СЕПТЕМВРИ е далече,а ние нямаме търпение вече!

• 24 698
  • 737
  •   1
Отговори
# 375
Hug Tanishte бременните по закон НЕ заплащат потребителска така,този защо ти е взел пари newsm78 Не че е кой знае колко,но принципа е важен!

Мисля, че защото направлението ми не беше по "Майчино здравеопазване", а по "Общо здравеопазване". След регистрация за ЖК (което се прави след 3 месец), тогава не се плаща потребителска такса. Т.е. още не се водя никъде, че съм бременна  Laughing За спанака не съм чувала специално да се избягва при бременност, чувала съм, че затормозявал бъбреците в големи количества и толкова. Относно подстригването, момичета ще ви разкажа една история. Фризьорът ми е мъж и преди няколко месеца му се роди син. Та преди това като ми каза, че ще става татко, аз веднага го бъзикнах за подстригването, той не беше чувал, но каза, че подстригва жена си всеки месец. Като се роди сина му и като се видяхме, ми каза, че размерите били перфектни  Mr. Green Тъй че тия бабини деветини не ги взимай толкова навътре Simple Smile
Стилияна Стеф, и аз съм от Варна и по-нагоре в темата писах, че ходих при Боян Георгиев от Майчин дом по ЗК и май към него като цяло съм се ориентирала и за ЖК.

# 376
стели аз смятам да съм при Петинка Цветкова

Аз при д-р Савулева, но тя не работи по ЗК и за се чудя какво да правя... Ти записа ли си час, защото изчетох доста и разбрах, че се чакало много?

# 377
Ами да исках за 28 нямаше час обаче сестра ми догава е на преглед че с нея ще мина. Ако трябва да чакам ще чакам стига да мми се обърне полагащото внимание> Изпатих си от една такава която въобще не ти обръща внимание така че  Mr. Green ще стискам зъби и ще чакам

# 378
Мамета, за подстригването е ясно, че няма как 9 месеца да не се пипам и не ми е толкова страшно ако го направя, ама да питам за боядисването. Аз почти всеки месец се боядисвам и няма как да не го правя. Това какво влияние може да окаже на бебето ми? Без амонячната боя не ми хваща....да уточня.

# 379
Мамета, за подстригването е ясно, че няма как 9 месеца да не се пипам и не ми е толкова страшно ако го направя, ама да питам за боядисването. Аз почти всеки месец се боядисвам и няма как да не го правя. Това какво влияние може да окаже на бебето ми? Без амонячната боя не ми хваща....да уточня.
И аз се боядисвам, че въпреки малкото ми години, имам много бели коси  Grinning
Няма проблем, само непременно прави теста за алергия 24 часа по-рано, защото в комбинация с бременността може и да ти се появи някоя алергия, знае ли човек... И по възможност се боядисвай в проветриво или поне по-голямо помещение, за да не го дишаш все пак  Hug

# 380
Благодаря, YorkaHug
Аз ходя във фризьорски салон, но ще гледам да се показвам на вън да дишвам въздух... И аз имам бели косми, затова не мога да ги оставя така. Да разбирам, че единствено опасенията са за алергия и вдишването...

# 381
Не виждам какъв друг може да е проблемът. Пък и нали трябва да сме най-красивите мами  Crazy  Heart Eyes

# 382
Стилияна Стеф, и аз съм от Варна. Мисля да ходя при д-р. Евгения Георгиева, съпругата на д-р. Боян Георгиев. Също преглежда в Майчин дом и работи по ЗК.
При Петинка Цветкова ходих години наред. Преди бях доволна, но напоследък много претупва. Има прекалено много пациенти, сама си го казва. Последния път- преди година станах свидетел, как буквално изгони бременна жена, която чака 1 час пред кабинета, защото нямала физическо време за всички. Не искала да се записва за ЖК. при нея. А  друго момиче, също бременна, дойде по спешност при нея с болки в корема. Каза й в коридора,че може да и изпише нещо за пиене и ще и мине, тъй като нямала време да я прегледа. После размисли и й каза да дойде по-късно за да я види.
За първи път ми направи грозно впечатление. А бях много доволна преди...
Последния път ходих при Георгиева и останах доволна, затова мисля да се запиша при нея за ЖК.

# 383
  • Щастлива мама на 3 слънца
здравейте момичета аз съм прясно боядисана ( с безамонячна )  и подстригана малката и тя се подстрига . Мисля ,че е важно една бременна да е поддържана и много красива .След като родих ни се подстригвах ни се боядисвах ,не можех да отлепя  от нея ,целия свят се променя .Единственото ми удоволствие беше душ рано сутринта Simple Smile)) за това мили първескини грижете се за себе си и се глезете ,че това ще ви е Simple Smile)) Аз не съм позволявала някой да ми се меси и да ми помага с каквото и да е .
Относно Жк записах си се при Бочева ,но ми е все тая честно казано .За мен е важно ,че си ходя при лекаря който ще ме изражда и си плащам на него другото е за разнообразие. Тя милата Бочева с предната бременност дори и пола не видя до край ,да не говоря за друго.
Относно Цветкова не я харесвам и никога не бих отишла пак при нея ,но евала и правя в 17 седмица за секунда ме видя на видеозон и засече пола + снимка на дудката ни Simple Smile)))) Наистина много се зарадвах.
Относно раждането мили момичета сега избирайте и уговаряйте .Много е важно всичко да мине супер .Аз съм много доволна от предното раждане .. . а относно Майчин дом не искам да настройвам никой само ще си кажа мнението , там нямат апаратура ,която я има в Аг .В АГ е най хубавата и нова апаратура. Акушерката ми е споделя как ако стане проблем качват бебечто и майката в линейката и в Аг и кой до където изкара ,да не кажа че понякога е въпрос на секунди Sad(( . Не знам какво толкова се хвали Майчин дом ( малкото смъртни скучай ,който се записват а Аг разбира се ) .Не искам да се налагам на всички просто споделям мнение, все пак става въпрос за нещо толкова важно.
Относно хапването гледам всяко едно хранене да ми е много премерено 2 пъти в седмицата си позлволявам малко сладко ,ям разделно .
Целувки на всички

Последна редакция: пт, 18 яну 2013, 15:49 от *АДРЕНАЛИНКА*

# 384
амоняка прониква през кожата и вреди прочетете по подробно ж гугал  Wink

# 385
Не виждам какъв друг може да е проблемът. Пък и нали трябва да сме най-красивите мами  Crazy  Heart Eyes
YES!!!  newsm10 Трябва да сме красиви и поддържани!  Абсолютно съгласна!
Благодаря на Адреналинка за напътствията, смятам да ги взема много на сериозно!
Лемон, ти как си? Ах как чакам да дойде прегледа ти... Стиснала съм палци и не ги пускам!  Praynig

# 386
След като родих ни се подстригвах ни се боядисвах ,не можех да отлепя  от нея ,целия свят се променя .Единственото ми удоволствие беше душ рано сутринта Simple Smile)) за това мили първескини грижете се за себе си и се глезете ,че това ще ви е Simple Smile))

По повод на горецитираното  Laughing
Мили момичета, ето една много хубава статия, с която аз съм напълно съгласна.
http://www.lamartinia.com/2012/10/blog-post_11.html

# 387
Да разбирам, че единствено опасенията са за алергия и вдишването...

Химикалите от всички продукти, които ползваме стигат до кръвта ни за по-малко от 30 секунди. За това внимавайте не само с боята за коса, а и с всички кремове, шампоани, козметика, препарати, които ползвате в дома си. Преминете към възможно по-малко мазила и химикали, ползвайте ръкавици докато домакинствате, етерични масла или козметика на билкова основа.

Щом само силна боя ти хваща, можеш ли да изчакаш да мине първия триместър и тогава да се боядисаш? Поговори и с фризьора си. Може да има при себе си и по-щадящи бои.

А за подстрижката - това са пълни глупости. Няма да ходим 9 месеца като разплетена дамаджана заради глупави суеверия.  Laughing Ако се разчетете из нета, ще паднете от смях какви суеверия пише. hahaha

monika_p, това всичкото в един ден ли трябва да го ядем? Shocked

По въпроса с лекарите във Варна - както писах по-рано, аз съм в Майчин дом при Б.Яков. Работи със ЗК. Моя приятелка беше смятала по ЗК каква е дала за цялата си бременност и излезе само 50 лв разлика, отколкото се плаща в Майчин дом, за това мисля да си доплатя за цялостно следене на бременност там.

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 5 нови отговора.

Хайде пак ще наваксвам  Mr. Green

# 388
  • В Рая - срещу облаците, вдясно на слънцето
Здравейте!
Днес ме е хванал кулинарния нагон Simple Smile Сготвих 2 манжи, супа, сладки за малчо и сега пека тиква - лично за мен  Mr. Green
За подстригването - подстригвам се, за боядисването - боядисвам се, но вече когато наистина ми се покаже бялото, а не всеки месец. Миналата бременност се боядисвах в топлите дни на терасата, ама това след април, май.
Ям каквото ми се яде и колкото ми се яде, но съм изолирала всички сладки неща в другата стая, където не влизам  Laughing

# 389
sealover Писах ти на лични да добавяш във ФБ  bouquet Ама аз ли нещо вече не съм добре или ми се стори че ник-а ти се променя на Гризли. Започвам да се притеснявам вече за себе си  Joy
monika_p пак супер полезно инфо  Hug
За подстригването съм чувала, но не вярвам, но виж снощи си се боядисах само корените, но тя ми е безамонячна и не мисля, че има проблеми. Принцеска аз от няколко месеца съм с безамонячна, която е невероятно добра и съм много доволна, и мен преди не ми хващаше. Но как е казала Yorka тест за алергии / макар че ти ако си ходиш на един и същи и ползваш един и същи номер от дадена боя вече няма нужда , но все пак за успокоение може да си напрвиш и повече чист въздух.
Стилияна Стеф има доста солидна групичка от Варна, да казват момичетата  Peace
И от мен  Hug

Общи условия

Активация на акаунт