Дестинация Берлин

• 88 572
  • 869
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Искам да попитам какви забележителности не бива да се пропускат в района на Kurfurstendamm? И още  - в коя част от Tiergarten park е приятно за разходка и има какво да се види?

# 481
gold__
Ето отново линка към он-лайн брошурата на Берлин Уелкъм картата:
http://www.visitberlin.de/ebooks/berlinwelcomecard-guide/index.html

Виж стр 160-161 - децата са до 14 навършени години включително (under 15)
super! това ше го разпечатам

# 482
Попаднах на този линк и го препоръчвам!
Хората много са се постарали, че и автобусите ги има там.. много ми хареса:
http://www.peter.and.bilyana.net/2013/06/07/berlin-tourist-guide

# 483
Уелкъм Кард се чекира/валидира само преди първото качване в обществен транспорт. После не е необходимо да се прави нищо, освен да се показва при проверка. Нас ни провериха общо 2 пъти за 5 дни яко пътуване с обществения транспорт.
Аз препоръчвам Жендарменмаркт и денем и вечер. Мястото е много впечатляващо.
Аз бях планирала 1 ден за Потстдам, но казано честно се отказах, защото човек се преизпълва с впечатления и не е необходимо да се препуска, за да се види много Simple Smile В зоологическата градина 4 часа не ни стигнаха на нас.  Отделихме и доста време на Природонаучния музей, но децата (особено малкият) от това се вълнуват. Разходихме се безцелно в уличките (много обичам така- усещаш ритъма на града). С картата се ориентирахме навсякъде, всички улички са обозначени прилежно Simple Smile Ако мога да помогна с още нещо, съм насреща Simple Smile Берлин е прекрасен!

# 484
  • Враца
Момичета, трябва ми много важна помощ!
Самолетът ни каца в 13.30 по разписание на летище София, а се оказва, че в 15.10 ч. имам ангажимент, която не мога да отменя, в Районния съд /на римската стена/.
Колко време отнема преминаването през проверки, вземането на багаж и т.н.
Ще летя с изиджет. Имат ли закъснения, когато летят от Берлин?
Говоря за 13 май, няма да има снежни бури, това е ясно, но има ли мъгли по това време, и дали винаги излитат по разписание самолетите, ако няма особени случаи?
Благодаря!

# 485
 Трън в Очите най - вероятно ще успееш , ама 100% ... едва ли някой може да ти каже... получаването на багаж отнема понякога доста време... зависи от обслужването на летището. Ако може да си само с ръчен - най- добре
Спомням си последния ми полет до Лондон - трябваше да правя връзка имах 1.30 мин. ... и тамън се радвам че вече виждам Лондон и съм навреме и от кабината капитана казва- поради натовареност на летището минаваме в зона на изчакване.... 40 мин. кръжахме над Лондон , изправи ми се косата , не можах да се насладя на безплатната "екскурзия" във въздуха над Лондон...

Последна редакция: ср, 09 апр 2014, 09:08 от veni-b

# 486
  • Враца
ами, с ръчен ще сме, но може би от големия. Ако помолим в самолета да е с нас, дали ще ни го оставят?
И колко време отнема преминаването през проверки?
Въпроса е веднъж да мина по-бързо, ако се наложи, багажът може да го изчака мъжът ми а аз да тръгна сама, мака че не е рентабилно, трябва да хващаме две таксита... но като краен случай...

# 487
Трън в очите, ние за около 40 минути излязохме от летището, на фона на Шьонефелд или Тегел, софийското е като музей- едно такова тихо, спокойно....
От Потсдам съм супер впечатлена, цял ден откарахме там, градчето е много спокойно, а паркът сан-суси е невероятен!
Успяхме да хванем евтини самолетни билети до Копенхаген от Берлин, та и там отидохме. С удоволствие бих се върнала пак!
Относно картите - отказахме се от уелкъм и берлин пас, тъй като бпхме в Панков, оттам слизахме до алекс с трамвая и се връщахме вечер пак с трамвая... решихме, че няма смисъл да висим много по музеи, само в Пергамона и в музея на ДДР влязохме. Карахме си с билетчета по 2,60. Ако кацате на Шонефелд, да знаете , че машините в подлеза на гарата пускат само карти за ABC, а не за BC. Може би някъде наоколо има и други, но не открихме. Иначе между летището и гарат разни младежи продават дневни карти на половин цена, които изглеждаха редовни, ама знае ли човек  Peace

Последна редакция: сб, 12 апр 2014, 14:24 от didanka

# 488
Здравейте,
постарах се дая прочета по-голямата част от темата, нои не успях да се ориентирам - моля за директна препоръка:

Другата седмица заминаваме за Берлин с 12-годишно дете. По-голямата част от програмата е ясна, не мога да се ориентирам само за зоологическата градина Sad

Не мисля да отделяме време и за двете, коя все пак да посетим? Tierpark или Zoo?
На аквариум няма да ходим, влизали сме в подобни и в Лисабон, и във Валенсия, тук ще е загуба на време - само зоологическа градина ни интересува.

И още един въпрос...
Tierpark е в източната част - той би следвало да е по-голям.
Zoo е в западната част. Около нея има Tiergarten - това е просто градина за разходки, без животни и вход?

Последна редакция: нд, 27 апр 2014, 16:45 от kodbg

# 489
Моля да препоръчате интересни места за да се усети духът на града: места с къри вурстчеа, бира, концерти на открито и моля за адреса на 'шоколадовата къща'

# 490
  • срещу двата комина :)))
Здравейте,
постарах се дая прочета по-голямата част от темата, нои не успях да се ориентирам - моля за директна препоръка:

Другата седмица заминаваме за Берлин с 12-годишно дете. По-голямата част от програмата е ясна, не мога да се ориентирам само за зоологическата градина Sad

Не мисля да отделяме време и за двете, коя все пак да посетим? Tierpark или Zoo?
На аквариум няма да ходим, влизали сме в подобни и в Лисабон, и във Валенсия, тук ще е загуба на време - само зоологическа градина ни интересува.

И още един въпрос...
Tierpark е в източната част - той би следвало да е по-голям.
Zoo е в западната част. Около нея има Tiergarten - това е просто градина за разходки, без животни и вход?

според мен трябва да посетите Зоото  Peace

# 491
според мен трябва да посетите Зоото  Peace

Предполагам си била и в двете след като препоръчваш по-компактната?
Кое ти допадна повече в нея - има повече животни, по-хубави клетки?

# 492
Аз бих направила избора на зоологическа градина в зависимост от това къде сте отседнали и колко време искате да отделите.
Tierpark може да се приеме буквално, парк с животни. По-голяма площ, повече пространство, мисля, че даже имаше и някакви забавления за деца от сорта на лунапарковите, но съм ходила отдавна и не съм съвсем сигурна.
Цоо си е типичната зоологическа градина. Не, че е малка или сбита, нищо подобно, но определено по-компактна в сравнение с Tierpark.
Ако решите да отидете в Tierpark по-скоро си отделете един ден, защото ако сте в западната част, ще имате поне час път на посока.
А Tiergarten е парк, който върви от района на зоологическата градина до Бранденбургската врата, да, няма вход няма животни.
Ето сайтът на Tierpark, сред клипчетата има и трейлър и за деца, мисля, че ще добиеш по-добра представа.

# 493
Благодаря Ули.
Ще преценяваме явно на място, каквото и където да прочетох... няма явно изявен фаворит, въпрос на свободно време е.
Ако времето е хубаво и имаме 4-5 часа за мотаене ще отидем в Tierpark, иначе в по-малката.

# 494
http://patepis.com/?p=18393
ДА пусна това интересно пътеписче, на което попаднах докато търсех инфо за Берлин

Общи условия

Активация на акаунт