Отговори
# 30
  • Варна
И аз се записвам да следя. Интересувам се от Славейков ( учителките на 4 клас) и Руското училище, за което, за съжаление, вероятността е нулева, въпреки че живея на 40 м.

# 31
  • Варна
А за Ангел Кънчев няма ли кой да сподели нещо, кои са преподавателите, впечатления?

# 32
  • Варна.
И аз се записвам да следя. Интересувам се от Славейков ( учителките на 4 клас) и Руското училище, за което, за съжаление, вероятността е нулева, въпреки че живея на 40 м.

В Славейков няма възможност (официална) да се избира учител.
Ако детето ти умее да рисува можете да се явите на изпит за единствената паралелка с профил рисуване.
В руското училище децата учат с различни преподаватели по всеки предмет.
В едното училище се учи засилено математика в СИП и ЗИП, в другото три часа седмично руски език.
Прецени кое е добро за детето ти - езици или математика.
Успех!

# 33
  • варна
аз пък се  интересувам от  училище  В.Априлов   .  имат ли занималня ,  стол  ,учителките поемащи 1 клас  ?

# 34
аз пък се  интересувам от  училище  В.Априлов   .  имат ли занималня ,  стол  ,учителките поемащи 1 клас  ?

Синът ми е в 3 клас.Доволни сме, защото случихме на страхотна класна, а и редът в училището е на ниво.Имат занимални за всяка паралелка, имат стол, но се хранят на кетъринг, материалната база е много добра и все се обновява.Всяко дете си има лично шкафче.учителките ги знам по физиономии, но бих могла да питам мйаки на 4-класници.

# 35
А приемът в Славейков като в Руското ли е? Имам предвид почти нулев?

# 36
Мен също ме интересува Ангел Кънчев.

# 37
  • Варна

В Славейков няма възможност (официална) да се избира учител.
Ако детето ти умее да рисува можете да се явите на изпит за единствената паралелка с профил рисуване.
В руското училище децата учат с различни преподаватели по всеки предмет.
В едното училище се учи засилено математика в СИП и ЗИП, в другото три часа седмично руски език.
Прецени кое е добро за детето ти - езици или математика.
Успех!
Благодаря, Diki!
А как стоят нещата със занималнята в тези училища?

# 38
  • Варна
Здравейте! Интересувам се от Раковски и Найден Геров. Надявам се да се намерят майки на четвъртокласници, кото да споделят отзиви за учителките!

# 39
  • Варна.
Ако не сте прочели тази тема, вижте я, има много и различни мнения във връзка с решението дали детето да посещава занималня.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=673343.0

# 40
Интересна тема.... Любопитно ми е ако не е на занималня, била то полезна или не, кой ще го гледа тогава??? Или напускаме работа дружно  Mr. Green И сега в детската градина ми е странно, уж като подавахме заявленията беше задължително и двамата родители да са работещи, а каква е тази работа в 9 децата още се точат към детската градина, в 4 вече се вземат...искам и аз такава работа  Laughing ...ама няммааа!
Извинявам се за отклонението. По въпроса за училищата още нямам никаква информация, каня се да отида до училището, но си мисля че е малко рано.  Hug Hug Hug

# 41
Доста четох и така и не намерих нито едно мнение за кварталните училища в Младост и Възраждане, което много ме озадачи. Явно само централните училища се коментират и са интересни. И все пак ще опитам да поискам мнение за Гео Милев, Антон Страшимиров, Добри Чинтулов и Н. Вапцаров. Кое бихте ми препоръчали и някой има ли информация за преподавателите в тях.

# 42
Наистина нямам представа от т.наречените "квартални училища", защото съм родена и отрасла в центъра на града.Майка ми и баба ми- също.

Това, което зная- Гео Милев е предпочитано училище за Младост, дете, родствениче учи там.Мисля, че има повече желаещи, отколкото е приемът.

"Добри Чинтулов"- дори не зная къде точно се намира и кои са учителите.Но на Коледното математическо състезание ми направи добро впечатление с представянето на децата, имаше много деца с висок брой точки.

# 43
  • Варна.
Доста четох и така и не намерих нито едно мнение за кварталните училища в Младост и Възраждане, което много ме озадачи. Явно само централните училища се коментират и са интересни.

Така е, защото централните училища, ако трябва да спазят изискванията си за прием без да приемат  изопачени или с невярно съдържание документи ще съберат деца от прилежащата си територия колкото да напълнят един клас. Всички останали малки ученици в първи клас пристигат от по-далечни места като Младост, Възраждане, кварталите в извънградската зона и т.н.

Това е дребна част, по-лошото е, че няма прозрачност при приема. Миналата година никъде не видях в списъците (а гледах почти всички у-ща) кое дете с какво предимство е прието. Няма точки, няма тежест. Само списъци с имена на приетите деца.
Може би само Априлов даде яснота, но вече съм забравила конкретиката.

# 44
Здравейте ще се запиша и аз в темата  Simple Smile ще сме първолачета и се вълнувам повече от детето.
Дано да се включат майки на 4то класници, моля дайте мнение за учителките в Славейков много ни е удобно, също ако може и за цар Симеон отзиви(за учителките) въобще навсякъде ли влиза основно една учителка или по всеки предмет си има различни.Благодаря предварително. 

Общи условия

Активация на акаунт