Новото лого на България - мнението ви...

• 11 823
  • 169
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Виж ти, в екипа, създал логото е мой колега от ВИАС, който обаче продължи да се занимава с дизайн.
Иначе за логото - първоначално не ми хареса, някак претруфено ми се стори. Обаче после галерията със снимки преобърна мнението ми. Всъщност цялостна концепция и да ви кажа доста добре се е получило.  Peace

Иначе ме дразнят две неща:
1. Естествено в повечето медии са публикували само едно лого от серията, извадено от контекста. И веднага се наблегна на някакъв уж скандал. Така де факто прецакват цялата идея на екипа, което си е удар под кръста отвсякъде.
2. Вече ми се повръща - честно - от този негативизъм. Всички само плюят. Каквото и хубаво и/или прилично някой да направи, само критика. Егати, отвратително е. Как да издърпаме като общество и държава с това мислене...

# 76

Жалко е, защото България все още има какво да покаже и предложи, а ни липсва явно фантазия и точните хора, които да представят съвременен продукт за реклама

Като гледам как поголовно я разграбват нашата родина, много скоро само балона ще ни остане. Така, че всичко си е много тенденциозно и на място.

# 77

И всичкият този труд само, за да бъде създадена една картинка!? И е оценен на 1,4 млн. лева?
А ползата.....мъглява!  Stop

Каква е толкова ползата, за да се хвърля толкова труд и пари не ми е ясно. Досега не съм видяла някой да се е засилил за която и да е държава заради логото, ако ще и да е най-перфектното.

# 78
Отделно от логото на България, искам да засегна една друга тема.
А именно развитието на туризма. Ще дам един много прост пример:
Защо, когато в Гугъл или друга търсачка напишеш името на някоя държава ти излизат едни страхотни красоти, по които очите ти остават и искаш да ги посетиш. А като напишеш България какво излиза? Стари снимки на Черноморието, планините и тем подобни глупости.Не е проблема, че нямаме красоти, проблема е, че сме ги занемарили, не ги оценяваме достатъчно и си ги хвалим само на думи между нас си. Няма ли някакъв отдел, който да се занимава с популяризирането на страната ни сред чужденците? Или може би персонала им вече е пред пенсия и със старо мислене?
Защо едни снимки на планина или камък в Гърция, изглеждат далеч по-привлекателни, обработени...Излъскани, така да го кажем! А нашите изглеждат все едно са правени от преди 10-20 години..Изглеждаме доста изостанала страна. А всички знаете, че рекламата прави туризма.

Съжалявам ако някой не е на моето мнение.
Просто отдавна ме мъчи тая мисъл. Всеки гледа само как да краде, да продаде земи, да построи хотели, да си прибере парите, а никой не го интересува другото..за това и ни посещават само заради ниските цени..и то предимно туристи от Русия и Израел.

# 79
  • Galaxy 13197853088
това са пари дадени на хора които ги заслужават.
и повече да дадат ... няма хотелчета да направят

# 80
А като напишеш България какво излиза?
Колорадо.  Mr. Green

Не ми харесва логото.

МементоМори,    202uu

# 81
  • София
  Стига бе, 1 400 000 лв за една картинка.И в рекламата са ползвали пак чужди снимки.

# 82
Сякаш ние си нямаме красоти, че все чуждите бараме.
Я, тия нашите фотографи, вместо да снимат само силиконови мацки, да вземат да пощракат малко из България, пък после тия лачени фотосесии да бъдат използвани за турзима.
Много се паля и ядосвам на тази тема, направо спирам да коментирам.

# 83
  • София
Отделно от логото на България, искам да засегна една друга тема.
А именно развитието на туризма. Ще дам един много прост пример:
Защо, когато в Гугъл или друга търсачка напишеш името на някоя държава ти излизат едни страхотни красоти, по които очите ти остават и искаш да ги посетиш. А като напишеш България какво излиза? Стари снимки на Черноморието, планините и тем подобни глупости.Не е проблема, че нямаме красоти, проблема е, че сме ги занемарили, не ги оценяваме достатъчно и си ги хвалим само на думи между нас си. Няма ли някакъв отдел, който да се занимава с популяризирането на страната ни сред чужденците? Или може би персонала им вече е пред пенсия и със старо мислене?
Защо едни снимки на планина или камък в Гърция, изглеждат далеч по-привлекателни, обработени...Излъскани, така да го кажем! А нашите изглеждат все едно са правени от преди 10-20 години..Изглеждаме доста изостанала страна. А всички знаете, че рекламата прави туризма.

Съжалявам ако някой не е на моето мнение.
Просто отдавна ме мъчи тая мисъл. Всеки гледа само как да краде, да продаде земи, да построи хотели, да си прибере парите, а никой не го интересува другото..за това и ни посещават само заради ниските цени..и то предимно туристи от Русия и Израел.

Стана ми интересно и проверих в google.com на "Bulgaria". Двете най-хубави снимки са от чужди сайтове:
http://www.allmedicaltourism.com/articles/destinations/bulgaria/
и
http://www.glitterazi.com/2012/07/19/sozopol-bulgaria-2/

В първия сайт има разбиващо похвална статия за красотата на България и първокласните медицински услуги за без пари. Направо ми се прииска да ида и да видя!  Joy

П.П. Какво им е на руските и еврейските туристи? Една идея по-културни са от пияндетата от Острова...  Wink

# 84
Представете си,че не сте българи и искате да отидете на почивка някъде по балканите, отваряте интернет да разгледате.

тук,тук или тук
Сега ще кажете кво им има. Ми нищо, изглежда, като стар курорт за възрастни или бедни хора.

Погледнете какво излиза, като се напише Гърция
1. http://newmedia.thomson.co.uk/live/vol/0/df2cb0b733054c3895c3f6f … E_DES_000952_.jpg
2. http://www.greeceturkeytours.com/wp-content/uploads/2012/08/greece.jpg
3. http://toptravellists.net/wp-content/uploads/2012/04/Greece-Nisy … paper-600x375.jpg

Tурция
1.http://www.worldpropertychannel.com/news-assets/Istanbul-Turkey-skyline.jpg
2. http://sandraoldfield.files.wordpress.com/2012/09/turkey-country-132.jpg
3. http://travel55.co.uk/uploads/images/holidays/just-you/Europe/turkey_istanbul.jpg

Е , къде решихте да почивате?
Да позная? Не и в България.

/ И това беше пример с 2-3 прости картинки, който иска - да разгледа повече, сигурно ще се стресне...Освен остарелите снимки на българските красоти, ще срещне и снимки на много ромски гета ( всички знаем как изглеждат)/

# 85
Я, тия нашите фотографи, вместо да снимат само силиконови мацки, да вземат да пощракат малко из България, пък после тия лачени фотосесии да бъдат използвани за турзима.

отвори фото форум.нет и ще се потресеш колко прекрасни фотографи има и как са снимали България. Просто 'администрацията' е проста като галош и не знае нищо за тези хора и техните  снимки, затова им се налага да взимат снимки от сайта на балкантурист Shocked, или да плащат луди пари за смехотворни резултати.

# 86
  • Варна
НеНовините веднага са реагирали:  Crazy

# 87
  • Варна
Сериозно ли това подобие на екскремент може да се хареса на някого? Shocked

# 88

отвори фото форум.нет и ще се потресеш колко прекрасни фотографи има и как са снимали България. Просто 'администрацията' е проста като галош и не знае нищо за тези хора и техните  снимки, затова им се налага да взимат снимки от сайта на балкантурист Shocked, или да плащат луди пари за смехотворни резултати.
Знам.Гледала съм много красиви снимки от България. Във фейсбук също има страници с такива. Просто това нещо не се разпространява в Гугъл. Което е жалко, защото това е най-ползваната търсачка и начина да разбереш как изглежда една държава, преди да я посетиш евентуално.

# 89
  • Варна
Сериозно ли това подобие на екскремент може да се хареса на някого? Shocked

Сериозно. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт