Дестинация Берлин

• 88 480
  • 869
  •   2
Отговори
# 165
Здравейте, влизам в темата, защото ще пътуваме до Берлин в края на Май.

Ще бъдем две семейства - 4 възрастни с 5 деца - на 8, 7, 5, 3, 1 години.

Имам няколко въпроса, за които не видях информация в темата:

Ще имаме 6 пълни дни в Берлин, от четвъртък до четвъртък. Планираме кога какво да гледаме.
Има ли дни, в който е по-добре да се посети някоя забележителност, тоест да има по-малко навалица, например делник или събота и неделя?

Каква карта за транспорт ще е по-изгодна за нашата група? Видях, че има 7-дневни индивидуални карти за възрастни, но без децата над 6 години, има и групови дневни билети, но отново без децата над 6 години, а има и Berlin Welcome Card за 5 дни индивидуална карта с децата.

Някой ходил ли е в Sealife аквариума и дали може да се сравни с този в Цоо?

Къде може да се хапне на по-поносими цени?

# 166
уикенда центъра беше празен и може би е добра идея тогава да планирате разходките там....докато в делничните дни си беше доста блъсканица и особено с малки деца няма да ви е много весело да обикаляте, мисля...в понеделник някои от музеите не работеха (без Пергамоновия и този с Нефертити), предполагам, че и други места са затворени в понеделник
имайте предвид  Peace

# 167
Здравейте,
и на нас ни предстои пътуване до Берлин в средата на юни. Ще бъдем с деца на 10 години.
Чета темата от няколко месеца и ми е супер полезна. Благодаря ви момичета !   bouquet

Ще имаме 6 пълни дни и сме решили да ползваме в някаква комбинация Berlin Welcome Card ABC http://www.visitberlin.de/ebooks/berlinwelcomecard-guide/index.html

По препоръка на темата  запазихме изгодни стаи в Hotel Wyndham Berlin Excelsior - Berlin (http://www.venere.com/wyndham-hotels/berlin/hotel-wyndham-berlin … =1101962#overview).

Дали има завърнали се от този хотел, които могат да споделят пресни впечатления от хотела?

Аля Иванова, много ни заинтересува твоята информация за полета с балон.  
Ще се радвам ако може да споделиш малко повече лични впечатления от полета с балон?
Интересува ме:
- колко време продължава полета?
- има ли големи опашки за тази атракция, трябва ли предварителна резервация?
- кое време на деня е по подходящо според теб?
- колко души приблизително се качват при един полет и възможно ли е всеки да има достъп до "гледката", има ли добри/ лоши места вътре и т.н ?

Рових се в нета и мисля че попаднах на правилния линк за тази атракция - дадени са цените и точното местоположение  (http://www.air-service-berlin.de/index.php/englisch/tickets-airm … loon-hiflyer.html)

И аз като  kote dani много се чудя кой аквариум да изберем - този в зоологическата градина https://www.zoo-berlin.de/zoo/visit-tickets/tickets-zoo.html?no_cache=1&L=1

или този веригата Sea Life http://www.visitsealife.com/Berlin/ ?  newsm78

Моля помагайте с мнения, че като гледам ще посетим и двата аквариума и няма да ни стигне времето за нищо друго  Laughing

Благодаря   bouquet

# 168
Привет Simple Smile

Въпросът е да се добереш до Чекпойнт Чарли. Оттам е на 1-2 минутки пеша.
Всъщност самия балон се вижда отдалече. Което само по себе си е много добър ориентир накъде да се върви Wink
Балонът е жестока атракация (според мен) и никой не бях чула да говори за него като едно от нещата, които могат да се посетят в Берлин.
Аз случайно го видях от купела на Райхстага. Проверих в книжката, която ти дават с Уелкъм кард и се оказа, че правят промоция за тези, които са си закупили такава карта.
Балонът е затворен, вързан е с въжета долу за земята. Издигат го на 150м. височина (мисля толкова беше). Закрит е и няма опасност да падне някои. Триизмерна жестока гледка ще е...
И сега уловката. Два пъти ходихме ние и двата пъти затворено. С оглед безопасността.
Прекалено ветровито и точка. Не можеш да се качиш...
Дано имате късмет.

# 169
Не съм посетила Sealife в Берлин, а в друг град, но не бях кой знае колко възхитена. За децата има обяснения, но те са на немски. Всичко е доста комерциално. Лично аз бих посетила Аквариума, особено ако така или иначе сте вече там/в Зоологическата Градина  Peace

# 170
Ние сме били в аквариум от веригата Sea Life в Лидо ди Йезоло близо до Венеция и ни хареса, защото е обърнато внимание специално за децата да могат да разгледат рибите отблизо. Има едни полусфери на самите аквариуми, където детето може да си пъхне главичката и все едно рибите плуват около него. Имаше място, където децата може да докосват определени риби, раковини, корали. Също детска стая за игра, а и като цяло аквариумите бяха доста добре аранжирани и атрактивни.
Тъй че ние вероятно ще посетим и двата.

# 171
Аля Иванова, Tatjana и kote dani  благодаря ви за отговорите!   bouquet
Явно ще посетим аквариума в зоологическата, а за Sea Life-a ако остане време при посещението на Лего дискавъри центъра - мисля, че са наблизо.
Аз също съм посещавала преди повече от 10 години Sea Life в Бирмингам и бях впечатлена от тунела с акулите. Сега най-вероятно не бих се впечатлила, но на децата най-вероятно ще им хареса.
А за балона - ще се моля за хубаво време и ще се пробваме няколко пъти и дано успеем  Praynig Praynig Praynig

Аля Иванова, ще разгледам още по-подробно книжката на Berlin Welcome Card Berlin Welcome Card - виждам, че за повечето ни планувани атракции има намаления с нея около 20-30 % и трабва да се възползваме  Laughing

Благодаря отново   bouquet

# 172
ако се качиш на тв кула и на Берлинер дом, какво повече можеш да видиш от балона?

# 173
на мене ми хареса изгледа от колоната на победата, 3 евро, качване пеша http://en.wikipedia.org/wiki/Berlin_Victory_Column
и от покрива на Райхстага  Peace

# 174
Като алтернатива можете да се качите на Функтурм в западната част, до панаира, от там ще имате различна гледка: http://www.berlin.de/orte/sehenswuerdigkeiten/funkturm/   Има и ресторант: http://www.messe-berlin.de/Gelaende/WeitereLocations/Funkturm-Restaurant/

# 175
Благодаря на всички за идеите - след всичко, което предлагате няма начин да не видим добре  Берлин отгоре !  Hug Започвам да проучвам вашите идеи.

А интересното при качването на балон  е не само в гледката, а и в атракцията за децата. Все пак повечето момчета обичат екстремните изживявания  Simple Smile

# 176
Tatjana , а ти ходила ли си в този ресторант, дали е скъп или са поносими цените. Примерно 10-15 евро за основно ястие мисля че е нормално. Да не е 20-30 евро, щото тогава не е за нас.

Друго искам да питам   тия немци дали правят някакви детски тържества по повод 1 юни и има ли безплатни билети за децата примерно в Зоо-то или другаде.

# 177
Коте Дани, ето обедното меню на ресторанта: http://www.capital-catering.de/Funkturm-Restaurant/Mittagskarte/

"Тия немци"  Rolling Eyes не празнуват денят на детето, или поне не в такъв мащаб като "тия българи". Безплатни билети няма да намериш.

# 178
Завърнахме се много доволни,ето и малко информация затова какво се осъществи и какво не Simple Smile :
- Първата вечер- Панорамапункт и Постдамер плац,гледката отгоре си заслужава.После разходка до вратата,началото на Тиергартен парк и околните улици.
-2 ден- тръгнахме от Колоната на победата през Тиергартен парк до Бранденбургската врата-страхотен,истински рай за релакс,спорт.Видяхме едно от езерата в парка и градината около него.По план продължихме до Фридрихщрасе,намерихме магазина на Ритер шоколад.Отакзахме се от безлатния пешеходен тур,защото минахме през Gendarment markt и се озовахме на Чекпойнт Чарли,тоест обезмисли се да се връщаме до вратата и да повтаряме някои от местата.Постояхме на площада с ТВ кула прекрасния фонтан на Нептун,след това направихме разходка из Николайвертел и стигнахме до катедралата Berliner Dom.Посетихме музея на ГДР,който е интересно направен,но на нас българите ни е прекалено познат този живот.Тръгнахме по Унтер дер Линден,покрай университета и се качихме на автобус 100 до Зоо и обратно.Късно вечерта посетихме купола на Райхстага,впечатляваща архитектура,но не кой знае каква гледка.
-3 ден- Откзахме се от закуската на Колвиц Плац и тръгнахме директно за Потсдам.Тръхнахме през парка на Сан Суси и стигнахме до Neue Palais,много съм възхитена и съжалявам,че не прекарах повече време там заради поройния дъжд,който продължи няколко часа.Качихме се на обикола с карета за 6 евро.За съжаление не успяхме да се разходим из центъра,видяхме само вратата.Върнахме се в Берлин и посетихме Clasic Remise- център за ретро коли,силно препоръчвам за любителите:)Вечерта направихме pub tour по Ораниенбургер до Хакешер,обикалят се 4 клуба с различна музика.Не препоръчвам,сами щяхме да намериме много по-интересни местенца,но пък спестихме пари.
-4 ден-Започнахме с Мауер парк и неговия пазар,който е само в неделя.Изключително колоритно,могат да се намерят много интересни винтидж неща,интернационална кухня,хората си правят пикник.Обядвахме на Хакешер Маркт,очарователен площад и се разходихме из дворовете на Хакеше Хофе.Следва East side galery,задължително да се разгледа, привечер разходка с корабче.Вечерта оставихме за Фестивала на културите-павилиони със всякаква африканска,мароканска и т.н.кухня,кубински барове,сцени с различна музика и неповторима атмосфера.Единственият проблем бяха прекалено многото хора,едвам успявахме да се придвижваме.Това беше един наистина страхотен ден,може би най-наситения с емоции.
-5 ден-Последният ни ден започнахме с двореца Шарлотенбург,изключителен парк,не може да надмине Сан Суси,но не е за подценяване.Следва зоологическата градина,която можеше спокойно да пропуснеме,по-подходяща е за хора с деца.След това направихме разходка от КаДеВе по целия Ку-дам,всичко беше затворено заради националния празник,но и да не беше ,не мисля че щях да разглеждам въпросните магазини.Мемориалната църква се реставрира и не се вижда нищо от нея.И за финал-спокойна бирена вечер Simple Smile
Berlin Welcole Card ABC за 5 дни ни свърши страхотна работа-ползвахме намаления за Панорамапункт,Зоо,ГДР музея и разходката с корабче.Отделно не мога да преброя колко пъти се качвахме на метро и автобус,но имам чувството че бяха поне 50:)
Като пари- 800 лв на човек,като в това включвам абсолютно всичко-самолетни билети,5 нощувки,транспорт,забележителностите,храната и дори магнитите и картичките.
Пожелавам приятно изкарване на всички тръгнали към Берлин!

# 179
  • Sofia
Цветенце, какъв е този безплатен пешеходен тур?
Дано не е коментиран 1000 пъти, а аз да питам за 1001-ви...  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт