Дестинация Берлин

• 88 482
  • 869
  •   1
Отговори
# 660
  • Монтана
Здравейте,
ние кацаме на летище Schoenefeld, в кой район да изберем хотел който да е близо до летището и до места който може да разгледа ме . Предварително благодаря

# 661
Здравейте, и ние кацнахме на Schoenefeld, с влак си за около 20 мин до района на Зоологическата. Ние се настанихме там, с автобус и метро лесно се стига навсякъде, а вечер се разхождахме по Кудамм и в района на коледния базар. Schoenefeld е доста далеч и няма смисъл да се настанявате там, ние си взехме welcome card за АВС зона и се качваш и слизаш колкото пъти и когато искаш. Има и отстъпки с тях.

# 662
  • Монтана

Влака покрай летището ли е -от къде се хваща? Тези карти за кой транспорт са и цената каква е? В booking ми излизат доста места за настаняване покрай плажа и някакво езеро-не мога да се ориентирам за настаняването...

# 663
  • Berlin
Ако изберете хотел до летището, смятай, че ще трябва активно да ползваш градския транспорт. Така мисля аз, понеже летището не ти е в центъра все пак (Mitte), а почти всичко за гледане е там.

# 664

Влака покрай летището ли е -от къде се хваща? Тези карти за кой транспорт са и цената каква е? В booking ми излизат доста места за настаняване покрай плажа и някакво езеро-не мога да се ориентирам за настаняването...

Има табели ще се ориентирате. 4-5 мин макс се върви. Има пътека, почти всички вървят от и на там. За настаняване според мен около Зоо-то. Важно е да имате метро или автобусна спирка наблизо. Аз например не обичам да губим много време в път и гледам наснаняване в по-централна част, до местата които съм набелязала. Картите важат за всичко-влакове, автобуси, S и U bahn. За 24,48,72 ч ... Ако взимате от летището направо АВС зони и слизаш и се качваш колкото пъти и на каквото поискаш, а и отстъпки на доста места има с тях. Само се валидират преди да се качите на влака. https://www.berlin-welcomecard.de/en/buy-tickets

Последна редакция: сб, 07 яну 2017, 23:09 от Brrrrrr

# 665
  • Варна
Здравейте! Мислим да ходим в Берлин през април, та ме гложди един въпрос - По Велик ден работят ли? Сега организираме евентуално пътуване по него време и се замислих какво ще можем да видим, тъй като тази година нашия и техния Велик ден съвпадат. Връщам се да чета отзиви за апартхотели, че с две деца в малка хотелска стая не можем се поберем.

# 666
Разпети петък и Велик Ден (неделя и понеделник) са почивни дни.

# 667
  • Бургас
Здравейте! Мислим да ходим в Берлин през април, та ме гложди един въпрос - По Велик ден работят ли? Сега организираме евентуално пътуване по него време и се замислих какво ще можем да видим, тъй като тази година нашия и техния Велик ден съвпадат. Връщам се да чета отзиви за апартхотели, че с две деца в малка хотелска стая не можем се поберем.

http://www.mondriansuites.com/ тук бяхме ние за Великден и също сме с 2 деца. Много сме доволни. Апартаментен тип блокче с рецепция. Много градове сме обиколили и на всякъде спим само в апартаменти. Този ни е любимия. Точно срещу него има ЛИДЛ. Купихме си от там боядисани яйца, козунак и кисело мляко. Така си направихме великденска закуска. Да допълня, че като спим в апартаменти гледам да имат съдомиялна и пералня, за да не губя време за тези дейности. Поради тази причина в багажа винаги слагам 3-4 таблетки за съдомиялна и 3-4 капсули за пране. Не тежат много.

# 668
  • Варна

rosi_030, много ти благодаря за идеята за пералнята и капсулите. Моят мъж е доста чевръст и вече запази апартамент горе долу на същата цена и в него видях, че има пералня... та ще я ползваме сигурно. И самолетните билети са закупени, та сега остава да правя планове какво ще се прави. За Велик ден - много ми се иска да видя те какво правят на този ден.

# 669
  • Бургас
Ние като бяхме имаше нещо като панаир с много забавления, виенско колело, различни къщички с различни неща за хапване. Намира се в паркчето срещу Бундестага - ако ви се ходи там по интернет си запазете час, иначе е безплатно. Купихме предварително комбинирани билети за 3 атракции и на децата им хареса - Мадам Тюсо, Тъмницата и Аквариума.
Пускам ти линк към един голям аквариум. При закупен билет към горе споменатия Аквариум се разглежда отвътре с асансьор, а иначе може да влезете във фоайето на този хотел и да го видите.

https://www.google.bg/search?q=radisson+berlin&rlz=1C1AVNC_e … KHe6pAfYQ_AUIBigB

# 670
  • Варна

rosi_030,  много ти благодаря за информацията. Нещо си бях затрила паролата за вход в Бг-мама, та само четях досега Simple Smile Ако се сещаш нещо друго интересно ще се радвам да споделиш. Аз се захласвам по замъците та мисля някой да посетим.

# 671
Здравейте,
имаме 4 нощувки в Берлин(4-8 май, двама възрастни и дете на 10г.). Трябва да сме близо до ERIKA HESS EISSTADION
Müllerstr. 185.
Някой може ли да препоръча подходящо място за нощувките.

# 672
Здравейте,
имаме 4 нощувки в Берлин(4-8 май, двама възрастни и дете на 10г.). Трябва да сме близо до ERIKA HESS EISSTADION
Müllerstr. 185.
Hotel Arena Inn - Berlin Mitte
Hotel Graf Pückler
CLUB Lodges Berlin Mitte

# 673
  • Германия
Здравейте,
Müllerstr. 185.
Този е доста близо http://www.hotel-saks.de/, но изглежда по-скоро като семейно хотелче; зависи какво търсите все пак..

# 674
Здравейте, предстои ни пътуване до Берлин през м.Май, чета назад в темата, но искам и да питам междувременно нещо. В леголенд в Берлин като се заплати таксата за вход, вътре доплаща ли се пак нещо? По снимки виждам, че има някакви атракциони и зали за игра, може ли повече инфо от някой бил вече там? Питам ви, защото ще водим 2 деца на 8г. и едно на 11г. Мерси предварително.

Общи условия

Активация на акаунт