Парфюмни размисли и страсти - 168

• 50 590
  • 721
  •   1
Отговори
# 480
По повод 5-цата ЕДП, вчера поднесох блотер на малката щерка, реакцията беше: "Мирише на мокри кърпички"  Laughing И сега се чудя какви мокри кърпички е ползвала, ще и изследвам раницата за всеки случай.
Атти  Joy, и ММ е от същия отбор за парфюми, ще го видя този "поялник" като реша да му избирам  Grinning

# 481
  • Чукарландия
Поздравления, Люbouquet

# 482
Самсара, съдейки по моя парфюмно независим (да се чете като необичащ особено парфюми) мъж, който носи само акватици и свежаци, и ако прескочим стандартните Лайт Блу ДиГ и Аква (Марин) Булгари, бих препоръчала Армани Атитюд, Азаро Визит или Aigner Black. Особено като подуши Визит, от дълбоката му душевност се изтръгна едно "оооо, супер, мирише на поялник  Heart Eyes "  Joy (ето ти парфюмно описание с една дума  Wink ).
Енкр Ноар в никакъв случай. Ако ще го вземаш, вземи си го за теб Simple Smile
Laughing

Благодаря за предложенията, Атти, елфичка  Hug

Прави сте, на мен по пирамида ми допадна и затова се спрях на него, не знаех, че и аз мога да го нося - оо, това как накланя везните да го взема, пък, ако не му хареса да си вземе обичайните заподозрени  Grinning

# 483
Има го в ЦУМ, защо не го пробваш първо?  Simple Smile

# 484
Има го в ЦУМ, защо не го пробваш първо?  Simple Smile

Благодаря  Peace не знаех къде мога да го тествам.Ннамерих го в едно квартално магазинче до нас, но са изложили бутилчето и не го дават за тест, било за продажба и да се вижда  Grinning

Да Ви се оплача напоследък избягвам да пазарувам от малките квартални магазинчета, отнася се по-скоро за козметика, но ето и примераи  с парфюма, последните няколко дни ми 'скриха шапката" от глупости продавачките в тях.

# 485
  • София
Въпрос на вкус разбира се, но Encre Noire е един от най-хубавите мъжки парфюми евър. Не си показва всички качества с едно помирисване, от тези е, които с носенето ги оценяваш.

# 486
  • Там, където ме обичат
Лю, пишеш много хубаво, моите най-сърдечни поздравления.   bouquet

Ако може, шушни на малкия Луи да пробва нещо на Герлен, за мен ще е огромно удоволствие да прочета за творенията на тази къща.

# 487
  • Чукарландия
Въпрос на вкус разбира се, но Encre Noire е един от най-хубавите мъжки парфюми евър. Не си показва всички качества с едно помирисване, от тези е, които с носенето ги оценяваш.

smile3521

# 488
Дени, Белла, Фокси, благодаря!
Хахахаха, Фокси, Луи е опако човече! Много Герлени вкъщи няма, макар да ми се иска обратното!

Да си напиша за вчера, че стана късноооо!
Проби на кожа, вдишани и от бутилчетата, някои подушени върху другарчета:
Man - Rochas - 'ледената шушулка' на външен вид, че и на аромат си е студен. Не леден, а освежаващ. Бих го носила - елегантен цитрус с мек завършек.
Elixir Charnel Le Boise Torride - Guerlain - сочен плодов меланж, но някак бързо изчезна. Хриси каза, че е мандарина, на мен ми приличаше на портокали и праскови. Не припаднах по него, но подозирам, че ако имам шанса да го пръсна добре, ще го поискам.
Drama Nuui - PG - ох, беееее, пак ли? Поредното ПЖ творение, което ми затваря очите и ме отнася някъде на хубаво...Жасмин, какъвто го обичам - суров, зелен, остър и режещ даже. Прилича ми на Eclat de Jasmine - Armani Prive.
Cologne Noir - Van Cleef & Arpels - мммм, поредният черен колонь, който ме грабва! Уж нищо особено - пипер и цитрус, ама така е забъркано, чак ми се струва, че ще глътна на две хапки мъжа, който го носи, ще му го открадна и ще си го пръскам целогодишно!
Dark Aoud - Montale - мъжка пот, та пот, ама толкова потна пот, че чак ми харесва! Горчи ужасно много и добавяше потна нотка към всеки следващ парфюм, който пробвах! Леле!
Rahat Loukoum - SL - бадеми и пудра захар, а накрая - слабо вишнев мускус. Хубавичък, ама Louve и Loukhoum de Soir са по-добри!
Poivre Piquant - L'Artisan Parfumeur - припомняне - пак си е хубав и такъв, какъвто го помня - нетипичен мек пипер, който бих носила при всякакви затормозяващи обстоятелства!
Traversee du Bosphore - L'Artisan Parfumeur - пак припомняне, но този път се учудих! Преди време (май доста) съм го отразила като сладка роза, а сега не усещах толкова розите, колкото пудрената му сладост и ябълков чай, и локум с рози, и дондурма с шам-фъстък - ооооо, Истанбуууууул, колко те обичааааам!
Chinatown - Bond No 9 - има защо да го обича Ковачева! От шишето ми лъхна на бели цветя (тубероза, портокалов цвят, гардения или?), но на кожа е плодов, даже с далечна карамелена мекота. Той най-дълго се задържа на блузата ми - днес си го припомням няколко пъти. Е, не е моят тип цветя със сладост, но е красив и умерен, за разлика от повечето останали Бондове. Третият, който ми допада след Лексингтън и Сребърната фабрика.
Sublime Balkiss - The Different Company - да, припомням си го за пореден път! Да, харесва ми! Да, бих го носила, но май в още по-топло време, защото вътре в топлата чайна го усещах добре, а навън, въпреки затоплянето, не се подаваше извън палтото ми.
Последните мацвания, но само леко информативни, защото всичко започна да се смесва:
Indochine - PG - сигурно след години като ме питат : "ти на коя марка парфюми си фен?", само "PG" ще повтарям като развален грамофон. С всеки нов пробван, забравям, че Bois de Copaiba ме разочарова много. Индокитай е сандалово дърво с окачен кошер на него, пълен с мед. Мирише си и на дървото, и на меда, и на восъка, и на всичките заобикалящи растения в индийската джунгла. Ех...
Fruits of The Musk - Montale - вкусни малинки и мускус, ама многоо сладък, бе! По-лепкав ми се видя и от Ориенталските мечти, и от Мукхалат.
Bois d'Encens - Armani Prive - много тъмен и горчив ми се видя, но тамян от вид, който недолюбвам.

В Salon Olfactiv пробвах разни неща само на блотер или от капачката. И добре, че походих преди това с Теди, че да ми се проветрят главата и носа.
Блотерите още са при мен и ухаят силно!
Oud - Robert Piguet - очаквах нещо термоядрено, но на фона на Dark Aoud и Bois Noir (заприлича ми на тиранина на Денси Amber Absolute - Tom Ford, горчив, потен и гробовен), това си беше фина материя. Агар с пипер и пачули. Прилича ми на смес от два аромата, които съм носила скоро, но сега не мога да се сетя. На някои може да им се стори като мазе, пълно с джибри, но на мен ми е добре в мазето. Само парите да имах.
Rose Oud - By Killian - да, приятен е, ама малко разочароващ. Защото е повече роза, отколкото уд. Да, хубава пудрена розичка (прилича малко на тази в Босфора на Л'Артизан), но толкова пари за просто хубава розичка - нееее, няма начин!
Fou d'Absinthe - L'Artisan Parfumeur - припомнях си го и него и чак ме е яд, че мъжът ми отказва вече да носи каквито и да е парфюми! Добре, че отвреме-навреме в името на експеримента пръскам нещо на моята и неговата китка паралелно, за да видя разлика. А Абсент е чуден...
Подуших всичко налично на Carthusia, но блотнах три - Corallium (голямо разочарование, след като него най-много исках да пробвам - банален ми е, прилича на нещо друго, нещо от цветните на Ейвън или Орифлейм! Не, не прилича на (untitled), sorry!), 1681 (влюбих се! Лошо, че няма вайълче! Моето любимо мокро от билков чай дърво, което бързо изсъхва и се напудря!) и Via Camerelle (и той много ми легна на сърцето - заприлича ми на Нилските градини, но е малко по-сочен и вкусен, има свеж жасмин).

Лека нощ!

# 489
Ехааа, ето това се казва подробен репортаж Simple Smile Четох и статията днес, страхотна, поздравления  bouquet

Аз да се отчета със спечеления в неравна борба мой любим шипър Heart Eyes За съжаление е без кутийка, затова ще помоля ако някой скоро види дъното на който и да е СЛ да не хвърля кутийката, а да ми я запази Peace

Дано само твърдия и течния парфюм да са идентични. Търсих да купя от твърдия направо, но се оказа, че не се предлагат, има ги само като мострички на ексклузивите им. Докато търсих попаднах на този блог http://sergelutens.blogspot.com/ Таблицата в него ми беше много полезна, най-накрая разбрах за всички аромати на Серж в какви какви бутилки се предлагат или са се предлагали Simple Smile

# 490
Много хубава среща сте имали, прекрасни описания Heart Eyes
Лю, поздравления за PG! Гордеем се с теб! Hug  bouquet

Наближава култовата дата Трифон Любовни и явно се замисляме за ароматни подаръчета. На мен мъжкия  Encre Noire също от едно подушване ми се стори твърде подправков, но не съм разносвала.

# 491
  • София
Лю, поздравления и от мен! Толкова се изкефих, все едно, че на мен ми се случи Пиер Гийом да ми благодари!  Joy Което е абсолютно доказателство, че пишеш страхотно! Щом можеш да накараш хората (мен със сигурност  Mr. Green ) да съпреживяват.   bouquet

Хайде, следващата среща да е пак във Веда Хаус, много ми се ходи в чайната, още повече с вас!  Hug Hug Hug

Encre Noir е трудничък аромат, много подправков, повечето мъже-непарфюмани не биха го възприели с лекота. Самсара, според мен експериментирай с нещо на Azzaro, вероятността да се хареса е много голяма  Heart Eyes  Например ето това:  http://www.fragrantica.com/perfume/Azzaro/Chrome-Sport-7938.html

# 492
  • в голямото село
бульовче, прекрасна статия и блог  bouquet пишеш страхотно увлекателно и харизматично.
Въобще темичката ни е пълна с писателски надарени момичета Heart Eyes

Аз да ви се похваля с нещо непретенциозно - Манго Адорабли. Обичам го този парфюм, въпреки че сега не мога да му се нарадвам пълноценно - хлапето ми е с ужасен грип и температура Cry

# 493
  • Там, където ме обичат
Лю, прекрасен репортаж от мястото на събитието.  smile3501.

Аз лично гледах да не се изкушавам от изобилието красоти, за да не се получи както винаги манджа с грозде и се самовъзпрях до 6, които успях да разпределя ето така:
два на китките,
2 на лактите и
два на раменете.
Ах, пардон, и един в пазвата.  Mr. Green

От тези, за които ти си писала, мога да коментирам:
Цитат
Dark Aoud - Montale - мъжка пот, та пот, ама толкова потна пот, че чак ми харесва! Горчи ужасно много и добавяше потна нотка към всеки следващ парфюм, който пробвах! Леле!
При мен този аромат не е горчив, а стипчив и много притегателен. Бих го носила вечерно време, с черна рокля и високи обувки.   
Цитат
Rahat Loukoum - SL - бадеми и пудра захар, а накрая - слабо вишнев мускус. Хубавичък, ама Louve и Loukhoum de Soir са по-добри
Tози локум за мен по-скоро е пудра захар, но от прашната, не типично лепкавата. Че е хубав, хубав е, но Локума на Кейко Мечери намирам за по-добър, дори и от Монталските мечти, а и по-траен, но пък цената е, уффф.
Цитат
Traversee du Bosphore - L'Artisan Parfumeur - пак припомняне, но този път се учудих! Преди време (май доста) съм го отразила като сладка роза, а сега не усещах толкова розите, колкото пудрената му сладост и ябълков чай, и локум с рози, и дондурма с шам-фъстък - ооооо, Истанбуууууул, колко те обичааааам!
И аз, и аз. Много свеж, много пролетен. Не открих рози, но ме плени ведростта на нещо пролетно-цветно, дали е детелина или вид чай, не мога да определя.

Цитат
Chinatown - Bond No 9 - има защо да го обича Ковачева! От шишето ми лъхна на бели цветя (тубероза, портокалов цвят, гардения или?), но на кожа е плодов, даже с далечна карамелена мекота. Той най-дълго се задържа на блузата ми - днес си го припомням няколко пъти. Е, не е моят тип цветя със сладост, но е красив и умерен, за разлика от повечето останали Бондове. Третият, който ми допада след Лексингтън и Сребърната фабрика.
Мдаа, Ковачева си няма друга работа.  Mr. GreenСамо ни пуска фитили, ще я наказваме.  Hug
Много траен, не мога да кажа нищо за шлейф, защото винаги гледам да пръсна възможно най-малко количество.
За мен е фин млечен ванилов сладолед с лек плодов дресинг, ама много лек и не праскови, а по-скоро сладко от рози. Възможно е това да е божур, но аз като не познавам аромата на божура, нарочих нотката да е розова.  Laughing

# 494
Някъде срещали ли сте Patou pour Homme или Patou pour Homme Prive на Jean Patou?

Общи условия

Активация на акаунт