Дестинация Берлин

• 88 635
  • 869
  •   1
Отговори
# 345
Скрит текст:
Идейка от мен - не е кой знае колко близо, но от Берлин може да се се отиде за 3-4 часа с автобус/влак до Прага. Не е малко път, но предвид че до Прага няма никакви бюджетни варианти...
[/color]

Ние така направихме, но наехме кола. Заслужаваше си, особено като за живеещи през голямата локва не бихме тръгнали само за Прага, но в комбинация с Берлин се оказа добро решение за нас.

За говоренето на английски да ви споделя една смешна случка. Бяхме със сина ми в детският кът в KaDaWe и той се заигра с друго дете. В един момент моето започна да му говори на английски и аз го предупредих(като му говоря на бг след това често повтарям и на англ. да осигуря, че ме е разбрал), че момченцето най-вероятно не го разбира. В следващият момент непознатото дете се изпъчи гордо пред мен и ми каза: "аз знам английски" Laughing
Иначе не съм забелязала да не искат да говорят английски, но аз поне се опитвам да поздравя и благодаря на техният език, а и мъжа ми се справя с елементарен разговорен немски.

Ние бяхме първата седмица на април и беше доста студено. По пътя до Прага имаше още места със сняг.  Обличахме по няколко ката дрехи и си изкарахме чудесно.

Пак да напомня, че когато работят всички музеи, билети могат да се вземат и от съседните не толкова посещавани такива, без да се чака на дълга опашка. Peace

# 346
  • тук-там
Последни препоръки за хапване?
Около АMC -апартаментите. Закуската държа да е моя - на обед - по улиците, но за вечеря?  newsm78
Някъде има ли вече отворен Вайнахтсмаркт, пие ми се Глювайн... или всички са от 25. ноември... Crossing Arms

# 347
Ако харесвате японската кухня, този ресторант много го хвалят: http://www.ikesu.de

И любимият ми дьонер, много пресен, ужасно вкусен и нямащ нищо общо с подобията, които се продават в БГ: Балли на У-бана Алт-Темпелхоф по линията У6. Страхотен!!!

Любим италиански: 12 апостел на Завинйиплатц: http://www.12-apostel.de/de/

# 348
В съседна пряка на АМС апртаментите се намира Хард Рок Кафе, а почту срещу Kaiser's (хранителният магазин) на Uhlandstrabe има не лош турски ресторант с дюнери. Mr. Green Има вход с ресторант и такъв за поръчване за вкъщи, но пак има няколко маси за сядане. Говорят английски. Wink
А почти до входа на хотела има ресторант (не го пробвахме, но винаги имаше хора) и доста други места, но ние с 5 годишно капризо на ядене, не успяхме много да се възползваме от разнообразието.

# 349
  • тук-там
  bouquet  bouquet  bouquet

# 350
  • тук-там
И....пак за последно! Laughing
Заслужават ли си вашите секънд хенд?
Не се интересувам от евтини и масови неща - тип Хумани и т.н., а от нещо, което ще ме "грабне"!
Имам няколко адреса на винтидж мазагинчета, но се чудя.....Пък си е и време.

Скрит текст:
Най-хубавата ми чанта е от едно такова магазинче в Рим. Вярно 30 евро беше, но....още я обичам и още ми я хвалят! Оригинална Нанини...почти нова. Mr. Green

# 351
Заслужават си и още как, но се подготви за подобни на Рим цени Simple Smile
Бих ти препоръчала да посетиш и cos Simple Smile

В кой район са тези апартаменти, ако се сетя за храна нещо.

Последна редакция: чт, 14 ное 2013, 09:38 от Ули

# 352
[
Някъде има ли вече отворен Вайнахтсмаркт, пие ми се Глювайн... или всички са от 25. ноември... Crossing Arms
[/quote]

Да отворен е на Потсдамен плац.

# 353
И....пак за последно! Laughing
Заслужават ли си вашите секънд хенд?
Не се интересувам от евтини и масови неща - тип Хумани и т.н., а от нещо, което ще ме "грабне"!
Имам няколко адреса на винтидж мазагинчета, но се чудя.....Пък си е и време.[/spoiler]
https://www.facebook.com/MadeinBerlinVintage  този е много добър, особено ако търсиш винтидж!

# 354
Пътуваме след седмица до Берлин с приятелки. Искаме една вечер да излезем някъде на клуб. Може ли да ни препоръчате някое хубаво и не много претенциозно местенце. Благодаря предварително.

# 355
  • Враца
Пак да напомня, че когато работят всички музеи, билети могат да се вземат и от съседните не толкова посещавани такива, без да се чака на дълга опашка. Peace

Това да го разбирам ли така: че във  всеки от музеите продават билети и за другите музеи?

И едно питане за Дрезден, защото имам идея за един от дните да отидем до там- в понеделник има ли затворени музеи, и изобщо в Дрезден местата, които са туристически атракции, дали са затворени, като музеи, или са на открито и олбщодостъпни- като паметници, паркове, храмове и т.н.?

Относно поздравяването на езика, който се говори в страната- аз също го практикувам, харесва ми да научавам няколко думички и поздрава, като ходя някъде. Чувствам го като необходимост, за да усетя духа на държавата, в която отивам.  Simple Smile

# 356
Някой питаше за ресторант - хареса ни този:  http://www.amrit.de/

В Дрезден  е чудесно - има и големи кораби по реката за разходка.

# 357
  • Sofia
Amrit наистина е много добър  Peace
Попаднахме на два - единият на Потсдамер платц, а другият на Ораниенбургщрасе.
Индийска кухня, вкусно е, но внимавайте с лютото  Naughty

# 358
Здравейте ние ще бъдем в Берлин от 18.12 до 05.01 .Това ще ни е първия път.Ще бъдем на гости на приятел ,тъй че той ще ни покаже повечето неща,но ще има време през което ще се разхождаме  сами. Дали може да ми препоръчате традиционни коледни пазари или нещо което може да се види само по Коледа.И също дали ще е интересно в зоопарка по това време или повечето животни няма да могат да се видят (защото е студено).

# 359
  • тук-там
Аз най-важното забравих...За АМС апартаментите - директно на адреса ли отивам или.... newsm78
Ключ, млюч...откъде? ooooh!

Или то си е като хотел с регистратура?

Общи условия

Активация на акаунт