Новото лого на България - мнението ви...

• 11 806
  • 169
  •   1
Отговори
# 60
  • ENGLAND
Много е хубаво логото, свежи цветове и толкова много неща разкрива.

# 61
На мен пък също ми харесва логото, по-различно е и има резон в това да се покажат всички неща,с  които е свързана страната ни Simple Smile

# 62
  • София
От статията във в."Стандарт":
'София. В разгара на скандала с дюните край Несебър незастроен плаж стана част от новото туристическо лого на България. Стилизиланото изображение, което ще ни представя пред света, включва слънце, море, пясък с чадър, роза, планина и езеро. Всичко това е композирано във формата на традиционна българска баница. Има и слоган: "Открий и сподели".'

Баница... никога не бих се сетила ... Laughing
Това е интерпретация на някой умен журналист. На мен си ми прилича на цвете.

# 63

Всъщност, това са изображения само за примерна визуализация как би стояло логото върху различни продукти.
Никой не вярвам да е твърдял, че това ще са изображенията, с които ще се представя България пред света.
Подобни визуализации правят дизайнерите, когато представят предложенията си за лого. Ако логото бъде избрано, то тепърва ще се правят официални изображения, продукти, реклами и т.н. с него. Тези са само примерни как може да се използва предложеното лого.
Така че е доста голямо изхвърляне това с "Голямата лъжа...".
Напоследък с голямо съжаление наблюдавам как плюенето става все по-важно и практикувано от четенето и мисленето... та и с тази статия така.

# 64
Между другото, не си мислете, че някой е забол поглед в синевата, взел е молива, надраскал го е и е казал - те това ще е логото на България.  Laughing
За да имате повече яснота, зад това лого стоят:
- анализ на брандинг и правни практики в 20 държави, над 1 500 постинга в социални мрежи и 2 800 страници с изходна информация
- проведени са предварителни проучвания - 9 броя в 11 държави сред над 8 000 души, отделно са анализирани 17 вече налични проучвания
- в последствие бяха създадени 4 проекта на лога, които бяха тествани сред над 3000 респондента в 12 държави.
- сред изследваните групи са - български и чуждестранни туристи, туроператори от България и чужбина, експерти от областта на туризма, социални анализи и т.н.
И отделно от това, освен създаването на ново лого, целта е да се създаде и цялостна туристическа бранд стратегия на България.
Така че зад това лого стои огромен труд. Естествено всеки си има естетически възприятия и може да му харесва или не, но такива несериозни статийки, дето вървят в пространството как са завлечени само парите, пък всеки може да направи мацаница за 5 минути са несериозни.

# 65
Напълно съм съгласна Simple Smile))) толкова труд е хвърлен така че нека уважаваме най- малкото този труд Wink

# 66
Относно визиите - те са от имидж банки и се ползват за онагледяване приложението на логото  Peace Много разбирачи, ей...

# 67
На мен ми харесва пък Crossing Arms Дано оправдае очакванията и даде желаните резултати пък нека го хулят и плюят.
Аз като видя рекламата на Турция,музиката ме грабва супер много и наистина ми се прихожда на почивка Embarassed

Последна редакция: чт, 17 яну 2013, 17:45 от monikss

# 68
  • Варна

И всичкият този труд само, за да бъде създадена една картинка!? И е оценен на 1,4 млн. лева?
А ползата.....мъглява!  Stop

# 69
След като видях и другите лога, и представянето на нашето лого, мога да се изкажа-харесва ми. Статията за лъжата е доста необмислен и плосък ход, защото и на малко дете е ясно, че това е пример как би изглеждало логото, поставено по такъв начин на такива места, а не, че е сложено вече и идеята е кражба.

# 70
Коментирам това върху балона. На прима виста различих яйце на очи в средата, палма вдясно и косатка ниско долу. Е, лошо ли е - ще привлече фенове на тихоокеанския туризъм.  Mr. Green

# 71
  • В Космоса

# 72
  • София
Хахахаха!

Право да си кажем, чалга-логото е предназначено за масовия турист. Тези, дето идват в България, не са нито най-богатите, нито средната европейска класа.
Логото става идеално като за целевата си аудитория.

П.П. Да не говорим, че европейската класа бива изместена доста бурно от руската класа.

Последна редакция: чт, 17 яну 2013, 20:52 от Пепеляши

# 73
  • Galaxy 13197853088
Добро е!
Не разбирам истерията на някои.

# 74
На мен върху балона ми харесва повече, отколкото това по-шареното, общото, цветовете му ме ужасяват (гледах го на три екрана и все ми е грозно, в началото мислех, че е от настройките).

Общи условия

Активация на акаунт