Оскотяването - приоритет на държавата

• 6 584
  • 135
  •   1
Отговори
# 90
Ами по отношение на закона няма разлика според етноса. Внимавайте, защото сто пъти повторената лъжа става истина. А е най лесно да се хванеш за видимия цвят на кожата.

Хареса ми например статията на Капитал от миналата седмица по повод разпространената снимка на ромска майка и помощите, които ( уж) получава. Ето такъв поглед липсва, губи се всред тъпото и шумно възмущение.

ДА . Може да ти стане много мъ4но за ромската майка и нейните деца. И то не защото ти си сбъркала някъде, а защото тя е просто пешка на "цар ..." & Со. И прословутите помощи  за сведение се вземат, но не от нея ...
И нея няма кой да защити от това робство, както и теб от нея ... Просто в България робството е явно разрешено.

# 91
Кои техни престъпления се толерират? Затворите преди всичко са пълни с роми, а престъпленията им в големия процент са кокошкарски.

толерират се престъпленията на циганските (и други подобни) босове! От там иде проблема

# 92
Ами по отношение на закона няма разлика според етноса. Внимавайте, защото сто пъти повторената лъжа става истина. А е най лесно да се хванеш за видимия цвят на кожата.
...
Права си. Ще дам друг пример - за лекарите и криминализирането на нападенията над тях. Да ме поправи някой ако не го пиша съвсем точно! Изумена бях, когато се заговори за това. Това за мен означава, че лекарите само са защитени, докато са на работното си място. Всички останали минават в някаква неизвестна за мен графа... Поради що? Не са български граждани ли, или нещо друго, убягнало ми?

# 93
интеграция на мангали? говорите смешни неща направо. ако има такива, то те са изключения.

до тук, че ако си кажа мнението, ще ме баннат во веки веков.

# 94
Аз си спомням навремето, че децата основно си подготвяха сами уроците и домашните. Никой не ме е изпитвал по история примерно или ми е висял над главата дали ще си напиша правилно домашното. Е, по математика имах някои трудности и татко ми обясняваше някои положения, но дотам.

Да си призная честно сигурно си била ако не изключение, то поне малцинство, защото иначе няма как да си обясним заливащата ни неграмотност и тук от жени, преминали трийсетте. И под неграмотност нямам предвид само пълен/непълен член или вездесъщото Й.

Ех, Рокси, тогава, ако ти кажа, че се научих да чета преди да тръгна на училище, съвсем ще те учудя.  Ами пълно е с такива хора, от нашето поколение. Нима на теб майка ти ти е зубрила уроците по природознание, за да ти ги налее после в главата? Сега масово се прави така.

Еха, какви гении имало тук! Аз се научих да чета в първи клас (преди това изпочупих де що крайници имах и наивно си вярвах, че по този въпрос съм приключила, до миналата година), но след това се лепнах за книгите, така че още не мога да се отлепя. И да, основно сама съм се справяла просто защото нямах нито гувернантка, нито частна учителка, а майка ми трябваше да работи както всяка соц. труженичка.

Да, Sessily, представи си, а почнах да свиря на пиано преди да знам кое е ляво и кое дясно. Laughing Сигурно и много дуги деца бяха така.  После се отказах обаче, защото майка ми се опитваше да ми набие нотите, не ме оставяше сама да осмисля, и аз се чувствах адски отегчена. Нищо, че свирен разни сложнотии, дето детският ми мозък не можеше да приеме като нормална мелодия. Сядах да свиря, само когато имаше кой да ме контролира. Това ме правеше нещастна. Предстаавям си горките деца, които ги натиска цялото семейство да учат как се чувстват по същия начин.
Затова ги пиша тия отвлечени работи, не за да се покажа аз какъв гений съм била, а защото мисля, че децата никак не им липсва самостоятелно мислене и когато у детето липсва интерес, желание и мотивация, не се получават нещата. И с циганите е така. Само да те натиска някой не става, трябва донякъде сам да ги осъзнаеш нещата.

# 95
Кои техни престъпления се толерират? Затворите преди всичко са пълни с роми, а престъпленията им в големия процент са кокошкарски.

толерират се престъпленията на циганските (и други подобни) босове! От там иде проблема

Laughing Защото на българските престъпни босове и групировки не се толерират. Не ставайте смешни.

# 96
Тези ми изглеждат доста интегрирани джипсита - по интегрирани от мене като ги гледам как говорят Английски а сигурно и от тебе ако си дошла след 10-12 годишна възраст Laughing

те и нашите цигани говорят по-добре местния език от някой дошъл тук след като се е формирал ,
но и вашите са си останали цигани и след 100-120 години в Щатите , обичат ярко розовото , напускат училище и се  женят  на 14 !!!
интеграция съвсем не означава владеене на местния език , уви ...

все пак бройката при вас не е като нашата ( това не са били масови емиграции ) , а размерът има значение , както се казва ,
Швейцария например , реши да ограничи имиграцията и то за страни от Изт. Европа , защото колкото по-голяма е една група , толкова по-трудно се интегрира ...

# 97
Ако аз отида да ступам една учителка- да, ще понеса тутакси последствия съответни.
Та питам- в случая какво е било предприето. Ако е нищо си е налице точно толелиране.

# 98
Ако аз отида да ступам една учителка- да, ще понеса тутакси последствия съответни.
Та питам- в случая какво е било предприето. Ако е нищо си е налице точно толелиране.
Това имам предвид и аз. А знам за случай в Сливен, в който заради заплаха към директорка на ДГ за заплашващия има последици.

# 99

А аз разбрах, че е нямало оплакване от страна на учителите от страх.

# 100

Laughing Защото на българските престъпни босове и групировки не се толерират. Не ставайте смешни.

Става въпрос за интеграция на цигани и за това пиша за циганските босове . Ако ще говорим за българските - то положението е същото. Колко добре "интегрирани " българи останаха в България и колко отидоха да се интегрират другаде? Колко милиона реално останаха в страната ?
Но за да не ставам смеш,а и ако  безсмисленото отрицание в вид твърдение в тази дискусия то ми е интересно защо ли се води тя освен за убиване на време ?  

# 101
значи - една теория за бутане на капитализма е тази на Маркс - чрез пролетариата ,
която ние сме я изживели някак си ...
има и друга теория за сриване на прогреса на капитализма - чрез малцинствата - набиваш  ли някое клинче редовно , то ще разбие и най-здравата скала ,
затова малцинствата за толкова важни през този век - толерирани са , има фондации , права и т.н.
много е важно за някои кръгове ; )) ,
докато преди не е било така в Запада - или си като нас , или нямаш място при нас ,

да припомним , че циганите редовно са били гонени и преследвани из  Зап. Европа - просията и скитничеството са се наказвали със смърт дори ...

# 102

А аз разбрах, че е нямало оплакване от страна на учителите от страх.

Още по- зле е, че хората се страхуват дори да се оплачат. Това, лично на мен, ми говори за тотален срив в доверието към институциите, което още повече ме навежда на мисълта, че у нас ни интеграция, ни Господ може да помогне.

# 103

Става въпрос за интеграция на цигани и за това пиша за циганските босове . Ако ще говорим за българските - то положението е същото. Колко добре "интегрирани " българи останаха в България и колко отидоха да се интегрират другаде? Колко милиона реално останаха в страната ?
Но за да не ставам смеш,а и ако  безсмисленото отрицание в вид твърдение в тази дискусия то ми е интересно защо ли се води тя освен за убиване на време ?  

Става въпрос, че за някои не важат законите. Не важат обаче не само за ромските босове, а и за всички останали.

# 104

Общи условия

Активация на акаунт