СЕПТЕМВРИ е далече,а ние нямаме търпение вече!

• 24 702
  • 737
  •   1
Отговори
# 360
Добро утро  Simple Smile Нинка , благодаря за страхотния пост подейства ми много зареждащо въпреки мрачният ден днес  Hug
Pilcharnik ,какво става с теб , всичко наред ли е ? Моля се каквото и да се случва да е с добър край  Praynig
Моника , тези хора , които много обичат да се месят и да дават "безценни" съвети как да живеем ,са ми направо любими . Когато бях бременна с Невенка някъде към 4-ти месец бяхме на вечеря организирана от бившата фирма на мъжът ми по случай Коледните празници. В края на вечерята на мен страшно ми се допи кафе ( да уточня че тогава до 6 месец си пиех по едно кафе наден , все пак ходих в колеж и ми трябваше нещо да помага с разбуждането ) и си поръчах . Когато кафето ми пристигна един от колегите на мъжът ми ме погледна доста скептично, и съответно коментара му пред всички присъстващи беше " Е ти не знаеш ли че кафето е много вредно да се пие по време на бременност" ? Вярвайте ми направо откачих  #2gunfire  .....Отговорът ми беше " Ако обичаш би ли ми обяснил защо кафето е толкова вредно , че аз съм изпуснала да разбера това в изминалите месеци , в които съм имала безсънни нощи в които да се ровя кое е полезно и кое наистина вредно да се прави при бременност" ?  И той  Shocked Изпих си кафето с голяма наслада  Laughing Mr. Green  
Успешен ден ви желая и аз и на никой да не се давате  Hug

# 361
Здравейтеее, честити две чертички на новите момичета и сърчица на останалите Simple Smile

Аз вчера бях на лекар заради моята седловидна матка, бях се стресирала, но тя се оказа само мнооого леко вдлъбната,  което не е никакъв проблем Simple Smile Гледаха ме и на 4Д - нашата точка вече е бобче 1 см Simple Smile отговаря си на седмиците, тупка си малкото сърчице и засега всичко е наред  Hug

malka maimunka аз реших - д-р Маркова от Полимед ще ми проследява бременността, защото е пич и има една от най-добрите апаратури в цяла София и не се плаща отделно УЗ. Отделно БХС, ФМ и други по-специфични изследвания ще правя във МЦ Фемина - много съм доволна, прекрасни условия, апаратура и специалисти. Отделно си имам една гинеколожка на частно, ще прескачам и при нея, ако се налага.

За последните 2 седмици обиколих няколко лекари, клиники и т.нат. и накрая това е мнението, което формирах за проследяване на бременността Simple Smile Искам да кажа, че няма пълно щастие явно, и ако едно нещо е наред - друго ще куца или ще е скъпо и т.нат.
т.е. трябва да сме по-комплексни в решенията и така Simple Smile Айдее, че имам и да работя Simple Smile

# 362
  • До морето :)
Принцеса, може да си била с по-късна овулация. И ти да смяташ 6с. и 1д и да мислиш - 7 седмица. На ехографа да е излязало 4с.и 6 дни и доки да е казала 4 седмици (моя лекар таки ги сметна 6с. и 5 дни - 6 седмици) Като сметнем, че може да не е измерила хубаво, ето ти - всичко е наред.  Hug

# 363
Принцеса, може да си била с по-късна овулация. И ти да смяташ 6с. и 1д и да мислиш - 7 седмица. На ехографа да е излязало 4с.и 6 дни и доки да е казала 4 седмици (моя лекар таки ги сметна 6с. и 5 дни - 6 седмици) Като сметнем, че може да не е измерила хубаво, ето ти - всичко е наред.  Hug
Лече, ужасно много ти благодаря за разяснението!  Hug Много логично ми звучи!  Ще го запомня и ще се успокоя вече, че само на рев ме избива! Всъщност не знам и кога ми е била О...смятах от последния цикъл. Прегръщам те!  Hug Как е Ели?

# 364
tanishte, при този доктор в Майчин дом по ЗК ли ходиш или си плащаш?

hut, по ЗК при този лекар, да. Първият преглед за установяване на бременност бях с направление и платих само потребителска такса. Сега на 22ри съм на втори преглед и той се води вторичен със същото направление.
Иначе за стриите, аз имам от пубертета по дупето, така че съм много предразположена към тях. Наясно съм, че си е до ген, но поне да направя всичко възможно да ги предотвратя. Сега съм си взела олиото за бебета на Бочко с пшеничен зародиш, но смятам да си взема по-нататък чисто кокосово масло. Иначе ги гледах и тези на Мустела, Plamer's, но по-добре да дам същите пари за чисто масло, отколкото са разни измислени химии.

# 365
Момичета, който има телефон с android, инсталирайте си програмка Androidбебе. Пише се както съм го написала, безплатна е, много е яка:)

# 366
Отговорът ми беше " Ако обичаш би ли ми обяснил защо кафето е толкова вредно , че аз съм изпуснала да разбера това в изминалите месеци , в които съм имала безсънни нощи в които да се ровя кое е полезно и кое наистина вредно да се прави при бременност" ?  
Joy
Голяма глупост е да дразниш бременна жена, в която хормоните бушуват като коктейл Молотов. Особено пък мъж. Можеше да го питаш дали е такъв специалист по въпросите на бременността от личен опит hahaha
Прави ми впечатление, че повечето от вас не се притесняват да оповестят бременността си пред хората.  newsm78 Мен лично това още ме притеснява - мисля си, че е твърде рано. И поздравления не приемам заради това суеверие. Но за сметка на това синът ми се хвали наред, че мама си има малко бебенце. Ние живеем в Германия и понякога се измъквам от директните въпроси с езиковата бариера - амииии той не искаше да каже, че има, ами, че иска да има ...  Crazy Баткото излезе по-горд от таткото  Laughing

sealover при първата ми бременност бях при д-р Иванова, която дели един кабинет с д-р Якуб и съответно сестрите са същите. С докторката почти си нямах взимане-даване, а основно със сестрите. Мили са, но не очаквай нещо специално като внимание. Поради меркантилната природа на акушер-гинеколозите в България, аз лично имах проблем да си намеря доктор, при който да раждам, защото бях ходила до 6тия месец да се проследявам на държавно. Естествено повечето светила във Варна искаха да съм била от самото начало при тях в частните им кабинети Rolling Eyes Ако сега трябваше да раждам във Варна, щях да се ориентирам към ВИП етажа на АГ без уговорки с никого предварително. Така и така платих солидно, поне да имаше някаква елементарна хигиена и човешко отношение.

Както и да е! Тези неща се забравят и най-важното е детето и вие да сте здрави. Затова за раждането гледайте къде има най-подготвени специалисти и апаратура за спешни случаи. Ако чувствате, че има проблем с бременността не разчитайте само на мнението на докторите по ЗК, а отидете на специалист.

# 367
Добро утро и от мен  Hug то стана обяд докато ви прочета  Joy благодаря за подкрепата на всички и аз смятам да не се ядосвам и да вредя на бебчо заради някакви непознати.За лекар и аз смятам да ходя при Георгиев в майчин дом ходила съм при него и мисля там да отида.А по повод стриите четох че при разтягането на кожата става мн суха и трябва да се хидратира за стрии незнам дали ще ми избият но немисля че нещо може да ги спре смятам само да се мажа както обикновено с лосион след баня.
`ЧЕСТИТО НА НОВИТЕ ПОПЪЛНЕНИЯ И НА ТУПКАЩИТЕ СЪРЧИЦА   bouquet ЗА СРЕЩА И АЗ СЪМ СЪГЛАСНА ДАЖЕ ПРЕДЛОЖИХ ТЕРЕН  bowuu КАКВО СТАНА С ФБ НАЛИ щЕшЕ ДА ИМА ГРУПА newsm78

# 368
Ами то група има Simple Smile Присъедини се към нас!
Какво става с Кристиша? Добре ли си? Кога си пак на лекар? Включи се, че и теб те мисля!
Принцеска, по-спокойна ли си вече? Всичко ще е наред с бебо, не се тревожи!
Аз... нещо се понадувам май! Останаха ми едни дънки и един панталон, които все още закопчавам, всичко друго разкопчано Grinning Днес сутринта леееко ми се догади, но не е сериозно.

Последна редакция: пт, 18 яну 2013, 15:05 от LemOn

# 369
Здравейте, да се отчета и аз - имаме си малко бобчес тупкащо сърчице  Heart Eyes
Извърших и един грях спрямо съпруга ми - беше ми казал да не се подстригвам докато не разберем пола на бебето, има поверие , че ще му отрежа мъжкото достойнство (ако има де)  Laughing, ама аз не вярвам в поверия и си се подстригах, само предупредих да не се пипа много дължината.  Joy
Някой чувал ли е за това поверие ??

# 370
Когато си бременна, хранителните ти навици стават по-важни от всякога.
Когато си бременна, разбира се ще искаш да си внимателна какво ядеш. Ще искаш да спазваш здравословна диета за детето си.

Но каква е правилната диета по време на бременост? Преди всичко, не започвай да сваляш килограми! Бремеността не е подходящият момент за това. Яж здравословна, богата храна и няма да имаш проблем да свалиш натрупаните килограми след като родиш. Ако имаш проблем с теглото – било то по-ниско или по-високо от нармалното – тогава може би трябва да спазваш специална хранителна програма по време на бремеността. Посъветвай се с лекаря си. Бремеността не е време, в което да гладуваш.

Много хора се притесняват колко тегло трябва да качат жените по време на бремеността. Между 8 и 16 килограма е нормално, но няма значение колко много, освен ако не преувеличиш тази мярка. Някои доктори препоръчват специална таргетирана мярка за тегло/специална килограмова мярка. Естествено, ако качиш повече от 20 килограма ще отнеме известно време да ги свалиш след бремеността. Така че- докато си бременна, не трябва нито да спазваш строга диета, нито да изполваш това като повод да ядеш през цялото време!

Какво е добре да ядеш.

Това са основните хранителни категории с примери за една порция:

ТВОЯТ ВСЕКИДНЕВЕН ИЗБОР НА ХРАНА.
Хлебчета, овес, пълнозърнести храни: 6-11 всекидневни порции
• Една филия хляб
•1 кифличка
• 3-4 малки или 2 големи хрупкави бисквити
• 1 купа сготвени зърнени храни, паста или ориз
• около 30 грама приготвена зърнена закуска
Fruit: 2-4 порции дневно
• 1 средно голяма ябълка, банан или друг плод
• 1 купа пресни, сготвени или консервирани плодове
Зеленчуци: 3-5 порции дневно
• 1 купа литсни сурови зеленчуци
• ½ купа сготвени или нарязани пресни зеленчуци
Месо, пилешко, риба, 170-200 грама дневно
• 1 яйце
• 1 купа сготвен зрял боб
Мляко, сирене, кисело мляко. 4 порции дневно
• 1 купа/чаша мляко
• 225 грама кисело мляко
• 30 грама натурално сирене
• 55 грама сирене
Мазнини и сладки: Ограничи мазнините и сладкото
Може да си позволиш мазнини като масло, сладолед и крема сирене както обикновено. Сладкишите трябва да са в умерени количества, но пробвай да избягваш големи количества от празни калории, така че теглото ти да не излезе от контрол.

КАЛОРИИ

Повечето бременни жени се нуждаят от около 300 допълнителни калории на ден. Това се равнява на 2 купи/чаши от обезмаслено мляко, една купа сладолед, хлебче с крема сирене или сандвич с риба тон.

ЖЕЛАНИЕ ЗА СПЕЦИАЛНИ ХРАНИ

Никой не знае точно защо някои жени изпитват апетит към даден вид храни по време на бременоста, но тези желания не са резултат от хранителна недостатъчност. Няма причина да избягваш храни, за които копнееш, стига да ядеш умерено.

ПРОТЕИНИ

Бременните жени се нуждаят от 60 грама протеини на ден. Купа/Чаша мляко или 30 грама червено месо съдържат 10 грама протеини. Добри източници на протеин са крехкото месо, пилешко, риба, фасул, леща, ядки, яйца и сирене. Избягвай непастьоризирано, меко сирене като Бри. Също така въздържай се от сурови яйца, необработено или недопечено месо, защото тези могат да съдържат бактерии опасни за бебето ти.

Калций

Калцият е нужен по време на бремеността за образуването на костите и зъбите на бебето. Препоръчителната дневна доза е 1200 милиграма дневно. Можеш да се снабдиш с калций от зелени зеленчуци, портокалов сок, прясно и кисело мляко и сирене. Трябва да ядеш 4 порции с обогатена на калций храна.

ЖЕЛЯЗО

Нуждаеш се от 15 до 30 милиграма дневно. Риба, пилешко, пълносърнест хляб и овес, зелени листа и зеленчуци, зурна на бобово растение, сушени плодове, сготвени яйца и червено месо са всички хубави източници на желязо. Някои жени поемат железни добавки във 2-я и 3-я триместър, но ако спазваш хранителен режим богат на желязо, може да не се нуждаеш от такива добавки.

ПРЕНАТАЛНИ ВИТАМИНИ И МИНЕРАЛНИ ДОБАВКИ
Докато витамините и минералите може да не са нужни на жените, които водят балансирана диета, много медицински работници твърдят, че той не е опасен и затова може да се използва. Но не го приемай вместо диета. Консултирай се с лекуващия ти лекар преди да взимаш каквито и да е витамини и минерали. Пази всичките витамини и желязо в безопасни за деца опаковки в случай че има малки деца в къщата, за да избегнеш случайни свръхдози. .

КОФЕИН

Умерена консумация на кофеин е най-добре. Не пий повече от 1-2 кафеино-подсилени напитки, като кафе и безалкохолни на ден.

Изкуствени подсладители

Всички доклади казват, че е безопасен в умерени количества.

СОЛ

Солта е нужна съставка и повечето жени консумират достатъчни количества в тяхната диета. В миналото лекарите са ограничавали солта по време на бременност, но ние разбрахме, че това не е нужно.

АЛКОХОЛ

Феталният алкохолен синдром, в който новородените бебета, подложени на алкохол в утробата, показват знаци на умствена изостаналост и физични аномалии, е регистриран за пръв път през 1980 година. Никой всъщност не знае колко количество алкохол причинява този проблем, но е сега препоръчително бременните жени да елиминират изцяло алкохола по време на бременност.

# 371
АЗ СЪМ чЪВАЛА ТОВА ПОВЕРИЕ И НЕ СМЯТАМ чЕ подстригване може да навреди на бебето  виж за боядисването да но може с безамонячна боя а по повод инструмеентите тях още ги няма и да си суеверна не е имало какво да резнаеш  Joy

# 372
Момичета, има ли някой от Варна? Ако да, при кой лекар ходите?

# 373
 Hug Привет на всички новодошли мами ! Честито на всички видели точица и чули сърчица  bouquet!Tanishte бременните по закон НЕ заплащат потребителска така,този защо ти е взел пари newsm78 Не че е кой знае колко,но принципа е важен!
sealover и аз се чувствам така,но само на моменти щом няма контракции всичко е ок.
Пилчарник ,гушкам те и стискам палци всичко да е наред-кураж!
За кафе ,пия по малко защото Sick ,но не ми се пие често. Вчера една "загрижена "лелка обясняваше на бременна жена пред мен в магазина,че спанака бил много вреден #Crazy newsm78 (в Кипър) е случката,та се чудя ,тукашни суеверия ли що ли? Никъде в нета не видях да пише Thinking MamaD и аз още не искам да се знае от всички,знае само майка и най-добрата ми приятелка ,за нея нямаше начин 6 седмици Sick егати грипа Mr. Green
Хубав ден на всички и лек на работещите  love001 smile3558
 newsm44 Честито Джули! И аз знам ,че така му режеш късмета,ама Рапунцел не ми се става Laughing
Има група пиши на sealover да те добави

# 374
стели аз смятам да съм при Петинка Цветкова

Общи условия

Активация на акаунт