СЕПТЕМВРИ е далече,а ние нямаме търпение вече!

• 24 721
  • 737
  •   1
Отговори
# 345
благодаря ти pampers  Hug дано да си права  Rolling Eyes

# 346
  • В Рая - срещу облаците, вдясно на слънцето
malka maimunka, от GP-то си взимаш направление номер 9, което е за Първоначален избор на АГ по програма "Майчино здравеопазване". С този талон те записват на ЖК и АГ ти пуска необходимите изследвания. Ако не си ходила на гинеколог за потвърждение на бременността можеш да си вземеш обикновено направление или да те види на частно и после с номер 9 се записваш.
Фетална морфология се прави на 3 места в София - http://www.mc-markovs.com/, http://www.mcfemina.com/ и http://www.docenttomova.bg/index.php?p=2 Прочети мненията и за трите, аз ходя в Марковс и съм страшно доволна. Цената на първата ФМ е 80-100лв и май дават снимки. Не се лъжете по това дали ще ви запишат диск или не - по-важно е да разгледат хубаво бебчето.
Записвате си час за ФМ сутрин и после бегом в Майчин дом, защото лабораторията там е до 14ч. - носете си ксерокопия на снимките на ембриона, за да не ви вземат оригиналите. Както написах и в предния пост - поне месец по-рано си запазете час (11-14г.с.)
На ФМ може и да ти кажат, че не се налага да ходиш, нито на БХС, но от много лекари знам, че е хубаво да се направи, защото, ако има отклонения в развитието на ембриона, не да си Боже, това е момента за корекция. Прочети из нета за тези изследвания и си прецени, за мен са изключително важни!
hut, честити две сърчица!!! Мойто оня ден го измериха в 8г.с. (аз реално бях в 7г.с. и 2 дена) и цели 1,34см  Grinning Май пак ще раждам голямо бебенце!
Ако някой иска да пита нещо - насреща съм, че ми се гади и ще си повися тука Simple Smile

# 347
Еднояйчни или двуяйчни са ти близнаците? А щом доктора не е взел под
внимание  разликата в пулсчетата значи всичко е наред

Последна редакция: чт, 17 яну 2013, 21:16 от Клара

# 348
Здравейте мамчета! Hug

То че няма изчитане няма.

В понеделник видях двете чертички и отидох при моята АГ да си запиша час. Тя каза да изчакам, че ще ме прегледа. Видях си точицата, но беше рано за пулс. По ехографа съм в 6 г.с. тетя рмин 15.09. По По калкулаторите ми излиза 17 или 18.09, а по метода +7 -3 излиза 19.09. Та вече и аз се обърках тотално. В края на месеца ще ходя да видим за пулс.

Имах някакво гадене, но вече нямам. Само ако съм гладна тогава ми прилошава.Гърдите много ме болят и вече мн рядко корема.

Аз работя като мениджър ключови клиенти във фирма за канц.материали. Незнам с какво мога да съм полезна, но ако мога съм на среща.

За зодиите- аз и малката сме рак- терминът ми беше на рождения ден, а татито е лъв

В понеделник видях двете чертички и отивам да закарам малката в градината, а сестрата ме посреща с „Във вашата група има скарлатина„ и аз  Shocked Но се обадих на личната и каза, че не е опасно.

Предната бременност си я изкарах в юли 2008. Много се зарадвах, че ви има и ще се радвам така да продължават темичките ни с позитивизъэм и добро настроение.

# 349
клара, двуяйчни са близнетата  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 350
Еха ...супер имаме си още нови попълненя , добре дошли момичета  Hug
За стриите вярно е че основно зависи от генетичните заложби на кожата . Основните отговорници за това как изглежда една кожа са еластина и колагена. Те са преплетени тъкани образуващи нещо като решетка във втория пласт на кожата . Колагена е този който не позволява на кожата да се преразтяга а еластина напротив и позволява тя да е достатъчно еластична . Мазилата са полезни , но не са гаранция с/у стрии. Аз бих посъветвала мазането с натурален студено пресован зехтин, натурално бадемово масло ( тези на Икаров не струват не се лъжете, в тях 90 процента е базисно масло  ) , масло от шия и др натурални масла. Те са скъпи да , но пък си струват .
Интересното при мен е , че аз на корема нямам нито една стрия , а имам много по ханша и бедрата и дори на прасците  Rolling Eyes
Аз мисля да се запиша за ЖК при д-р Алфред Якуб в ДКЦ Чайка .Има ли и други при него ?
За ФМ някой има ли инфо къде във Варна се прави ?
Още нещо се сетих сега да ви попитам , доста ме боли коремът все едно ще ми идва , мислих си че вече трябва да премине това чувство , та се чудя при вас как е имате ли все още болка ( болка е силно казано , по-скоро това неприятно усещане) ? Дали и аз да не си взема но-шпа ? Thinking

Последна редакция: чт, 17 яну 2013, 22:51 от sealover

# 351
Добро утро,
Аз изпратих децата на училище и след малко излизам по задачи. На обяд съм при доки и посне ще докладвам.
Hut това е че са двуяйчни е супер и има шанс да иа момче и момче,  голяма радост.

# 352

Още нещо се сетих сега да ви попитам , доста ме боли коремът все едно ще ми идва , мислих си че вече трябва да премине това чувство , та се чудя при вас как е имате ли все още болка ( болка е силно казано , по-скоро това неприятно усещане) ? Дали и аз да не си взема но-шпа ? Thinking
При мен още се появява, особено ако се поизморя и постоя повечко права без да сядам. Още ме прорязват и яйчниците, което също не помня предишната бременост да е продължило толкова дълго. Не знам обаче какво да те посъветвам, аз на лекар не съм ходила още, за да питам нормално ли е.

antigona, д.р Тихомирова съм я чувала само като име от майките в квартала (ние живеем сравнително близо), не помня да я споменавали с лошо, но нищо повече не помня.

Биохимичният скрийнинг не беше обвързан с феталната морфология по мои спомени. При мен БХС го направи моята АГ в 13-14 г.с. и нито съм ходила някъде, нито нещо някъде съм носила (може би тя самата го е направила). ФМ беше доста по-късно - към 20 и някоя седмица и тогава ходих в при доц. Томова, някъде край пазара на Красно село беше май, но също не помня да съм ходила някъде другаде, освен там? newsm78

Pilcharnik, за съжаление нямам име, с което да помогна. Само стискам много силно палци!

А, щях да споделя и моя трик с кафето - понеже съм силен негов любител, а ако го направя по-слабо, ми е блудкаво, си правя кафе с леблебия и ръж. Аз го обичам турско и го правя с по-малко кафе и с повечко леблебия и ръж и става чудесно. Миналата бременост си пихк кафе, но като се роди Боил беше ужасно нервно и ревящо бебе и за да премахнем всички възможни причини за това, спрях и кафето - но тогава лесно останах само на леблебия и ръж Hug

Последна редакция: пт, 18 яну 2013, 08:51 от Lulu25

# 353
Здравейте, момичета!  Hug
Добре дошли на новите бъдещи мамете!   bouquet
Пилчарник, не мога да препоръчам лекар, но се надявам да е фалшива тревога и да има хубав развой събитието Praynig
hut, честити ти две тупкащи сърчица! Не се притеснявай за слабите пулсации, щом доктора не се  е втренчил в тая подробност, значи не е проблем.  Hug

Моя доктор каза да пия 3 х 1 но шпа за тия болки, които аз определих като "промушващи" а не постоянни. Матката се разтяга и затова така наболва. Не е страшно, но е по-добре да се пие обезболяващото, отколкото да се търпи /така повече се товари матката/. Това знам и споделям, дано да е от полза....
Хубав ден на всички!!!  Hug

# 354
Привет  мацки bouquet

Влизам само да сложа едно кафенце, и да пожелая хубав ден и се връшам да чета  Hug

# 355
Добро утро на всички!  Simple Smile
Понеже личната ми препоръча др Надежда Стависарска... Съответно ходих при нея на преглед.
Има ли някоя от вас, която да ходи или да е ходила при нея? Искам да знам нещо повече за нея, освен че работи и в Шейново.
Ще съм ви много благодарна!

# 356
Добре дошли MamaD, Естреа,Стилияна, Стеф и Tanishte Леко бременеене  Hug
Клара чакаме да кажеш как си след лекаря Praynig Шапка ти свалям, възхищавам се на родителите с повече дечица! Catty На теб също !!!
 А за срещичка съм за, ще преккарваме толкова много време тук, та ако имаме възможност и запознаем лично, би било прекрасно  Peace
Mama na Rali4ka Благодаря за изчерпателния отговор. Много полезно инфо  bouquet
monika_p Клара ти е казала, хич не си го слагай на сърцето, аман вече от "мъдри съвети", а за съжаление за напред още колко ще има  Twisted Evil
Tanishte ние с теб си приличаме и за котките и за болките и за гърдите Simple Smile И аз имам две котки, с предната бременост ме караха да правя изследвания за токсоплазмозата, всичко беше окс. Но като цяло и тогава и с ега не се грижа аз за тях, а мъжлетото. То проблема е ако им чистиш тоалетната и от там може да се появят проблеми. За това спести си това упражнение и няма да имаш проблеми - радвайте им се, че после малкия човек като дойде, и за съжаление стават интериор в къщата.
Аз за мазане, предната бременост взех на Икаров маслото. Бях мн доволна, но сега гледах че пише след 4-я месец, че пише. За сега се мажа много с нормалните лосиони.
Pilcharnik Съжалявам мила, не знам никои там, ще стискаме палци всичко да е окс  Praynig
milenkaa_ добре дошла, спокоино всичко ще е наред   bouquet
hut СУПЕР!!! Аз чакам с нетърпение едно да чуя, а с две hahaha
Айде вече да се захващам с работата, че кое време пак стана  Joy

# 357
P.S. Принцеска само спокойно, всичко ще наред когато си спокойна, за да може и бебчо да е и да си расте. А и снощи мислех защо така са те изкарали толкова малки седмици, ние сме заедно, но знам, че всичко ни е окс, ще си пием хаповете /как обичам да казвам:)/ и на края на месеца ще чуем туп туп туп.......   bouquet

# 358
За седмиците, понякога се получава разминаване от начина на броене. На английски се казва I am 4 weeks 3 days pregnant, което означава 4 навършени седмици и 3 дни, или - ние сме от три дни в пета седмица. Най-често видеозоните са настроени да го показват така, така че ако на снимката пише 6w5d примерно, това ще означава седма седмица.

# 359
P.S. Принцеска само спокойно, всичко ще наред когато си спокойна, за да може и бебчо да е и да си расте. А и снощи мислех защо така са те изкарали толкова малки седмици, ние сме заедно, но знам, че всичко ни е окс, ще си пием хаповете /как обичам да казвам:)/ и на края на месеца ще чуем туп туп туп.......   bouquet
Нинка, благодаря ти!  Hug Дано само всичко да е наред!!! И да чуем сърчице в края на месеца....а как бавно минава времето  ooooh! Опитвам се да бъда максимално спокойна, но и това е доста трудна работа, ама все пак...
Лулу, правилно си написала и аз така го смятах... и се изкарах точно в 7 седмица, доктора каза 4-та. Та това ме притесни  #Crazy... защо толкова малко?  newsm78 Tired

Общи условия

Активация на акаунт