Отговори
# 780
Здравейте Simple Smile

Излязоха списъците с приетите в ОУ "Захари Стоянов" деца и за наша радост присъстваме, но поради нерешените проблеми с материалната база, притесненията остават. И затова бих искала да отправя покана към родителите за едно събитие (копирам директно от Фейсбук https://www.facebook.com/events/178915628942658/?ref=3):

"Уважаеми родители на настоящи и бъдещи ученици на ОУ"Захари Стоянов", нека в четвъртък 20 юни 2013 от 16.00 часа да се съберем пред Община Варна и да посрещнем заедно решението на временно изпълняващ длъжността кмет на град Варна г-н Богдан Караденчев, при който бяхме група родители преди минути, запознахме го с проблема от нашата гледна точка и той пое ангажимент до четвъртък 16.00 часа да даде своето становище как да се развият по-нататък събитията, ще има ли 6 паралелки или ще останат 2, за които има съществуваща база и условия към настоящия момент, без извършване на реконструкция. Нека се съберем и да покажем, че тези родители съществуват и не са само една статистическа бройка от административни справки.

Нека само родители, които наистина ще присъстват да отбележат Ще Присъствам, за да имаме реална представа. Благодарим на всички!".

# 781
 Hug

Защо на общинарите винаги трябва да им се оказва натиск, за да си свършат работата?! Живея на метри от училището - в Чайка има много деца, целият Бриз е застроен с блокове, в които млади семейства с деца, местностите - също Защо общината остави нещата да опрат до кокал както се казва! Принуждава обикновените трудещите се родители, вместо да работят и да си гледат децата, да висят пред общината и да си търсят по закон дадените права....

Всички от общинска администрация - вън!
Общинският съвет - вън!
Щом не си вършат работата - нямат място в администрацията.

Най ме е яд на Софрониева, председателката на "Собственост и стопанство", която подкрепи публично преустройството и гласува "за", а после отишла при Караденчев и взела да го убеждава да не се съгласи и му пробутала решение, което той твърди, не е чел даже. Тази постъпка е постъпка на подлец и на безочлив човек.
г-жо Софрониева, бидейки юрист, знаете, че правото винаги е на страната на този, който си го търси неотклонно. Ще дойде и вашия ред...Спрете тормоза над родителите, защото всичко се връща!

Последна редакция: ср, 19 юни 2013, 13:22 от Мишона

# 782
Спарки, можеш ли да ми кажеш къде си видяла списъците за приетите в Захари Стоянов, да не би да става въпрос за паралелка с Изобразително изкуство само?

# 783
Здравейте, ако някой разбере от колко до колко часа вечер ще са в ОУ "В.Априлов" и дали ще има два комплекта учебници /един за в къщи и един за у-ще/ моля за инфо Hug

Тази година бяха от 7,30 до 17 (ако сте на занимялня).А учебниците са само 1 комплект.Няма финансиране на втори.Имаше една майка от нашия клас, която беше копирала.

# 784
  • Варна
Днес бях на род. среща в Кирил и съм ужасно притеснена и разочарована. Не знам какво ще правя просто...Базата е ужас, от сега се започна със изнудването за пари за ремонт, за шкаф, за незнамсикаквоси...и други работи мислех да ви споделя , ама знам ли кой чете тук, ще си ги спестя...
Те пари на всякъде събират, а и базите не са кой знае какво  Crazy

# 785
за Раковски вече пуснаха информация за униформите

# 786
Обичайно е в 1 клас родителите да подпомогнат освежаването на стаята, в която децата им ще прекарват по-голямата част от деня. Нека това не ви дразни, за доброто на децата е. Държавата никаква я няма.

# 787
съгласна съм .но понякога се прекалява.даваш за всичко което се сети госпожата и повечето родители нищо не казват,а не всички имат възможност да дават  толкова пари.

# 788
Спарки, можеш ли да ми кажеш къде си видяла списъците за приетите в Захари Стоянов, да не би да става въпрос за паралелка с Изобразително изкуство само?
Мutsanka , на самото у-ще. Аз не съм ходила до там, но една мама го беше снимала и качила във ФБ. В сайта още няма списъци (освен за децата с ИИ), но на мен днес ми звъннаха от у-щето да ме питат за датите на лятната занималня, защото не ги бях уточнила. Simple Smile

# 789
който иска да подава молба за помощ за първокласник кога трябва да си вземе бележка от училището знае ли някой

# 790
съгласна съм .но понякога се прекалява.даваш за всичко което се сети госпожата и повечето родители нищо не казват,а не всички имат възможност да дават  толкова пари.

Учителите искат това, което ще е необходимо. Просто има неща, без които не става. В 1 клас разходите са малко повече, така е, но нали затова се дават тия помощи. Иначе всички други разходи ги има всяка година. Ако приемете един съвет - не купувайте на децата моливи, химикали, несесери и др. подобни на безумни цени с разсейващи дрънкулки и украшения / сърчица, панделки, лазери, екшън герои... /. Тетрадките гледайте да са с бели листи и полета. Не е задължително всички да са с най-актуалните картинки, има хубави етикетчета. Ох, знам колко е трудно.....

# 791
Мutsanka , на самото у-ще. Аз не съм ходила до там, но една мама го беше снимала и качила във ФБ. В сайта още няма списъци (освен за децата с ИИ), но на мен днес ми звъннаха от у-щето да ме питат за датите на лятната занималня, защото не ги бях уточнила. Simple Smile
Списъците с приетите деца НЕ са излязли все още!!! Не знам защо постнахте невярна информация но мъжът ми се разходи до училището току що и там резултати за 1 клас няма. Питал е една учителка, която му обяснила, че списъците с резултати ще излязат утре както и беше обявено.
Не е много коректно да се пишат непроверени неща....
И не мога да разбера ако проблема с класните стаи не се разреши какво ще стане със всички деца, които са си дали там оригинала и са пропуснали шанса си да бъдат приети в друго училище???  Close

# 792
Всеки може да провери за детето си като отиде в канцеларията на втория етаж.
Джаст Джинджър, ако следеше нещата щеше да разбереш, че няколко родители движат нещата и за твоето дете да има класна стая. Ако искаш да се включиш в инициативния комитет, пиши ми на лични.

# 793
  • Варна
Не приетите деца в Захари най-вероятно ще приемат в другите училища, нищо, че срока е минал.
Лошото е, че ще стана многобройни паралелки, което хич не ми харесва.

# 794
Днес бях на род. среща в Кирил и съм ужасно притеснена и разочарована. Не знам какво ще правя просто...Базата е ужас, от сега се започна със изнудването за пари за ремонт, за шкаф, за незнамсикаквоси...и други работи мислех да ви споделя , ама знам ли кой чете тук, ще си ги спестя...

Общи условия

Активация на акаунт