Дестинация Берлин

• 88 476
  • 869
  •   1
Отговори
# 675
  • Германия
Не; освен ако не си купувате храна, напитки, сувенири...

# 676
  • София/Хамбург
Здравейте, като вече живущ в Берлин мога да дам няколко съвета относно локации, най-вече за хотели, които да се избягват. Понеже виждам, че доста от вас пренощуват край Zoo, редно е да спомена, че районът около самата гара вече не е какъвто е бил през 80-те, но все пак си остава едно крайно неприятно и гнусно място. Имайте едно наум, ако взимате хотел или пансион в близост до гарата и най-вече ако окъснявате и се прибирате по нощите с метро или ес-бан.

Задължително избягвайте хотели в близост до линия 8 на метрото. Не заради самите хотели, а заради линията на метрото. Известна е като наркоманската линия (Drogenlinie), която на всичкото отгоре минава през почти всички най-тъмни кътчета на Берлин - Hermannstraße, Hermannplatz, Heinrich-Heine-Platz, Alexanderplatz, Osloer Straße. Същото може да се каже и за U7 в частта си около Нойкьолн. Изобщо хотели/хостели или апартаменти около Нойкьолн лично аз не препоръчвам, освен ако не сте в Берлин с цел постоянно да ходите на парти и купони.

Напоследък и районът около Западния Кръст (Westkreuz) също започна да запада, най-вече около станция ICC Messe Nord. Дали заради бежанският лагер там, дали поради близостта на няколко блока с гастарбайтери в Шарлотенбург Норд, не знам. Но и в това кьоше там не бих взел хотел.

В Източен Берлин няма подобни проблеми, но в Северен Хелерсдорф и някои части на Марцан има сериозни проблеми с неонацистки прояви, осовено в нощните часове. Последните нападения бяха през уикенда по станциите на S75 около Wartenberg / Hohenschönhausen. Хубавото е, че там няма хотели или апартаменти за настаняване. Но и тази част е хубаво да се избягва, особено ако прекалено много биеш на очи, че не си немец.

Аз лично мога да препоръчам югозападен Берлин - Steglitz, Dahlem, Grunewald, Britz. Страшно тихи, спокойни, даже на моменти прекалено спокойни квартали. Два недостатъка - хотелите в тази част са леко скъпички и има немалко пътуване до основните забележителности. Плюс - по-близо сме до Потсдам, отколкото Центъра, така че едно излизане до Сансуси не отнема чак толкова много време  Simple Smile

# 677
Здравейте, предстои ни пътуване до Берлин през м.Май, чета назад в темата, но искам и да питам междувременно нещо. В леголенд в Берлин като се заплати таксата за вход, вътре доплаща ли се пак нещо? По снимки виждам, че има някакви атракциони и зали за игра, може ли повече инфо от някой бил вече там? Питам ви, защото ще водим 2 деца на 8г. и едно на 11г. Мерси предварително.

Ще се опитам да бъда полезна.  Laughing

Може да закупите комбиниран билет и за други атракциони. В нашия случай, синът ми пожела да разгледа/играе само в ЛегоЛенд. С Welcome Card имахме отстъпка от порядъка на 35%. Питаха ни и от къде сме, вероятно си водят статистика на посещаемостта.
Има бар с напитки, закуски и сладки неща(това като допълнителен разход,  ако решите да се възползвате). Гардеробна с шкафчета(всички бяха заети), тоалетни в двата края. Залата е на сектори - Лего Дупло, Лего Нинджаго, SrarWars, Скоростни писти, Лего въртележка, Workshop - работилница, ако решите да се включите. Неусетно минават часовете.

И най-важното! Изхода е задължително през Лего магазина. Laughing На мен не ми се размина, тръгнахме си с поредния комплект, чиято цена бе по-евтина от тук.

# 678
Cafelate, много благодаря. А колко часа прекарахте в ЛегоЛенд общо? Този комбиниран билет от къде се закупува? Прочетох за тези Welcome Card и аз. Разбрах, че може да се закупят от летището, а може и предварително. Ако е предварително, каква е схемата? Благодаря още веднъж за помощта Simple Smile.

# 679
WelcomeCard закупихме от летището от автомат. Преценете времето за което ви е нужна и валидирате в първото превозно средство, което използвате, на всеки вид градски транспорт. С една карта могат да се возят безплатно и до 3 деца на възраст до 14 години. Дава отстъпки за много обекти. Предполагам в темата е писано и разяснявано достатъчно.  Laughing - https://www.berlin-welcomecard.de/en

Комбинираният билет включваше - AquaDom, Мадам Тюсо, Berlin Dungeon и LEGOLend. Купува се от касата на Лего. Но дори не питах за цена, тъй като детето ми (9 г.)  не прояви интерес.

Прекарахме над 4-ри часа, а можеше и още толкова.  Laughing

# 680
Здравейте, аз пак да се допитам нещо Simple Smile. В 24:00 предполагам ще работят автоматите за WelcomeCard на летище Шонефелд? Може ли да ми кажете също, за това часово време 24:00 за петък вечер, кой е най бързия и удобен транспорт от летище Шонефелд до Berlin Central Station-Hauptbahnhof? В сайта www.bvg.de ми дава че това са "S 9" и "S 5" с малко ходене пеша. 

# 681
  • Германия
Bahn.de казва, S 9/S5 с прекачване на Осткройц. Зависи и точно кога си на летището, има и други опции с други С-линии

# 682
Здравейте и от мен. В края на месеца ми предстои 5-дневна екскурзия до Берлин. Разгледах сайтовете на двете карти, между които се колебая, а именно BerlinPass и Berlin Welcome card. Чудя се дали да инвестирам в първата или Welcome card ще успее да ми помогне да прекарам времето си страхотно в Берлин, ползвайки градския транспорт неограничено. Ще съм благодарна за всякакви съвети относно картите, а и като цяло за престоя ми там!  Simple Smile Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 683
Здравей, скоро бяхме в Берлин и си взехме Welcome card за 3 дни за ABC зони, понеже бяхме с деца и е изгодно. Един родител ако си купи с него може да се возят до 2 или 3 деца до 12г. За някакви други намаления не сме я ползвали, но е достатъчно че не мислиш за билети, а си позлваш целия им градски транспорт.

# 684
Здравей, скоро бяхме в Берлин и си взехме Welcome card за 3 дни за ABC зони, понеже бяхме с деца и е изгодно. Един родител ако си купи с него може да се возят до 2 или 3 деца до 12г. За някакви други намаления не сме я ползвали, но е достатъчно че не мислиш за билети, а си позлваш целия им градски транспорт.

Да купихме онлайн Welcome card + включени входове за музеите и мисля, че с това облекчаваме доста престоя си там.

# 685
Привет,

Някой бил ли е в Tropical Islands? Подходящо ли е за деца?
Да. Не съм ходила лично, но татко от клуба ни разказа, че е било забавно за детето му и..малко скъпо им излязло, но.. Вижте и на сайта на Берли какви актуални мероприятия, представления текат в момента Peace
Може ли линк за темата в която е коментирано за Tropical Island? Резервирах за там престой  (с нощувки  в палатка) през Октомври. Спомням си,че бях чела много хубав, обстоен коментар за това място, но не мога да го намеря - търсих из целия сайт. Благодаря

# 686
  • София
Здравейте, в последния момент си закупихме билети за Берлин, за утре вечер:-) Нямам време да чета темата, за което се извинявам, бихте ли ми казали как да стигна /кацаме в 24.00 часа !!!/ до Александерплац? Благодаря предварително Simple Smile bouquet bouquet bouquet

# 687
Здравейте, в последния момент си закупихме билети за Берлин, за утре вечер:-) Нямам време да чета темата, за което се извинявам, бихте ли ми казали как да стигна /кацаме в 24.00 часа !!!/ до Александерплац? Благодаря предварително Simple Smile bouquet bouquet bouquet

Здравейте, пожелавам Ви приятно изкарване.  Simple Smile Simple Smile Ние наскоро се завърнахме от Берлин, но по-важното е на кое летище ще кацнете?

# 688
  • София
От бързане забравих да посоча летището - Шьонефелд:-)

# 689
От бързане забравих да посоча летището - Шьонефелд:-)
Най-удачният вариант е с S-Bahn с 1 прекачване, но имайте предвид, че от летището до гарата се върви около 10 мин.

S8 Schönefeld Flughafen 00:12 Ostkreuz 00:37
S5 Ostkreuz 00:42 Alexanderplatz 00:51
или
S8 Schönefeld Flughafen 00:32 Ostkreuz 00:57
S5 Ostkreuz 01:02 Alexanderplatz 01:11

Цена на билета 3,40 €.

Общи условия

Активация на акаунт