Дестинация Берлин

• 88 553
  • 869
  •   1
Отговори
# 255
В Берлин - на Александър плац, по Корфюрстердам   bouquet

# 256
Опитай с квартал Steglitz.

# 257
Има много молове, спокойно Simple Smile все някой ще е наблизо.
Алекса на Александър Плац, на Потсдамер плац, на Вилмерсдорфер стр., на Ратхаус Щеглиц, както е споменато, Гезундбрунен, Франкфуртер алее и т.н.

# 258
Здравейте  Simple Smile
Гледам, че с билети и карти за г. транспорт ABC може да се пътува до Потсдам, а дали може и в самия него да се пътува  или за там си трябват отделни билетчета?

Отделно да препоръчате някаки берлински манджи в заведенията? Simple Smile) Вече видях за къри-надениците ;п

# 259
Здравейте  Simple Smile
Гледам, че с билети и карти за г. транспорт ABC може да се пътува до Потсдам, а дали може и в самия него да се пътува  или за там си трябват отделни билетчета?

може !  Peace

# 260
  • Sofia
Благодаря, момичета!   bouquet
Предала съм, където трябва!  Laughing

# 261
Здравейте момичета,

Може ли някой да ме ориентира на коя спирка трябва да се прикачим от атобус TXL от летище Тегел, за да стигнем на Hauptbahnhof?

Не с еориентирам нещо. В краен случай ще слезем на Александърплатц, но ми се иска да съм по-ориентирана.

Благодаря   bouquet!

# 262
Здравейте момичета,

Може ли някой да ме ориентира на коя спирка трябва да се прикачим от атобус TXL от летище Тегел, за да стигнем на Hauptbahnhof?

Не с еориентирам нещо. В краен случай ще слезем на Александърплатц, но ми се иска да съм по-ориентирана.

Благодаря   bouquet!

до колкото разбирам от сайта на транспорта в Берлин - http://www.bvg.de/ една от спирките на TXL е Hauptbahnhof

т.е не трябва да се прекачвате

# 263
Резервирах апартамент - на 6 мин от зоологическата през airbnb надявам се да останем доволни
сега остава въпроса с градския билет видях, че има 3 типа карти - нормални за 7 дни градски транспорт,  Berlin WelcomeCard и Berlin CityTourCard  като последните две са с незначителна разлика в цената и са макс до 5 дни. Ще ме посъветвате ли дали си заслужава да купуваме такива карти или просто транспорт за 7 дни?

# 264
Препоръчайте ми апартамент в източната част - търся нещо на линия на метрото U5, в частта Александърплац и Тиерпарк, за двама човека.

# 265
xai, ако сте с децата определено Berlin Welcome Card  си струва, защото включва и децата безплатно (вариант АВС). Аз избрах именно този вариант.  Berlin Welcome Card включва и доста намаления включително и за заведенията за хранене в района на гарите. Ние също бяхме в района на зоолог. градина и се възползвахме многократно от тези намаления - списъкът на заведенията е даден в брошурката на картата (бях дала линка преди).
А картата за 7 дни изисква и закупуването на отделни карти (с намаление) за децата. При мен предварителните сметки и тези в последствие показаха, че Berlin Welcome Card си струва.

А района около зоологическата градина (Zoo)  е много удобен като местоположение, транспорт и дори за шопинг  Laughing

Приятно изкарване   car003

Последна редакция: пт, 12 юли 2013, 15:23 от donkat

# 266
Благодаря donkat така ще направя. Още едно питане, около Берлин има ли тематични паркове? Гледах Ханза парк, но е на 3 ч с влак от Берлин. Има ли нещо което си заслужава? В Кьолн също има интересен парк, но пак е далеч.

# 267
Здравейте!
Гледам една фирма, че предлага уикенд в Берлин за септемврийските почивни дни. ЧУвал ли е някой за тях - Бояна МГ се казват. Сайтът е доста пълен, но никой от познатите ми не е пътувал с тях

# 268
  • София - Варна
Здравейте!
Гледам една фирма, че предлага уикенд в Берлин за септемврийските почивни дни. ЧУвал ли е някой за тях - Бояна МГ се казват. Сайтът е доста пълен, но никой от познатите ми не е пътувал с тях

В момента Берлин е една от достъпните дестинации. Има полети с airberlin, easyjet и България еър. Само трябва да следиш цените известно време и да се ориентираш. Берлин е град, в който всичко е лесно за ориентиране, знаят английски и няма смисъл от екскурзоводи. Четеш темата назад и отиваш.
А иначе агенцията е стара. Аз съм я чувала, но не ползвам агенции.

# 269
  • София - Варна
Благодаря donkat така ще направя. Още едно питане, около Берлин има ли тематични паркове? Гледах Ханза парк, но е на 3 ч с влак от Берлин. Има ли нещо което си заслужава? В Кьолн също има интересен парк, но пак е далеч.

Паркът в Потсдам е доста голям. Даже не стига един ден да се обиколят всички дворци и вили. В Потсдам има руско селище с дачи. И то е приятно.

Общи условия

Активация на акаунт