Дестинация Берлин

• 88 542
  • 869
  •   1
Отговори
# 525
Благодаря за отговора. Да ви питам има ли карти за транспорт ABC за 5 дни, но не Berlin Welcome Card, защото ние по музеи много-много няма да ходим.Иска ми се разходка с корабче,телевизионна кула и Райхстага, а за кулата ще купуваме он-лайн билети, не ми се чака по опашки , за да спестя 1 или 2 евро отстъпка с Berlin Welcome Card.През другото време ще ходим по паркове и ще се разхождаме. Били сме в Зоопарка във Виена, но обичаме много животните.Няма да има деца с нас, но въпреки това струва ли си според Вас да посетим Зоо-то в Берлин? Тази година бяхме в Аквариума в Барселона и в този мисля да не влизаме.

# 526
  • Нейде из лудите гори...
Ние пропуснахме Зоо-то, не знам дали знаеш, но в Райхстага също се влиза с предварителна резервация. А около обяд Tiergarden се озвучава от една камбанария, поне 30 минути парка в потопен в звуците на камбаните - вълшебно е  Peace Камбанарията е между парка и Райхстага Wink

# 527
От по-популярните места за посещение само пред Райхстага имаше опашка,но сравнително бързо се влиза.За кулата след 21,00ч значително намаляват желаещите и не се чака,но през останалото време има чакащи.

# 528
Прочетох за предварителната резервация за Райхстага и за Кулата. Но като имаш он-лайн резервация мисля, че няма висене по опашки. А да ви питам за Кулата видях, че сутрин в 9 и вечер след 21 ч. са най-евтините билети.Ако си закупя затогава имам ли право да пия и едно питие в ресторанта, което да си заплатя на място или трябва да си поръчам билет, който включва напитка в по-ранните часове на деня.Всъщност по кое време на деня е най-удачно да я посетим? И разходката с корабче от Фридрихщрассе ли е най-удобна или бихте ми препоръчали отдругаде?

# 529
Харесала съм си хотел ibis Berlin Kurfuerstendamm, който е в близост до Зоо и до парка Тиергартен, а и е в близост до изходните ни точки за Потсдам/ от Зоо/ и за Дрезден- за Дрезден ще пътуваме с автобус. Какво ви е мнението за локацията? Автобус 100 също спира наблизо и с него смятам да пообиколим града. Прочетох, че и автобуса от летището спира в близост.С автобус ли е най-удачно да се придвижим от летището?

# 530
Iki70 при онлайн резервация,ако е посочен час,значи него спазвате.На етажа за посетители има бар за консумация.На горния етаж е ресторанта,но той е предимно за хапване с резервация. В посочения часови диапазон цените са по-ниски,но и по-малко посетители има.За местоположението зависи какви са интересите ви-да е близо до предпочитаните за посещение места.На кое летище кацате?Ако е Тегел,според мен автобус TXT e добър вариант.
Спирки за корабчета има и при Берлинската катедрала-повече фирми тръгват от там и приблизително на 15мин.има корабче.

# 531
  • Нейде из лудите гори...
Всъщност по кое време на деня е най-удачно да я посетим?
Ние бяхме направили резервация за ресторанта, исках да видя нощен Берлин от високо. Резервацията ни беше в петък, в разгара на лятото от 21:15ч. Опашки на партера нямаше, слънцето още не бе залязло и се чувствам късметлийка, че видях Берлин на залез слънце и на пълнолуние. Ако имаш намерение да правиш снимки, то по тъмно шанса е много малък, заради вътрешното осветление, което се отразява в стъклата  Peace

# 532
... Ако имаш намерение да правиш снимки, то по тъмно шанса е много малък, заради вътрешното осветление, което се отразява в стъклата  Peace

А стъклата и без това не са от най-чистите.  Mr. Green
Особено им личи в посоката, от която грее слънцето.

# 533
През деня значи ще я посетим, а може и сутринта, когато са по-евтините билети. А за Потсдам влаковете S-bana на колко време пътуват?

Да, на Тегел. Четох и за някакъв 109 автобус и за ТХТ. И двата ли спират на Зоо ?

# 534
Транспортът от Зоо
Скрит текст:
Така за всяка спирка може да проверите какъв транспорт минава.
Не съм правила статистика,но за Потсдам има на 10-15 мин.различни влакове.

# 535
Много полезни сте, благодаря за всичко. И за кой пореден път се доверявам на форума и се уверявам, че всички дават безценни съвети и честно да ви кажа според мен няма нужда от  пътеводител.  Simple Smile

# 536
...
Да, на Тегел. Четох и за някакъв 109 автобус и за ТХТ. И двата ли спират на Зоо ?

От Тегел до Zoologischer Garten върви автобус Х9.
Другия вариант е с ТХТ до U Turmstr и после с U9.

# 537
Здравейте, ще съм в Берлин за седмица през октомври със сина ми- 13 г. , гледам картите за градски транспорт и не мога да разбера разликите между сити и улкъм карти , до колкото видях само АВС включва и деца . Има също и седмични карти - 7-Tage-Karte VBB-Umweltkarte Berlin ABC, за които не е упоменато дали вкл. деца, предполагам че не , но пък на деца каква би се купила?

Последна редакция: пн, 08 сеп 2014, 18:31 от veni-b

# 538
С Berlin WelcomeCard(модела Berlin + Potsdam (ABC)) деца до 15 години пътуват безплатно в транспорта с притежателя на картата.
Повече инфо тук:
http://www.visitberlin.de/en/welcomecard/the-berlin-welcomecard/options

На предната страничка е отговорът на въпроса Hug

# 539
Sause baus!  това и аз го прочетох в сайта им, въпроса ми беше -1 каква е разликата м/у сити и улкъм - в намаленията по другите места ли само?  2- 7 дневни карти за дете дали се купуват?

Общи условия

Активация на акаунт