ПЪРВОКЛАСНИЦИ - Тема 17

• 38 253
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
Мерси  за поздравите Simple Smile). Сиси  Hug.
ЧРД на куц крак  и на Ели на Весето, която се включи наскоро в темичката.
Ние днес сме с продължение в училището. Малката е целия ден на някакви занимания и се е приготвила много да черпи.
[

Благодаря!!!  Hug

Последна редакция: пн, 04 фев 2013, 23:48 от Veselka

# 601
мартеа бързо оздравяване!
А какъв точно е бил случая с момиченцето с обрива в групата по английски. Мъжът ми каза варицела, да не е било скарлатина newsm78
ами не разбрах... в суматохата не обърнах внимание, този път майка ми я взима и тя само ми спомена. Нищо чудно да е било не варицела, а скарлатина.

# 602
Най-лесният вариант на тази задача и това доста са го тренирали е да си разпаднат на събираемите, с които се образува сбор 20.
0    1   2   3  4   5  6  7   8  9  10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10   9  8   7  6   5   4   3  2   1  0
И след това да си видят, коя двойка числа е с 2 разлика.
За следващата задача пак трябва да си разпишат възможните варианти и да си ги преброят.
Според мен са много хубави задачи.
В Софийското математическо състезание едната задача беше подобна, май да се направят всички варианти на числа, с чиито сбор се получава 7.

# 603
  • София
Честито на всички рожденици,които съм пропуснала!   bouquet
Да са живи и здрави и да се радват на хубави емоции и малки и големи!

Всички болнички да оздравяват час по-скоро. Praynig
мартеа синът ми е карал такива ангини наподобяващи много скарлатина,но без обрив.При всички случаи се пие АБ.Причинителят на ангината и скарлатината,доколкото съм запозната е един и същи-бета стрептокока.Езикът става особено червен /малиново червен/ и папилите по него много набъбват.Също може да има бял триъгълник около устата /много характерен белег/ и лющене на кожата по дланите на ръцете /също много характерен белег/.
Моята дъщеря от днес е на училище.При нея вирусът,който мислих че съм излекувала /температура и запушен нос/ я удари в ухото,а по принцип ушите не са и слабо място.Така че пазете децата и не подценявайте симптомите.При нас явно и третата сливица реши да напомни за себе си и си каза думата...
Тестове между двата срока не съм чула да са правили,но и да правят вероятно ще бъде тази седмица.
Задачката по математика и аз не мисля,че е за деца с познанията,които имат до момента.Отдавна е известно,че учебниците/сборниците не се пишат от хора,които имат опит в работата с деца.Тук там може да има изключения,но уви те са изключения.

Последна редакция: вт, 05 фев 2013, 09:19 от Just...a woman

# 604
Правиха контролни тестове по математика, БЕЛ и немски език. Връчиха ни четири страници с подробен анализ относно постигнатите успехи и знания на детето по основните предмети. На отделен лист бе поставена оценка относно поведение в клас и в извън учебни дейности. Дадени са ни и препоръки на какво да наблегнем при подготовката в къщи.

Въпреки, че децата са още малки, такъв подход ми се струва много добър. Все пак нашите впечатления като родители не са така пълни, както впечатленията на учителите. Да не говорим, че всъщност нямаме никаква представа какво е точно поведението на децата в клас и в извънкласните дейности! Браво на Вашите учители!

# 605
  • Варна, България
Правиха контролни тестове по математика, БЕЛ и немски език. Връчиха ни четири страници с подробен анализ относно постигнатите успехи и знания на детето по основните предмети. На отделен лист бе поставена оценка относно поведение в клас и в извън учебни дейности. Дадени са ни и препоръки на какво да наблегнем при подготовката в къщи.

Въпреки, че децата са още малки, такъв подход ми се струва много добър. Все пак нашите впечатления като родители не са така пълни, както впечатленията на учителите. Да не говорим, че всъщност нямаме никаква представа какво е точно поведението на децата в клас и в извънкласните дейности! Браво на Вашите учители!
Или, детето в обикновено училище ли е, или в частно?
Защото за мен също е важно да има такъв тип обратна връзка...

# 606
мартеа синът ми е карал такива ангини наподобяващи много скарлатина,но без обрив.При всички случаи се пие АБ.Причинителят на ангината и скарлатината,доколкото съм запозната е един и същи-бета стрептокока.Езикът става особено червен /малиново червен/ и папилите по него много набъбват.Също може да има бял триъгълник около устата /много характерен белег/ и лющене на кожата по дланите на ръцете /също много характерен белег/.

дааа, тя и обривът си го има, сгъвки, стъпала, торс - всичко пламна, а крачетата (стъпалата) така я сърбяха, че не можеше да стои на едно място. Само белият триъгълник липсваше, но като й пламнат бузите, избива петно и там. Дано го изкара леко и без усложнения Praynig Извинявам се за спама.

# 607
За задачата - реши, без да си записва нищо. Обяснението беше следното: "Едните деца са с две по - малко. Ако бяха по равно, щяха да са по 10, значи трябва да са 9 и 11..." Никакви сложни неизвестни не вкарва, просто 1. предположение, 2.проверка и 3.решение са й трите стъпки. Поне така моето дете я реши. Иначе с неизвестни е ясно, че не им стигат познанията...

За контролните -  правят постоянно, и по математика, и по БЕЛ, не знам изрично за срока дали ще има...После ги поправят веднъж в тетрадката за работа в клас, и веднъж в домашната.

Последна редакция: вт, 05 фев 2013, 10:09 от Небесна

# 608
Сега дадох задачата детето.
Решенето му е следното. Махаме 2 момчета и тогава остават по равно. 9 момичета и 9 момчета.
значи момичета са 9, момчетата 11.  (само дето първо като събра  9 и 2 получи 12 ooooh!)

същата работа и при нас . само където моя полу4и не 12 , ами 16  smile3532

# 609
Veselka, да ви е здраво и щастливо порасналото момиче!  bouquet

мартеа, бързо да оздравее! Hug

Или, детето в обикновено училище ли е, или в частно?
Защото за мен също е важно да има такъв тип обратна връзка...
Да, в частно е, това е тяхна практика!  Peace Имаме съседчета, които учат в Дрита и също процедират така, разглеждала съм..

# 610
  • Някъде на път....

Браво, много впечатляващо.  Peace
Аз последния ден преди ваканцията говорих с госпожата по телефона и тя ми каза в общи линии на какво да наблегнем, къде са слабите места и т.н.
Но чак писмено... впечатлена съм, наистина.  Peace

# 611
Да, детето ми е в частно училище и непрекъснато ни информират за случващото се в училище. Когато някое дете има проблем от ръководството взимат веднага нужните мерки. наскоро  отстраниха от училище хиперактивно дете, което смущаваше учебния процес.
Детето ми е спокойно и досега по-никакъв начин не е изпитало стрес въпреки дългия учебен ден / 8 учебни часа/.

# 612

Браво, много впечатляващо.  Peace
Аз последния ден преди ваканцията говорих с госпожата по телефона и тя ми каза в общи линии на какво да наблегнем, къде са слабите места и т.н.
Но чак писмено... впечатлена съм, наистина.  Peace

Това е съвсем нормална практика за частните училища.  Peace Всички имат тестове - входящи, междинни и изходящи. Тестовете се правят по основните предмети - математика, БЕЛ, език и роден край. Обикновено резултатите се дават за самото дете, целия клас и училището. Така родителят си създава представа къде е детето му спрямо средното ниво. Тестовете са придружени с рапорти за успеваемостта на детето - отбелязват се постиженията му и нещата, върху които има нужда от допълнителна работа. В Увекинд понякога дават и оценка на емоционалното състояние със съответните препоръки. Има училища, в които класната изготвя и седмичен рапорт, който също бива предоставян като обратна връзка на родителите.

За Веда и аз съм слушала хубави отзиви. На националното външно оценяване за четвърти клас миналата година това училище беше на първо място.

Последна редакция: вт, 05 фев 2013, 11:09 от *paper cake*

# 613
детето ми учи в ЧНУ "Ерих Кестнер"

# 614
  • София
...
За Веда и аз съм слушала хубави отзиви. На националното външно оценяване за четвърти клас миналата година това училище беше на първо място.

Има си хас - при 10-на, единадесет деца.  Mr. Green
НВО не е обективен показател, не се подвеждайте.

Общи условия

Активация на акаунт