като е хубаво времето и сме навън и съвсем не ми остава време едвам да сготвя и да пооправя малко. Тук е толкова слънчево и топло днес. Малчо спа повече от два часа на вън. Нямам търпение вече да идва пролетта.

Извинявам се за грешките, но не мога да се върна да ги поправя  Blush

# 87
И ние се бяхме подсекли много жестоко, спаси ни само едно кремче, и по-точно ето това:

http://e-spasatel.com/krem-ag_bg.html

Ноктите на ръцете режем всяка седмица, на краката не сме рязали до сега
За главата държи я по 3-4 минути, докато не си намерим ръката и се почва едно мляскане.
Ние вечер след къпането се мажем с мас и ММ се бъзика, че практически Илия вече е захранен  Joy

Толкова от мен. Ставам, че някой иска да яде  Simple Smile

# 88
  • София
Чета, че масово затопляте баните, преди да къпете дребосъците. Колко градуса е, та топлите? В нашата баня е около 21 градуса, но не топля, къпя така. Факт е, че къпя дребния и на по-ниска от стандартната температура - около 31-32 градуса. Когато използваме голямата вана, температурата е около 29-30, но плува и не му е студено.
Ноктите на ръцете режем засега, или таткото, или аз, който свари. Държим ръката и режем. Аз го предпочитам заспал, за таткото няма значение.
Деси, на Андрей не му помага Бепантен, Судокрем - също. Беше близо месец с ужасяващо подсичане на мехури. Помогна интензивния балсам на Нахткерцен и една мотричка имах на някакво кремче за бебета на Бюбхен. След раждането беше на памперси на Памперс и след това ги смених с други, защото първите бяха ароматизирани и подозирах, че дразнят дупето.

# 89
Щастлива жена, за ЕБХ трябва постоянство и търпение. И да хвалиш Ади когато си е свършила работата.  Hug
Белоснежка, сигурно в темата за близнаците откриваш повече полезна информация за теб, но ще се радвам, ако навестяваш и нас.  Hug
За ноктите: режа само на ръцете и то докато спи, иначе много се дърпа. На краката още не съм рязала.
За кг: според мен е по-добре да се гледат ориентировъчните таблици колко да качи детето. От 1 до 6 мес то качва средно 500-1000гр на месец. На 4 месеца удвоява рожденното си тегло, а на 12мес го утроява. Това се отнася за кърменото дете.  Peace
За храненето нощем: ако на вас не ви пречи, хранете си детето, още повече, че както пишат консултантите, чрез нощното кърмене се стимулира образуването на кърма. А препоръката на педиатрите, акушерките и т.н. за спиране на нощното кърмене е за да се наспивала майката. И как ще се наспива като детето мрънка или плаче гладно? По-добре да си цокне набързо, отколкото часове наред да се лъже с вода или биберон.  Peace

Днес ни сложиха Синержикс. Дано я понесе добре. Иначе пак станаха повече от 24ч. без да е акала. Доки ни изписа Лактулоза. милинка, ти май беше давала Лактулоза - за какво ви я изписаха и как я понесе Андрей? Благодаря предварително.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт