Дестинация Берлин

• 88 543
  • 869
  •   1
Отговори
# 240
момичета - Тропикъл айлънд заслужава ли си за 1 ден? ако някой е бил да сподели
Аз съм била. Това за децата и за нас е най-приятния спомен от Берлин. Сега ако трябва да правя планове за Берлин със сигурност бих си спестила някой от видяните от нас неща за още един ден там. Разбира се с уговорката, че си падате по увеселителни паркове и подобен тип атракциони. Ние се размазахме. Спахме и на палатки там и беше доста вълнуващо преживяване

# 241
Богиня, благодаря за отговора. Гледах хотели/апарртаменти, и се ориентирам към Ибис хотел ibis Styles Berlin an der Oper - Bismarckstrasse 100, 10625 BERLIN
на картата изглежда добре, моля споделете за локацията удачна ли е като изходен пункт за 7 дни обикаляне из Берлин?

# 242
Богиня, благодаря за отговора. Гледах хотели/апарртаменти, и се ориентирам към Ибис хотел ibis Styles Berlin an der Oper - Bismarckstrasse 100, 10625 BERLIN
на картата изглежда добре, моля споделете за локацията удачна ли е като изходен пункт за 7 дни обикаляне из Берлин?

за мене е далечко, но доста хора тука май ще кажат, че това е централно място  Peace

# 243
Дами, а вие когато ходите, вземате ли си карти за градския транспорт? Чудя се дали си заслужава, след като хотела е в центъра, колко толкова ще пътуваме и дали не е по-добре с билетчета да се возим, но пък картата винаги си е удобство - купуваш си я и си спокоен. Нямам представа какви са разстоянията. Как мислите?

# 244
  • София
Аз карти не съм купувала. Голяма част от разстоянията са пешеходно достижими. Wink

# 245

Близо е до техническия университет, предимството му е близката станция на метрото, и то на линия, която ви свързва директно с Потсдамер Платц, Щатмите (Чекпойнт Чарли), Александерплатц както и по-близките
Цоо и търговската улица Ку-Дамм (Витенбергплатц, където е КаДеВе).
Пеш по-трудно ще стигнеш забележителностите, но ако възнамеряваш да разчиташ на градския транспорт, локацията е добра  Peace

# 246
Здравейте,

Включвам се доста късно поради липса на интернет, но искам сърдечно да благодаря на анушка и бардли за информацията относно Райхстага и телевизионната кула:)

Поздрави на всички и хубава вечер!

# 247
Tatjana благодаря   bouquet
търся, но цените не са най-атрактивните за периода 13-20.08 и за това ще се наложи да правя компромис между цена и отдалеченост
някой резервирал ли е апартамент през airbnb.com?

# 248
Tatjana благодаря   bouquet
търся, но цените не са най-атрактивните за периода 13-20.08 и за това ще се наложи да правя компромис между цена и отдалеченост
Ние щяхме да си резервираме там, но си намерихме хотел с по-добра локация.

Иначе преиятелката ми писа на една своя позната , която живее в Берлин, да ни препоръча някакъв хотел или хостел, къде да търсим и т.н. и тя ни даде линк точно към airbnb.com, като каза, че сайта е проверен и доста нейни приятели са резервирали през него.
А ние там бяхме харесали апартамент и писахме на собственичката във фейсбук, жената даже беше склонна да намали малко цената и да намали секюрити депозита.

# 249
Tatjana благодаря   bouquet

Тази година за първи път резервирах от там (не в Берлин, но пак в Германия) и съм супер доволна.

# 250
  • Sofia
Момичета, някъде прочетох, че музеите за ученици до 18 г. са безплатни и това ме изуми, разбира се, приятно!  Peace Дъщеря ми навърши 18 преди 2 месеца, но е ученичка и има ISIC карта - дали има право на някакво намаление?

# 251
  • София
Ами аз се изумих, че и за студенти, особено тези по история, миналата година на опашката във Версай.
Обявяват го дори на високоговорителя, за да няма излишно струпване по опашките.
Ми така е в Европа. Какъв по-приятен начин да привлечеш младите хора в музеите и да запалиш интереса им към историята! Hug

# 252
  • Sofia
А за ученици на 18 год. и 2 мес. дали е безплатно?  Laughing

# 253
  • София
Не очаквам някой на дребно там да се заяжда и пр. Но вижте в някой сайт сигурно има упоментаи условия и преференции... Peace

# 254
  • Sofia
Малко "некултурен" въпрос... Момичета, къде в Берлин и Потсдам има молове за пазаруване?

Общи условия

Активация на акаунт