относно ваксинациите

• 945
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте мами имам спешно питане. Имам детенце на 6 годинки на което му предстой реимунизация ДТК.   Освободени сме  от коклюш. Но вече няма такава ваксина без коклюшна компонента. Въпросът ми е каква ваксина ви биха на вас и как я приехте

Последна редакция: ср, 16 яну 2013, 22:45 от Лилия 9009

# 1
Здравей, на нас ни биха против дифтерия,тетанус,коклюш и полиомиелит, ако не се лъжа.Като ни я биха след няколко часа вдигна температура, но сестрата ме предупреди,че има такава вероятност, и няколко дни доста я болеше крачето.

# 2
Според последно одобрения национален имунизационен календар на 12, 17, 25 години се слага ваксина срещу дифетиря и тетанус, без коклюш, така че явно има такава. Ако личният лекар твърди, че няма такава може би в Министерство на здравеопазването, РИОКОЗ или комисията, която ви е освободила ще могат да ти дадат повече информация.

# 3
Има ваксина само срещу тетанус и дифтерит без коклюш.  http://vaksinite.info/TetaDif-text.pdf
Прилага се след 7 годишна възраст. Аз наскоро си поставях такава, защото пътувах за тропиците.  Simple Smile
Все пак си питайте лекаря.

# 4
Здравейте мами имам спешно питане. Имам детенце на 6 годинки на което му предстой реимунизация ДТК.   Освободени сме  от коклюш. Но вече няма такава ваксина без коклюшна компонента. Въпросът ми е каква ваксина ви биха на вас и как я приехте
[/quo
te]

Има ваксина само срещу тетанус и дифтерит без коклюш.  http://vaksinite.info/TetaDif-text.pdf
Прилага се след 7 годишна възраст. Аз наскоро си поставях такава, защото пътувах за тропиците.  Simple Smile
Все пак си питайте лекаря.

Сложихме Тетраксим и нямахме никакви проблеми. Наистина има такава ваксина без коклюш, но тя  е за след 7 годинки.

# 5
Здравей, на нас ни биха против дифтерия,тетанус,коклюш и полиомиелит, ако не се лъжа.Като ни я биха след няколко часа вдигна температура, но сестрата ме предупреди,че има такава вероятност, и няколко дни доста я болеше крачето.

Благодаря за отговора. Сложиха ни Тетраксим вече и нямахме никакви проблеми. Но 10 дни се подготвяхме с противоалергични. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт