Дестинация Берлин

• 88 390
  • 869
  •   1
Отговори
# 75
мерси!   bouquet

с автобус може да излезе и 18 евро купуването предварително, което е доста изгодно
Ако е отиване и връщане и сте двама, е по-изгодно да.

# 76
  • Добрич
Завърнахме се преди три дни от Берлин. Обиквам го все повече този град, няма да му се наситя никога май.
Бая си постудувахме, но аз знаех предварително за студеното време и се бяхме облекли подобаващо. За радост почти не ни валя, освен малко сняг, та студът не ни пречеше да вземем максимума от Берлин. За наша радост сварихме и Великденския базар на Александърплац, което беше интересно за дъщеря ми.
Наистина срашно много се строи сега. За сравнение преди около 2 години от последното ми "хайманосване" в Берлин, има много строителни дейности. Унтер дер Линден си е една строителна площадка, не е много приветлива сега, но...

Относно еднодневните екскурзии, правили сме подобни в предишно пътуване до Берлин. Една събота бяхме в Дрезден, неделята в Лайпциг. Бяхме си запазили билети доста рано от сайта на железницата им и излезе изгодно.
Ако трябва да се избира между Дрезден и Лайпциг, категорично Дрезден. Peace Ние имахме време дори и за посещение на Цвингера при престой от около 8 или 9 чисти часа за деня.

Приятно изкарване на всички, насочили се натам!   bouquet

# 77
 Здравейте,някой може ли да ми помогне с идея как да се  придвижим от летище Тегел до Новотел- Митте?

# 78
  • Добрич
Здравейте,някой може ли да ми помогне с идея как да се  придвижим от летище Тегел до Новотел- Митте?
Предлагам автобус Х9 от летището до последната му спирка Zoologischer Garten, от там метро U2 до спирка SPITTELMARKT. После има някакво пешеходно разстояние.
Може да има и нещо по-пряко, дано се включи някой друг.

# 79
Какъв му е адресът на хотела? Автобус TXL върви по Унтер ден Линден.

# 80
много се извинявам, че не ви отговорих, просто бях без интернет и отлетяхме...но екскурзията вече свърши Simple Smile успяхме да се оправим с транспорта. Всъщност с леко разучаване на картата берлинският транспорт е много добре уреден, лесен за ползване. Берлин ми хареса много! Видяхме достатъчно неща за три дни: имахме и разходка с корабче, и с хоп он-хоп оф бъс, и пеш се разхождахме, ходихме в Legoland, Naturkunde museum, Pergamon, Neues museum, Berliner dom и историческите места... само къривурст не ядох, че ха после, ха утре...така и не остана време Simple Smile
Новотел Митте е много добър хотел, обслужването е на ниво. Децата спаха на разтегателен диван, голям колкото нашата спалня.

благодаря за темата, беше ми много полезна.

# 81
  • София
тити кажи малко повече за тези хоп оф автобуси. От къде. колко време, цена. Ще ми бъде полезно, на мен поне. Peace

# 82
доколкото видях, автобусите са много, на различни фирми. Ние взехме предварително пас за музеи и транспорт оттук www.berlinpass.com /със сигурност има и по-евтини/ и се движихме без ограничение в транспорта, а кой точно sightseeing автобус - те си казват шофьорите. Повечето фирми имат едни и същи спирки и обикалят достатъчно места. С нашия пас можеше да се влиза многократно в определените музеи и еднократно в някои места, определени като атракции. Естествено, най-атрактивните музеи не бяха включени   Twisted Evil а в натюркунде музея едното дете трябваше да доплати 3 евро. Както и да е, дори само за метрото и популярните музеи си струва. А, и разходка по реката включва. Спирките са от двете страни на канала при Берлинер дом. Много приятна разходка по залез слънце си направихме!
хранихме се в движение, пазарувахме от Нетто при Rathauspassagen.
много доволна съм от Еър Берлин като обслужване. Ползвахме ги от София до Берлин и после накъм тук, нощен полет, нямам забележки.

# 83
Тити, новотел митте не е ли на острова на музеите? Как организирахте транспорта от летището до хотела. Нещо според гугъл трябва да вървим километърдо хотела. Ние ще пътуваме 6 възрастни с 6 деца и 1 километър ми се струва многооооо.

# 84
Богиня, Новотел митте не е на самия остров, но е доста близо, да речем километър дотам. Децата не са се затруднили ни най-малко. Иначе най-близката станция на метрото наистина е Шпителмаркт и има ходене близо километър/през блоковете по-малко, но човек трябва да е ориентиран и без куфари/.
за транспорта от летището не мога да помогна, защото се случи така, че българи, които пътуваха със същия самолет, ни докараха, наобратно се уговорихме пак с тях. Случайност. По-нагоре анушка даде удобен вариант, но с куфари все си е трудно.

# 85
Привет и от мен!

Отчита се поредната доволна туристка.

Благодаря на момичетата от темата, които дадоха ценни идеи и препоръки.
Не ни стигнаха 6 дена в Берлин. Стархотен град, много любезни хора. Направи ми впечатление чистотата по улиците. Транспортът е страхотно уреден. Ние ползвахме хотел на гара Зоологическа градина и ни беше удобно от Тегел да вземем Х9 - нямамхме прикачване. От 1 до последна спирка Simple Smile ...
Посетихме всички музеи на Островът на музеите. естествено останахме без крака. Видяхме Подсдам и дворците му, забавлявахме се в зоологическата и аквариума, качихме се на телевизионната кула. Пихме много бира, ядохме къривурстове Simple Smile и всякакви немски вкусотии. Върнах се отслабнала 2 кила, а съм яла толкова много, че в интерес на стройното ми тяло е да посетя отново този чуден град.

# 86
а ОТ КОЙ ТЕРМИНАЛ ПЪТУВА ЕЪР  БЕРЛИН? пРЕЗПОЛАГАМ ЧЕ ОТ 2 ,НО НАЛИ НА БИЛЕТА НЕ ПИШЕ,ДА ПОПИТАМ ЗА ВСЕКИ СЛУЧАЙ ПРЕДИ ДА ТРЪГНЕМ,

# 87
от 2 терминал, да.

Hope54, блазя ти за вурстовете Simple Smile на кулата какво правихте? Решихме, че след Берлинер дом няма да имаме кой знае колко по-различна гледка, а и на тв кули сме се качвали достатъчно, затова пропуснахме...а може би си  е струвало?

# 88
Малко извън темата  Blush
Миналия месец бях във Варна, един ден бях дълго време на фризьор и бях гладна, но чакахме гости вечерта и трябваше да напазарим, та ходихме от фризьора до Метро. И какво да видя там на паркинга: Фургон с надпис DEUTSCHE WURST  Shocked  В 1вия момент си помислих, че от глад вече ми се вижда фата моргана, но не, беше си работещ и изядох на крак един къривурст  Heart Eyes 
Та, който е пропуснал да яде в Берлин, да иде до Метро Варна  Laughing

# 89
тити,
как какво сме правили на Fernsehenturm?! Зяпахме Берлин и ударихме по един коктейл като баровците  Joy Joy Joy. Ние пък на Berliner dom не ходихме, но да има и за следващия път.
Татяна  Peace,
Като ходим във Варна задължителна спирка ще е Метро, че да ударим по един къривурст Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт