ПЪРВОКЛАСНИЦИ - Тема 17

• 38 182
  • 738
  •   1
Отговори
# 720
Анкета за часа на ставане сутрин според мен вече няма е да интересна, тъй като много вече отговориха.. Давайте предложения за друга анкета?

Отново ще имаме ново дете в класа, този път се мести от 36-то училище.. почнахме 19, вече ще са 23.. Sad

# 721
Попаднах на "зелено училище" за ваканциите, ама ММ смята, че младежа е още малък Confused, а аз съм на мнение, че много ще се накефи, и на ездата, и останалите занимания..
http://grabo.bg/dni-zeleno-uchilishte-s-konna-ezda-i-izkustva-06mrnd6

Ето предложение за анкета: бихте ли пуснали детето си на лагер/зел. у-ще за 5-7-10 дни..

# 722
  • София
Joy  А най-гадно ще е да попиташ "С колко е по-евтина малката торта?"

хахахах или колко е разликата в цените на тортите Simple Smile

Ох, за ставането, ние вече се наспиваме 20 минути повече, понеже вторият срок почват в 8,20 Simple Smile Хем звучи малко, хем явно е времето, което ни е липсвало. Фил си става сам 2-3 мин преди да ходя да го събуждам.
Иначе събота-неделя става между 7 и 8, а си го слагам пак в 8,30 вечерта. Т.е. не спи много повече.

# 723
  • София
Провокирана от друга тема - Запознати ли са, как да се справят, ако останат сами и нямат връзка с родител? Знаят ли адрес, телефони на двамата родители, към кого да се обърнат, как да се предпазят и подобни...

Моето знае къде живеем и толкова.

# 724
  • София
Провокирана от друга тема - Запознати ли са, как да се справят, ако останат сами и нямат връзка с родител? Знаят ли адрес, телефони на двамата родители, към кого да се обърнат, как да се предпазят и подобни...

Моето знае къде живеем и толкова.
Има записани телефонните ни номера, знае си адреса и толкова. Вероятността да остане сама все още е много малка, но ме навеждаш на мисълта, че е хубаво да поговорим.

# 725
  • София
Къде да останат сами без връзка с родител?
Да си тръгне само от у-ще? Или ако ходят по екскурзии... Като цяло много не си я представям ситуацията.

За у-ще има телефон. Инструктиран е да не напуска сам двора, дори ако се случи да закъснявам, да стои при г-жата или охраната и да върти под ред, на който има телефона. Да не говори с непознати на двора, през оградата, да не взима нищо от подобни и да не тръгва никъде с непознат за него човек, дори да го убеждават, че ние сме го пратили, защото не можем да дойдем(освен ако г-жата не е уведомена и т.н.)

Повече от това не знам...знае си горе-долу адреса...вероятно всъщност ще може и да се ориентира и прибере...
Освен на полицай на друг не знам дали мога да му кажа да има доверие и да моли за помощ по улиците...

# 726
......ние вече се наспиваме 20 минути повече, понеже вторият срок почват в 8,20 Simple Smile

Часовете на Иво са си от 8:20 от началото на годината, мислех, че всички първокласници почват в толкова Thinking

Иво има телефонните ни номера в телефона си, но не ги знае наизуст. Та ако си забрави телефона, определено няма да има връзка с нас. Знае къде живее, може да се прибере сам от училище по принцип. Като цяло за момента няма ситуации, които да доведат до ситуацията, в която е изпаднала щерката на Бу. Извънредни занимания извън училище засега няма.

# 727
  • Бургас
Дъщеря ми знае телефоните и адреса ни.Знае пътя до в къщи,но не се е прибирала сама.Дано не и се случва,защото има много натоварени кръстовища без светофар.Аз едва пресичам пък не знам едно дете как ще се справи само.

# 728
  • София
Примерно, извънкласно занимание приключва по-рано, или не се състои, или... има вероятности, не да няма.

Ето,  Angel_Dust е подготвила детето Peace
Друго, ако на детето му падне батерията на телефона / моето няма/, няма преподавател, само непознати.... Thinking Интересни са ми възможностите.

Моето не ни знае телефоните наизуст, знае, че не трябва да говори с непознати, но...

# 729
Ако има извънкласни занимания извън училището е по-вероятно да се случи, да. При нас за момента няма, ако се отложи заниманието, се връщат в занималнята.
Напълно съм съгласна, че децата трябва да са подготвени за подобни ситуации. Сега като се замисля, Ивайло не е от най-подготвените.

# 730
  • някъде ... тук ...
Моите знаят телефонните ни номера (моят и на баща им) наизуст, както и адресите си. Постарахме се да ги научат преди 1 клас. Всичко се случва.
Баткото беше помолил треньорката си по плуване да се обади от нейния телефон, когато беше в 3ти клас (свършил парите в примата, а тръгнал на плуване без необходимите принадлежности Crazy)

# 731
  • у дома
Моята дъщеря знае моя, и на баща си телефоните. Инструктирана е да не говори с непознати, да не излиза извън оградата на училището и да ми се обажда винаги, ако нещо я притеснява. За сега са още малки и без нас рядко остават.
Но днес ми се обади, че я боли главата и ухото, казах и да отиде при медицинската сестра, а госпожата и забранила  Thinking Това е нова госпожа, която не познавам, не знам как да подходя. Не ми се струва нормално да забраниш на детето да отиде при мед. сестра.

# 732
За анкета- много ме човърка един въпрос - имате ли приблизителна представа с какъв успех ще завърши детето?

Любопитно ми е, дали повечето майки имат реалистична представа , дали в някои училища дават насоченост на родителите каква е успеваемостта на детето.Аз, независимо от контролни, диктовки и т.н. не мога да определя "къде сме ние" Simple Smile

Друго, което ми е интересно по темата- дали е мит,  че в последните години масово децата са "отличници" и да приключиш с "Мн.добър" е едва ли не, критерий че си изоставащ.Или,както в моето детство, оценките и в първи клас са реални, поради което отличниците в класа са не -повече от 4-5 , хайде, 10 деца.

Вярно, че е още рано, но предполагам,че има майки вече с изграден критерий.

# 733
  • София
С отличен, разбира се Laughing
От втори клас ще му мислим hahaha

# 734
  • у дома
Друго, което ми е интересно по темата- дали е мит,  че в последните години масово децата са "отличници" и да приключиш с "Мн.добър" е едва ли не, критерий че си изоставащ.Или,както в моето детство, оценките и в първи клас са реални, поради което отличниците в класа са не -повече от 4-5 , хайде, 10 деца.
Това не е мит, а реалност. Имам много близка приятелка, учителка в "елитно" училище, която казва, че само тя и още 1-2 преподавателя пишат 4-ки, поради което са недолюбвани от родителите.

Общи условия

Активация на акаунт