Дестинация Берлин

• 88 470
  • 869
  •   1
Отговори
# 180
Страхотна програма сте направили - чета и точа зъби за  есента...

# 181
Цветенце, какъв е този безплатен пешеходен тур?
Дано не е коментиран 1000 пъти, а аз да питам за 1001-ви...  Embarassed

http://www.newberlintours.com/

# 182
  • Sofia
Благодаря, страхотно е!  Hug
Вероятно само на немски е тура? Или има и на английски?

# 183
# 184
  • Sofia
Много, много благодаря!  Hug
Информацията ще ми е много полезна!  Hug

# 185
  • София - Варна
Утре летим за Берлин. Обаче прогнозата за времето за неделя и понеделник е ужасна - дъжд и 10-13 градуса. В неделя ще посетим музеи - Пергамон, Новия, евентуално и Еврейския.  Но т.к. няма да става за разходки как да прекараме следобеда до вечерята. Дори и магазините не работят, както казвате. В Берлинер дом колко време ни е нужно? И  има ли смисъл да сме в дъждовен ден в Шарлотенбург? Двамата със съпруга ми сме и няма да ходим до Зоологическа градина и Аквариум. Предпочитаме исторически и архитектурни забележителност.

# 186
някои магазини в центъра отварят следобяд 13-18 часа...  Peace
 може да отделите и час за разходка около стената

# 187
Здравейте!
Предстои ни пътуване до Берлин. Ще стоим там 4-ри дена. В момента си изграждам план за посещенията на забележителности.
Преди това някой може ли да ми каже нещо за този хотел: http://www.esky.bg/hoteli/germany/berlin-hotel-city-b-novum?C=%D … &&_hash_=!;2;popularity;location:r|30000,t|null,c|false;metacode:178634
По-скоро ме интересува като месторазположение.
Благодаря предварително!

# 188
Здравейте!
Предстои ни пътуване до Берлин. Ще стоим там 4-ри дена. В момента си изграждам план за посещенията на забележителности.
Преди това някой може ли да ми каже нещо за този хотел: http://www.esky.bg/hoteli/germany/berlin-hotel-city-b-novum?C=%D … &&_hash_=!;2;popularity;location:r|30000,t|null,c|false;metacode:178634
Благодаря предварително!

не е много централен
но имате спирка на метрото на една крачка от хотела, от където бързо ще се придвижите до където искате  Peace

също така виждам, че е точно на булеварда и може да е шумно сутрин и вечер, когато искате да спите

# 189
Здравейте!
Благодаря предварително!

не е много централен
но имате спирка на метрото на една крачка от хотела, от където бързо ще се придвижите до където искате  Peace

също така виждам, че е точно на булеварда и може да е шумно сутрин и вечер, когато искате да спите
Благодаря ти много за информацията!

# 190
утре заминаваме!
най-после дойде време и за нашето пътуване  Joy

на някого да са искали актове за раждане на децата при паспортната проверка? 
иначе аз си проучих, че за 1 юни ще има някакво тържество на Александерплатц, значи все пак ще се отчетат и немците по този повод, но определено предвидените мероприятия в София са доста повече!
почти съжалявам че запазих точно този период и няма да сме в Сф. на празника

# 191
kote dani,
приятно изкарване и хубаво време в Берлин!      Nature Sun With Face
И да не забравиш да се похвалиш като се върнеш -  аз съм веднага след теб  travel

Щом си се сетила за удостоверенията за раждане няма как да не ги вземеш (или поне техни копия)  Simple Smile
На мен ми се е случвало веднъж да ми го искат при сухопътно преминаване на граница. 

# 192
  • София
утре заминаваме!
най-после дойде време и за нашето пътуване  Joy

на някого да са искали актове за раждане на децата при паспортната проверка?  
иначе аз си проучих, че за 1 юни ще има някакво тържество на Александерплатц, значи все пак ще се отчетат и немците по този повод, но определено предвидените мероприятия в София са доста повече!
почти съжалявам че запазих точно този период и няма да сме в Сф. на празника
Никой никога актове за раждане на децата не ни е искал.
На Алекс не знам, но в предаването по SAT1, което следя всяка сутрин бяха казали за някаква акция по почистване в Сони център- на Потсдамер плац в Западен Берлин. Ама ще си видите на място.
Не очаквайте този комерс за 1 ви юни, който съществува в България.
Апропо днес е голям празник в повечето "губернии" в Германия, но Берлин е изключение, както и всички райони в Норд и Ост.
Fronleichnam- e днес, или денят на Първо причастие. В повечето райони днес в Германия днес е официален почивен ден и нищо/никой не работи.
1ви юни е много близко до този голям католически празник, та няма как да се случи този комерс там, както е при нас. Wink

Допълвам се с нещо, което прочетох сега в един немски сайт, статия от 2012:
Heute ist Kindertag in Berlin. Eine dieser Sachen, die es noch aus Ostzeiten gibt.
Am 20. September ist der Weltkindertag, der in ganz Deutschland gefeiert wird und zusätzlich dazu gibt es noch den Internationalen Kindertag am 1. Juni, den Kindertag der DDR, der weiterhin in Ostdeutschland gefeiert wird.

Т.е. 1 юни се счита за соц празник и се празнува в наши дни само в източните части на Германия. 20.09- аз поне не го бях и чувала това е световен ден на детето. Та, толкова по темата 1юни и безплатни забавления, както някой по-нагоре беше попитал в темата.

Последна редакция: чт, 30 май 2013, 10:52 от kopche

# 193
И аз съм от завърналите се. Такъв студ не бях брала скоро. Непрекъснат дъжд 2 дни +10-12 градуса, а ние тръмбоваме из Берлин и Подздам с деца...
Тропикъл айлънд - уникален! Татяна -"един басейн" е много смело изказване  Joy. С този размах строят забавления в много малко места по света - Макао, Лас Вегас, но не и тука по нашите географски ширини  Grinning.
Лего ленд - такъв гмеч не бях виджала скоро. Не бих препоръчала.
Телевизионната кула. Чакахме над 2 часа за асансьора. Предвидете си ги. През това време спокойно мое да пиете бира някъде наоколо или да "доразглеждате" района. Не е нужно да се седи на опашка. Необходимо е хубаво време за да се види града.
Берлинер дом видяхме за съжаление само отвън (беше затворено). Много впечатляващ.
Райхстага - чудесно изживяване, но това меле, което се образува на проверката могат малко да му се постараят да не е такова...
Бих препоръчала автобус 100 пред хоп оф, хоп он автобусите. Тези автобуси ми скъсаха нервите. 20 минути между 2 автобуса гарантират 30 минутно чакане на всяка спирка. Автобуса се влачи между забележителностите все едно не за 2 чакса трябва да направи пълна обиколка ами за ден. Ако ви остане малко време и искате да се върнете на място, което сте пропуснали шанса ви е почти нулев.
Зоо и Аквариум. Зоото е малко, но изключително впечатляващо. Необходим ви е половин ден с много мотаене. Ако сте ходили в хубави аквариуми някъде другаде по света този аквариум, който се намира в Зоо-то ще ви разочарова. Едни акулки по половин метър, едни дребни аквариуми. Крокодилите и те милите с размерите на детски играчки. Нищо впечатляващо. Можете да го пропуснете (плаща се отделно) или да вземете комбинирани билети, че да не ви е яд, че сте си дали парите за това голямо нищо.

# 194
Все пак е Постдам...

Общи условия

Активация на акаунт