Дестинация Берлин

• 88 534
  • 869
  •   1
Отговори
# 225
Много ви благодаря на всички Simple Smile
Аз нямам проблем с вървенето като цяло, 600 мерта не са много, но улицата наистина е дълга, явно това не е в търговската част. Сега ще прегледам за тези апартаменти по-напред в темата, цената е много добра, въпреки, че ние сме за 7 нощувки. Въпросът е дали ще е свободно, защото за резервации с голям избор вече е късно за съжаление Simple Smile

# 226
Ние бяхме отседнали при приятели в Берлин, които живеят дори една идея по-далече от мястото, което си посочила, MondoCane. Всеки ден пътувахме с автобус по Ку'дамм, сядахме на втория етаж и разглеждахме улицата отгоре (интересна, според мен, "Витошка"-та на Западен Берлин) , беше си туристическо преживяване. От Халензее до Цоо е 16-17 минути. Аз бих си живяла там с удоволствие.

Другото предимство е, че точно от другата страна срещу апартамента има хубав магазин за хранителни стоки.
Wink

# 227
Е, то Халензее никак не е лошо място за живеене, и аз не бих отказала  Grinning

# 228
Много ви благодаря на всички Simple Smile
Аз нямам проблем с вървенето като цяло, 600 мерта не са много, но улицата наистина е дълга, явно това не е в търговската част. Сега ще прегледам за тези апартаменти по-напред в темата, цената е много добра, въпреки, че ние сме за 7 нощувки. Въпросът е дали ще е свободно, защото за резервации с голям избор вече е късно за съжаление Simple Smile
1глас за амс апартаментите и от мен.

# 229
Благодаря за мненията, помогнахте ми да се ориентирам Simple Smile Последно в този сайт: https://www.airbnb.com  харесахме един апартамент в Mitte, общо взето навсякъде може да се стигне пеш, но имат доста голям секюрити депозит. Писахме на жената, че благодарим, но ни е много, тя е отговорила, че може да намали цената и какъв депозит би бил ок, та сега ще се пазарим и ще видим  Grinning Иначе друго, което харесахме (или поне аз го харесах) е хотел Novalis. Пак в центъра, на вид не е кой знае какво, но има хубави отзиви в Трипадвайзър.

Относно зоопарковете, като чета май повечето препоръчвате Цоо? Аз се замислям и в двата да отида, но няма да има кой да ми се върже ми се струва Simple Smile

# 230
Преди няколко месеца спахме с жена ми в това:

http://www.booking.com/hotel/de/city-apartment-bismarck.en-gb.ht … =71654;lang=en-gb

Конкретно в апартамента до Операта. На снимките обаче са смесени снимки от поне 2, може и 3 апартамента. Чудесен избор, апартамента е достатъчно голям, с напълно оборудвана кухня - чинии, чаши, ножове, тигани, тенджери, кана за кафе с филтри, кана за гореща вода, готваркс печка и хладилник. Голяма тераса, на която могат комфортно да вечерят 2-4 човека.

На 20 метра от метростанцията на операта, с линия U2. Квартала е супер тих и спокоен. До хотела се стига от Щонфелд за 30/50 минути с едно прекачване (две спирки до зоологическата и оттам RB16 до летището).

От другата страна на улицата има супермаркет Кайзер'с който разботеше до доста късно, едната вечер очти в 11 беше отворено. На 200-300 метра до съседната метростанция започва голяма търговска улица, на която има огромен избор от всичко, на края на улицата се излиза на КуДам.

Цените са (бяха) съвсем прилични. Жената дойде навреме, и се отказа да ни иска споменатия депозит от 50 евро.

# 231
Хубави са апартаментите, погледнах, но за нашите дати има само един на Württembergische Strasse 55 и е доста встрани като локация, иначе е 343 евро. За 3ма души за 7 нощувки е перфектно. Жалко, че и в центъра цените не са им такива Simple Smile

А да питам, знаете ли да има катра с маршрутите на автобусите, както например за У-бана и С-бана има? Всички линии и спирки на една карта. Аз търся, но не намирам.

# 232
  • Германия
Няма такaва карта за автобусите, можеш да видиш разписанието на всяка линия отделно в bvg.de  Peace

# 233
Няма такaва карта за автобусите, можеш да видиш разписанието на всяка линия отделно в bvg.de  Peace

Има. https://shop.bvg.de/index.php/product/21/show/0/0/0/0

# 234
А, да, ето. Това дали може там на място да си го купи човек от някоя бутка с билети. Те по гарите и големите станции нали имат какива по-големи гишета, може да го има.

# 235
Ето къде се продават: http://www.bvg.de/index.php/de/3806/name/

# 236
# 237
купих билетите, поне е 100% сигурно летим. Това което планирах от началото на годината най-накрая ще се реализира. "4-ма, август за 1 седмица. Така, че оглеждаме за апартамент и кроим планове за престоя. За деца (на 6 и 12) освен Зоологическа градина, природонаучен музей и леголанд други предложения? ориентирала съм се към карта визит Берлин да 5 дни, момичета - Тропикъл айлънд заслужава ли си за 1 ден? ако някой е бил да сподели

# 238
Здравейте Simple Smile Да се похваля, вече имаме къде да спим, ето тук си намерихме един хотел, имаше и намаление - MEININGER Hotel Berlin Mitte ,Oranienburger Straße 67/68, Mitte Излиза по около 350 лева на човек (тройна стая), което за 7 нощувки мисля, че е много добре. Освен това е мног централно разположен и до всичко може да се върви. Мн съм доволна Simple Smile В Трипадвайзър имаше само хубави отзиви, да се надяваме, че наистина е хубав хотела.

Сега започват плановете. Принципно за да се обиколят забележителностите, които са в града (без зоопарк, музеи, Потсдам) да речем 2 дена дали са достатъчни? Мен ме беше страх, че няма да ни стигне времето, сега започвам да си мисля, че много ще ни дойде, реално имаме 6 пълни дни.

Последна редакция: сб, 15 юни 2013, 14:42 от MondoCane

# 239
2 дни са достатъчни за разходки без музеи, зоологически градини и т.н. за мен лично 4 пълни дни са предостатъчни за Берлин + Потстдам
при положение и че хотелът ви е на централно място , ще имате предостатъчно време

Общи условия

Активация на акаунт