Дестинация Берлин

• 88 459
  • 869
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Не считам за добра идея да се резервира предварително за кулата най-вече заради метеорологичните условия. Често има ниска облачност или мъгла. Посетете я в ден, в който ще имате добра видимост. Опашките не са както пред Айфеловата кула, особено в делничен ден. Simple Smile

# 706
  • София
Всъщност като се замисля, по време на нашия престой големите опашки бяха за пергамския, новия и природонаучен музей.

# 707
много благодаря за съветите!

# 708
  • Berlin
Ооо, тази Funkturm веднага си я заплювам за някоя неделя. Simple Smile

# 709
  • София/Хамбург
Извинявам се за забавянето относно информацията относно Берлин. Не мога да претендирам за изчерпателност, т.к. градът е огромен и има страшно много какво да се види, според зависи от вкусовете, но все пак ще мога да обхвана най-важното.

- има промяна в градския транспорт, стигащ от / до летище Шьонефелд от 10. Декември. S9 вече е с променен маршрут: Flughafen Schönefeld - Schöneweide - Treptower Park - Alexanderplatz - Friedrichstraße - Hauptbahnhof - Zoo - Westkreuz - Spandau. Тоест вече има директна връзка с Централна Гара, Алекс и Зоологическата градина не само с регионален влак, но и с Ес-бан. Важно - S9 не спира на Осткройц. Който иска да прекачва на ринговите линии S41 / S42, може да го направи само на Treptower Park посредством S9. За прекачване на линии S3, S5 и S7 препоръчвам прекачване на Александърплатц, т.к. това става на островен перон, на закрита станция, където не вали и не духа силно. Който цели директно Осткройц, по една или друга причина, трябва или да прекачи на Трептовия парк на Ринга, или да вземе регионалните влакове на RB14, те вече спират на Осткройц. S45 до Зюдкройц не е променен.

- относно изглед на Берлин отвисоко, има няколко алтернативи. ТВ кулата на Александърплатц си струва само ако няма мъгла или облаци. През лятото е по-голяма вероятността за което, заради това резервация по принцип си струва. Но не е проблем да се опита на място, особено в работни дни. Не са чак толкова големи опашките за кулата. Освен гореспоменатата Функтурм, намираща се на много удобно място в близост до Messe Nord, алтернативни наблюдателни платформи има на Хотел Парк Инн (на Александърплатц), 4 Евро е входа и един от небостъргачите на Потсдамер Платц, Kollhoff Tower, също с изгледна платформа. Разбира се, Бундестагът също е добра опция, най-вече защото е безплатен.

- Апропо Бундестаг - задължително с предварително резервация онлайн тук. Желателно е посещение в светлата част на деня, иначе много малко ще се види от града.

- Има няколко сегмента от Берлинската Стена, разпръснати из града. Най-известни са парчетата от East Side Gallery. Помоему обаче там е прекалено туристическо. Желателно е да се посети в ранните утринни часове, защото после туристите стават прекалено много и трудно може да се уцели добър момент за снимане на графитите. Лично аз препоръчвам посещение на другият голям сегмент, на Bernauer Straße. Там стената е без графити, като има запазена част от мъртвата зона, вишка за наблюдение. Препоръчвам стигане с S1, S2, S25 или S26 от Friedrichstraße, слизате на станция Nordbahnhof. Самата станция е паметник на културата, има много приятна безплатна изложба в самата станция на тема Призрачните станции в Берлин по време на делението на града.

- За Островът на Музеите вече достатъчно е изписано, ако имате ограничено време, си закупете Museumspass, с него не чакате на опашките за Пергамона и Новия Музей, важи за 3 поредни дни, и струва 29 Евро. Като се има предвид, че само в Пергамона се влиза за поне 13 Евро, то много бързо се избива картата. Недейте да правите повече от два музея на ден, защото вътре е страшно изморително, а после ще имате така или иначе много пътуване из Берлин, зависи хотелът ви къде се намира.

- Страхотни заведения за хапване можете да намерите в квартал Кройцберг, на Bergmannstraße. В малките улички около нея също ресторантите са с добро меню и на много достъпни цени. Недейте хапва на Курфюрстендамм, там всичко е прескъпо заради големият брой туристи, взимайте U7 / 6 до Мерингдамм, после само следвайте тълпата Simple Smile

- Нощно време много внимавайте в района на Александърплатц, метростанция Котбусер Тор, както и около станциите в квартали Hohenschönhausen, Marzahn или Lichtenberg. На Алекс, ако ви се наложи да прекосите площада между станцията на Ес-бана и фонтанът на Нептун, посока Острова на музеите, или обратно, задължително заобиколете нишите на ТВ кулата. Става дума за ето тези кьошета. Най-добре тръгнете по трамвайното трасе, има тротоар, осветено е, има движение. В нишите на ТВ Кулата се събират най-вече агресивни младежи от немско-турски произход, няма уикенд без някой инцидент. Ако трябва да изчакате нощен автобус или трамвай, ги изчакайте вътре в самата Ес-бан станция, там има денонощно патрулиращи полицаи и охрана на Дойче Бан. Котбусер Тор е свърталище на джебчии и малолетни мигранти-престъпници, които законът не ги лови. Ако можете, недейте прекачва там и недейте взима хотел в района. В Източен Берлин по всяка вероятност няма да имате път вечерно време, но ако хотелът ви е там, много внимавайте в североизточната част, най-вече в нощните влакове на S7 и S75, защото има случаи на неонацистки прояви спрямо не-германци.

Ако имате въпроси спрямо Берлин, задавайте, с радост ще отговарям.

# 710
  • Пловдив
Напоследък само лоши отзиви чувам за Берлин, основно заради вълната емигранти и за първи път изпитвам безпокойство преди пътуване в Европа. Ще помоля за мнение дали този район е подходящ за отсядане, хотела ни е Holiday Inn Express Berlin City Centre https://www.google.bg/maps/dir/Stresemannstra%C3%9Fe+49,+10963+B … 92,13.3786993,16z

# 711
  • Mars Hotel
Откъде тези лоши отзиви? Интересно ми е. Ние ходихме преди Коледа последно, обиколихме куп коледни пазари и беше страхотно. И за момент не съм се почувствала неспокойно. Отивайте и се забавлявайте. Blush Хотелът е на хубаво място, спокойно.

# 712
  • Berlin
И аз мисля, че локацията е Ок, в центъра е. Simple Smile Имате спирка на влака наблизо. Гледайте с него да пътувтае повече, метрото е доста по-мръсно и неприятно за пътуване.

# 713
  • София
 violenza, точно в поста над твоя са изредени районите, които трябва да се избягват. По-скоро заради завишена криминогенна обстановка, а не заради "бежанска вълна". Бях средата на октомври никакви бежанци не видях, обичайните пенери и чернокожи дилъри.
Хотелът ви наистина е в хубава част на Берлин.

# 714
Напоследък само лоши отзиви чувам за Берлин, основно заради вълната емигранти и за първи път изпитвам безпокойство преди пътуване в Европа. Ще помоля за мнение дали този район е подходящ за отсядане, хотела ни е Holiday Inn Express Berlin City Centre https://www.google.bg/maps/dir/Stresemannstra%C3%9Fe+49,+10963+B … 92,13.3786993,16z

Хотелът ви е в спокойна част - на 5 мин пеша от Чекпойнт Чарли и на 10 от Потстамер Платз. Бяхме преди Коледа, отседнахме в почти същия район - много спокойно и приятно място - бежанци никакви - криминален контигент - рядко срещан вечер след 10 ч., просяци по улиците почти нямаше - с две думи, спокойно е, не отивайте с някакви предрасъдаци, за да не си развалите почивката. Разбира се, имайте едно на ум с пазене на дамски чанти и т.н.,

# 715
Преди две години ние бяхме в същия хотел- много добра локация, чисто и закуската е много добра. Единствено стаите са малко тесни, но това не беше проблем тъй като ние се прибирахме само за спане.

# 716
  • Пловдив
Благодаря на всички за позитивните мнения, определено ми подействаха положително!
Тревожността ми се породи след разговори с трима мои познати, които са посетили Берлин съвсем скоро и изразиха много негативни мнения за града като цяло и най-вече наплива от бежанци там. И понеже аз бях миналата година в Мюнхен и Кьолн и определено виждам проблема през последните години с големия брой НЕ германци и то в централните части на градовете, а в Берлин било още по-страшно положението за това реших да попитам за района, в който съм резервирала хотел,  а и ще сме с дете и не бих искала да се разминавам със съмнителни типове.

# 717
  • София
Да, в Берлин има много "НЕ германци", но не са бежанци.  Peace

# 718
  • Mars Hotel
Едва ли има голям град в западна Европа без "чужденци". Но това няма как да ме откаже да пътувам. Просто внимавам малко повече и правя малко повече проучване, това е.

# 719
  • I want it all and I want it now.
Аз бях есента предимно с метрото обикаляхме. Емигранти има в цяла Германия. Wink На мен градът ми хареса много. 

Общи условия

Активация на акаунт