Отговори
# 90
  • София
Фортуна, не съм аз, Светлето, ако не ме лъже паметта, дава на Танчето. Дано да се включи и да каже.
Аз давам ензим за разграждане на лактозата, което е различно.

# 91
*Cveteto* чета постовете на ЛЛЛ, но винаги съм искала да питам - защо още от родилния дом не разрешават нощното хранене? И педиатърката от втория месец ме кара да махна храненето в 12, което е абсурдно, защото аз през нощта понякога храня на 2 часа.Все пак педиатрите също четат литература и не би трябвало да са "с остарели разбирания"
По принцип съм решила 1 ден да давам нощем чай на следващия да кърмя, за да не ми намалее кърмата, но просто ми е интересно това разминаване.

Привет skrita FUstA,
 Интересен въпрос, предполагам, че и други майки са се питали същото като теб Simple Smile
 Всъщност не от всички педиатри и не във всички родилни домове се препоръчва спиране на нощното кърмене. Би могла да отправиш въпроса си относно разминаването към  педиатърката на твоето бебе Peace
 Много педиатри в България имат опит предимно с деца хранени с изкуствено мляко, което е по-трудно усвоимо и може да натоварва стомахчето на бебето, а от там биха могли да са препоръките да се спазва режим и да не се храни твърде често.
  Когато става дума за бебета, които са само на кърма нещата са малко по-различни. В природата например никой бозайник не кърми  под режим, или да ограничава нощното кърмене. Стомахчетата на бебетата  са мънички и не могат да поберат много, а кърмата е лека и бързоусвоима храна. Затова обичайно за голяма част от кърмачетата е да имат нужда да сучат по-често и през нощта също и така да набавят нужните им за растежа калории и полезни вещества, които изобилстват в майчиното мляко.
 Бебетата също така обикновено имат много силен усет за това колко как и кога да сучат. В различни периоди техните хранителни навици и нужди биха могли да се променят, което понякога може да е изненадващо за майките, но не е необичайно при кърмените бебета, например в  периоди на дискомфорт или усилен растеж.
 Желая ти усмивки и добро настроение, а ако изникнат нови въпроси, ние сме тук!
Hug

# 92
Fortuna, аз давах лактулоза, както и Сребрина, може би и друг е давал, но нямам ясен спомен кой точно. При нас не подейства много, ако и беше деня да се изходи, ускоряваше процеса, но като цяло не допринесе много. Незнам при другите как е било. Да ви кажа нашият педиатър какво каза по този въпрос, когато бяхме в този период. Било нормално и много деца през 3-4 месец преминавали през такъв период на неакане. При нас приключи за около месец и нещо. Сега сме с нещо като диария, в смисъл, че е много течно и винаги потича назад към гръбюето, но не е щак толкова често-при нас е около 4-5-6 пъти и понякога дори и когато си пръцка излиза малко.
Ноктите винаги режа, когато спи, много шава иначе. На краката и аз съм рязала веднъж, но и аз само на палците  Joy. Ми те другите още нямат за рязане.
Ние къпем на около 36-37-38 градуса водата, а в спалнята където къпем е поне 25. Пробвали сме на малко по-ниски температури, но и трепери долната устничка.
Ставам, че ме викат.

# 93
  • София
Фортуна, не съм аз, Светлето, ако не ме лъже паметта, дава на Танчето. Дано да се включи и да каже.
Аз давам ензим за разграждане на лактозата, което е различно.

Не съм и аз, Танчето досега запек не е имала. Лактулоза съм пила само аз докато бях бременна. Между другото откак съм родила пак ме мъчи запек, а през живота си такива проблеми не съм имала, освен през първия триместър, ама за тогава ясно, че беше заради прогестерона. Чудя се сега дали пак е от хормоните и дали ще е докато кърмя, има ли и други мами така?

В нашата баня също е 21-22 градуса, но затопляме, че иначе започва да трепери. А водата напоследък я правим 34-35 градуса.

skrita FUstA, на мен в родилното не са ми казвали такова нещо за нощното хранене, но специално ми обърнаха внимание, че през нощта може да направи по-голяма пауза и ако спи 5-6 часа да не се шашкам и да не я будя за да яде защото и стомахчето си има нужда от почивка, явно на някои места се опитват изкуствено да го наложат. Това става въпрос още за първите дни, но тогава нямаше такова нещо и с нетърпение го чаках  Mr. Green, паузата започна да си я прави сама към 20-тия ден, но даже и сега понякога има нощи, в които си яде на 2-3 часа.

Деси, също ще те посъветвам за Судокрем, с най-голямо съдържание на цинков оксид е, ние само него ползваме. Таня досега не се беше подсичала, но в момента е малко подсечена, за което само аз съм виновна. Малко започнах да се мързелявя и бях решила да не й сменям памперса на нощното кърмене, също и бях започнала да не я мажа с кремче на всяка смяна на памперса и ей на, подсече се, сега пак се върнах на старата схема и се надявам скоро да се оправи.

# 94
  • София
Момичета, хиляди благодарности!  Hug
Ще купя целия арсенал средства за подсичане, че с тази нежна кожа не става за нищо  Tired

За калиевия перманганат изобщо не съм се сетила  ooooh!

Stefaniq_87, сподели, моля те, цената на това кремче, че не я виждам никъде  Praynig

tanchoo, това арабското тук ли го купи?

Дион, и смрадлика сварих, чакам да се събуди и да го подкараме наред.

Милинка, с "Памперс" е. И аз бях купила едни смърдящи, сега ги използвам да пишка върху тях  Peace

"Судокрем" също имам - никакъв ефект  Tired Миналия път ни оправи хумата, и то за отрицателно време, но сега е по-трагично положението - и горния слой на кожата е накъсан, и около ташачетата е подсечен (поне се надявам да е подсечен, а не е някоя гъбичка), а уж не го претоплям. Но май и аз съм виновна, защото нали пишка извън памперса и реших да не го подмивам толкова често  ooooh!

И в тази връзка да видите какви родители за чудо и приказ сме!  Banghead Сварих лайката и смрадликата, оставих съпруга ми да ги прецеди, след което легнах, че не бях спала цяла нощ и цял ден, и изобщо изключих, че детето лежи завито само с пелена голо  ooooh! Мъжът ми прецедил отварите и се унесъл и той. Добре че Зарчето по някое време се напишка и се размърда - заварих го отвит, но го хванах навреме, защото крачетата още бяха топлички, иначе кой знае до кога щеше да спи по гола пишка  ooooh!

Последна редакция: вт, 15 яну 2013, 17:20 от -=Деси=-

# 95
Аз давах Дуфалак два пъти ( който си е Лактулоза). Изписаха я при неакане 5 дни, веднага щом я изпие и "разтоварва самосвала" Simple Smile Налагало ми се е да я давам два пъти когато самото дете покаже признаци на дискомфорт след 5-6 дни без изхождане.  Simple Smile

# 96
  • Варна
Да се запиша и аз в новата тема, докато не сте я изписали, Рали благодаря   bouquet
Ние  днес си направихме чудна разходка, така хубаво печеше, че чак не ми се прибираше и на двете много добре ни се отрази, обиколихме квартала после морската, Маги спа доволно почти през цялото време е на мен ми беше малко скучно самичка и в тоя ред на мисли нямали някоя варненска мама, живееща в района на Чаталджа и имаща желание да мерим улиците заедно Wink
сега по темите:
За ноктите: режа  на ръцете на 3 на  - 4 дена, че много бързо и растът, на краката до сега съм рязала 2 пъти и то само на палците.   
За банята: от самото начало я къпем в банята, като предварително затопляме с духалката, в анатомична ваничка, която се оказа ужасно неудобна, та сега ще купувам и обикновена.
Щях да пиша и още но и омръзна да прави коремни преси и взе да ме търси.
Лека и спокойна вечер на всички (дано и моята) е такава  Hug

# 97
Fortuna, аз давах лактулоза.Калоян я прие добре.При нас действа след 10-тина часа.Давах я сутрин в 04.00ч. и към 2-3 следобяд е готов.При всяко дете е различно, имай го предвид.Много добре приема пюренцето с тиква и круша.Нали обещах да споделям,отваря сам устата и яде с удоволствие,само че след това отказва кърмата от шише.Затова реших да поспра малко, че ММ много ме натиска, че сме избързали, та ще видим как ще е положението.Въпреки, че той лично му направи пюрето и го хранеше с лъжица.
За кремчетата за подсичане:аз използвам Судокрем.Но аз слагам при всяко сменяне на памперс и ако не подмивам дупето,използвам мокри кърпи и нощно време сменям памперса.Защото все още нямаме цяла нощ сън.
За ноктите:на ръцете ги режа,когато е седнал в мен, а с краката е голям зор.Режем ги с таткото заедно.

# 98
skrita FUstA, на мен в родилното не са ми казвали такова нещо за нощното хранене, но специално ми обърнаха внимание***
В родилното не носеха в 3 часа АМ. Тъй като се наложи да постоя повече с малкия от редовните 3 дни си бях скъсала нервите.В другата стая имаше едно бебе "дереше" се постоянно от глад.Естествено нямаше как да дават по 2 шишета за едно хранене, но нощем направо ми идваше да отида и да го накърмя.Знам, че преди са разрешавали на майки кърмачки да дават кърма на друго бебе, но сега е забранено / което лично за мен е пълна глупост, ако майката прецени друга жена да й кърми детето не виждам проблем/

# 99
ей, това с музиката, докато сме бременеели дано не е вярно, че мен последните месеци ме беше фанала силна ретро-мания и в колата, и на работа слушах само Maiden, и то само първите албуми до '86, та не ми се мисли къв ограничен музикален вкус би имала беба  hahaha

късметче, вярно голяма пустош в парка: вчера инцидентно се разходихме там за половин час, че бяхме оставили колата на автомивка наблизо, и видях само 4 мами с колички и две баби...  ooooh! а времето беше чудно. Аз толкова завиждам на всички, които живеят в района - бих извеждала беба и по2-3 пъти, ако ни беше по-близо

Подкрепям те напълно за храненето и качването на килограми, при каката също в далечната 98г. качвахме по 400-до 600-700 гр на месец и така ме подведоха да дохранвам. приключих с кърменето за 1-2 месеца. Сега няма да правя тази грешка. Дано да имам кърма. До сега бяхме на 2 консултации на едната - 730гр., на другата 350 понеже бяхме болни ако си спомняте и детето не ядеше. Не дохранвам, детето е спокойно, яде си и през нощта.

За парка и аз бях вчера там - мама с баба и количка  Laughing, ние излизаме около 1-2- часа на обед,а днес стояхме от 13 до 15.30 в парка заедно с други майки. може наистина да се видим някой път, ще ти пратя телефона ми на лични, ако искаш като имаш път насам звънни...
Деси, за подсичането - судокрем много съм доволна имам една мостричка от болницата и си я ползвам само при нужда много е добър

Да не забравя - Рали , темичката е страхотна, благодаря ти  Hug

За къпането - къпя в анатомична ваничка от раждането и то сама. Затоплям само стаята, в която я събличам и обличам, после завита в хавлийка я нося в банята, но правихме ремонт пролетта и направих параван, като кабина е, коритото ми е на земята и като затворя паравана е топло, няма нужда от допълнително затопляне. Слагам я да лежи и я къпя, пързаля ми се малко, но се оправям сама.
Ноктите съм рязала само веднъж и то на ръцете докато беше будна иначе ги беля. На крачетата не съм ги рязала до сега.

Исках да ви питам, че все забравям -вие като си разхождате децата слагате ли найлон върху количките? В парка всеки ден гледам майките покриват количките, само аз не. До сега 2 пъти съм го слагала - 1 път като духаше много силен вятър и 1 път като валеше дъжд. Не знам да не би да бъркам и да държа детето на студено newsm78

Последна редакция: вт, 15 яну 2013, 19:52 от късметче

# 100
-=Деси=-  виж тук http://apteka.framar.bg/30024480/спаситель-крем-50-гр-
Ние бяхме до толкова подсечени, че никакъв крем не се задържаше на дупето му. Беше яко изгорено.За 2 дни се оправи, но и при всяко миене слагах във водата сода бикарбонат.  иначе кремчето го харесвам точно защото няма цинк. Тогава бях взела това и Павлодерм, но до второто не се стигна.

Ето най-накрая и аз да покажа моя сладур:
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 15 яну 2013, 20:06 от Stefaniq_87

# 101
Деси  като ни изписаха от болницата ни го изписват но рецепта купува се от аптеката към 1.80 ст.

# 102
Здравейте !!!
за рязането на ноктите-веднъж в седмицата на ръцете,а на крачетата много рядко,понеже почти не растат  Mr. Green
за дъждобрана на количката-до сега не съм го слагала,а си я извеждам всеки ден поне за 10 минути  Heart Eyes
за малкото качване (600 грама ) -бебка качи само 630 грама за 1 месец ,но педиатъра ми каза че е нормално и за това не се притеснявам Simple Smile ,а и все пак Еми яде 6 пъти само ,тя сама си махна 7мото хапване  Simple Smile

А аз така и не научих как да прикача скрит текст или снимка във темата ????? Моля някоя мама да напише как става това ,ама че съм глупава  Banghead Banghead ама нали съм от скоро във форума и не знам как  newsm78 newsm78 newsm78

Последна редакция: вт, 15 яну 2013, 20:11 от nade_91

# 103
Споко Наде и на мен това ми беше за севте, прочети тук и ще се ориентираш
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=4825.0 Simple Smile
Ние (по-скоро Аз) къпем Лийката на леглото в спалнята, защото е по-високо. А и така не се налага да затоплям предварително.

Сега съм в голяма дилема. Предстои да купуваме столче за кола, но не мога да реша какво да е. Кажете си мненията за тези които ползвате вие.

А някой скоро беше писал за столчета за хранене- е ние получихме подарък такова:
http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=12400&cat=69 -много е готино и мисля, че ще е удобно

# 104
  bouquet мерси Stefaniq_87

Последна редакция: вт, 15 яну 2013, 21:57 от nade_91

Общи условия

Активация на акаунт