Гледах!Хареса ми!Препоръчвам го!Искам да споделя... - XXXVI

• 46 795
  • 725
  •   1
Отговори
# 75
  • в морето до колене
Клетниците мюзикъл ли е???

Да, филмът е екранизация не на книгата, а на мюзикъла по книгата, който е написан и поставен във Франция в началото на 80-те години, през '85 в Лондон, а от '87 се играе на Бродуей.
Доколкото съм чела, екранизацията е доста буквална, включително в трактовката на образите (примерно на семейство Тенардие, Епонин...)

# 76
  • В Космоса
Margin Call - чудесен филм. Толкова любими актьори на куп  Heart Eyes - всичките до един играха страхотно. Само Penn Badgley не ми беше известен, но и той се справи повече от добре. Peace

# 77
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Margin Call - чудесен филм. Толкова любими актьори на куп  Heart Eyes - всичките до един играха страхотно. Само Penn Badgley не ми беше известен, но и той се справи повече от добре. Peace
Ммм, още си спомням Пол Бетани с цигарата на покрива Heart Eyes.
Наистина хубав филм.

# 78
  • В Космоса

Ммм, още си спомням Пол Бетани с цигарата на покрива Heart Eyes.

Много готин, дааа... Heart Eyes

# 79
  • Belgium

Ох, радвам се, че и други го отбелязаха  Heart Eyes

# 80
  • зад парка
Може ли да ми кажете откъде мога да сваля: Le capital - Франция 2012

http://www.imdb.com/title/tt1951166/

bouquet

# 81
Представете си Уди Алън, само че с млади актьори, и може да добиете представa Mr. Green.

Че това лошо ли е? Mr. Green Джо, може би трябваше да изпиеш нещо силно да ти притъпи главоболието и да го изгледаш.

Майтапът настрана, на мен ми хареса Silver Linings Playbook, хареса ми и Брадли, хареса ми и Дженифър, в основата си филмът е любовна история, да, истерична, да, многословна, да нестандартна, но и истинска. Много от нас имат откачени периоди в живота си, много от нас си имат странности, много от нас реагират първосигнално и биполярно, без да го осъзнават или без да имат някакво психическо разстройство и да са лежали в клиника. В този смисъл на мен не ми беше никак трудно да разбера героите.

# 82
Представете си Уди Алън, само че с млади актьори, и може да добиете представa Mr. Green.
Че това лошо ли е? Mr. Green
За мен- повече от лошо Mr. Green. Не харесвам невротици, аз съм логична по природа.

Но да си кажа де- събрах смелост и превъртях до финала. Там поне танцът ме накара да се изхиля, къде на Дженините сланинки, къде на Брадлиевите чупки, къде на акробатичния номер "задушаване чрез притискане на носа на жертвата към меките гънки на корема" Joy. Трябва да учат наемните убийци на него Mr. Green
И все пак- не ми хареса, и финалът не донесе някакво просветление, Н-И-Щ-О.

# 83
Лоша, Джой, лоша! Laughing

# 84
  • в морето до колене
Че това лошо ли е? Mr. Green
За мен- повече от лошо Mr. Green. Не харесвам невротици, аз съм логична по природа.

..., и финалът не донесе някакво просветление, Н-И-Щ-О.

Мда, "на вкус и цвет...", дето има една дума.

Всички са невротици в тоя филм, вярно е. Още от сценария си личеше.  Grinning
А финалът си е типичен ром-комски Happy end - що пък да не носи просветление  Mr. Green

.
Всъщност исках да кажа в духа на темата за разните вкусове, че гледах "Животът на Пи"... и нищо особено не почувствах пък аз.  Mr. Green
Вероятно, защото филмът е умозрително-философски, пък аз не съм такъв човек ...
И този увод "отиди се виж с този човек, той ще ти разкаже една история, която накрая ще те накара да повярваш в Бог" - ме настрои скептично. От цялата първа част на филма ми беше на място само сцената с тигъра и ярето... Всичко останало ми се стори излишно разтеглен преамбюл, в който ми липсваше достатъчно сериозна мотивация да се вдигне цялото семейство със все зоопарка да прекоси половината планета...
После, като се развива същинската история, става по-добре. Има един излишен отрязък и там, ама нейсе - могат да се търсят метафорични тълкувания, та нека си го има...
Финалът е добър, не отричам - на въпроса "Коя история предпочиташ?" всеки зрител може да намери свой отговор... (Честно казано, обаче, не бях обърнала внимание на глагола, който е употребен във въпроса. Ревюто на "моя любим блогър" ме насочи натам  Thinking)

Иначе е безумно красиво заснет! Или по-скоро "направен", защото компютърните образи и визуалните ефекти са голяма и важна част от визията на филма.
Беше толкова безумно красиво, че на места ми изглеждаше самоцелно... и леко изкуствено. Ама това е, защото не можах да вържа визията с послание...
EТА: Връщам се да похваля и музиката. Другото хубаво нещо, освен визията.

Та така - за вкусовете и възприятията  Crazy

Последна редакция: чт, 17 яну 2013, 21:30 от мячик

# 85
Анг Ли винаги снима красиво. Толкова красиво, че чак боли Heart Eyes

Аз пък си взех свободен следобед, и по този случай си пускам "Джанго" Laughing

# 86
  • в морето до колене
Джанго ще го гледам с приятели през уикенда.
Ама сега си свалям Клетниците. Ако се окаже, че копието в Замунда става за гледане, утре ще докладвам.

# 87
  • В светлината на слънцето
Гледах ето това http://www.imdb.com/title/tt1333125/ Умишлено не пиша българският превод на заглавието, че е нецензурен, ама с малко ровене ще го откриете. Mr. Green Чудя се какво да кажа за филма. Thinking Любопитното е, че режисьорите са 16 (може и да бъркам цифрата) и всеки е направил по една мини новела. Има обединяваща нишка естествено. Събрани са куп добри актьори, които понякога изглеждат ...меко казано странно. Mr. Green Филмът се гаври много грубо с клишетата на американското кино, пък и не само с киното. Понякога е толкова брутално, че ти иде да излезеш от залата. Още първата новела започва със силен шут в стомаха. И така е до края. След финалните надписи има новела бонус, която на фона на всичко друго е направо като пеперудка. Mr. Green Абе любопитен е. Чувството след и по време на филма е отвращение и в същото време откриваш иронията/сатирата на доста от нещата. Но е гадничък, предупреждавам. В САЩ е със статус R.

# 88
Джанго - това е  моят филм за 2012-та Heart Eyes Такова удоволствие ми достави, че смятам  да го гледам и на голям екран. Всеки кадър, реплика, жест, мимика, звук - всичко е пипнато до съвършенство. Това е магията на изкуството, не просто да разкажеш една история, а да го направиш майсторски, по неповторим, неподражаем начин. Евала на Тарантино! И ужасно много ще се радвам ако Кристоф Валц грабне статуетката, ще е напълно заслужено.

# 89
И ужасно много ще се радвам ако Кристоф Валц грабне статуетката, ще е напълно заслужено.

Аз също, с особена наслада чаках всяка негова реплика, много ми допадна написания текст за неговата роля. Героят му говори по изключително колоритен начин.

Общи условия

Активация на акаунт