Отговори
# 480

Еовин, нали знаеш, че ако си редовно обучение ти се полагат 2880лв след като родиш Wink

В тази връзка държавата отпуска ли някакви еднократни помощи или незнам точно как да се изразя, на всички родили или само на студенти ?

# 481
  • Пловдив
250лв за първородено, 600лв за второ и май по 200 за всяко следващо (или 250 беше newsm78)
Взимат се срещу представяне на оригиналния акт за раждане в "Социално подпомагане" Peace

# 482

Еовин, нали знаеш, че ако си редовно обучение ти се полагат 2880лв след като родиш Wink

В тази връзка държавата отпуска ли някакви еднократни помощи или незнам точно как да се изразя, на всички родили или само на студенти ?
писали сме го доста пъти, за 1 дете 250лв, за 2 600лв еднократна помощ за живородено дете

# 483
Здравейте скъпи мами!

Дайте съвет какво да правя с киселините Sad в по-предните месеци ми се проявяваха от време на време, сега от началото на седмицата абсолютно всеки ден...не издържам направо.... гърлото ми цялото гори....опитвам се уж да избегна пържени храни, ама няма ефект....

...дайте някакъв лек....има ли някакви лекарства, които са за киселини и са едновременно подходящи за бременни..Sad

# 484
Здравейте,

тъкмо се върнах от ЖК. Бебка е с главата надолу и трябва да пия магнезий, че нещо много ме стяга.

Ние сме на вълна стая за каката, само ме съмнява, че ще иска да спи там. По-скоро ни виждам и четиримата, живот и здраве, натръшкани на спалнята  Joy

Бебка страшно рита, не знам дали е от кафето сутрин, правя си го доста слабо, но не мога без, направо ще съм труп. Кръвното ми е по-принцип ниско, а сега съвсем.

И аз нещо не мога да спя. Накъде беше по-добре да се лежи?

Приятно пазаруване на всички, които са се отдали на това.  Grinning

# 485
svetlanavaleva, аз вземам Талцид.
И определено при мен няма никакво значение какво ям. Понякога ме започват от сутринта, след като съм яла обикновени бисквити.

anka_i, препоръчва се да се спи на лявата страна.

И ние сме в дебати с мъжа ми за разместването и ремонта на стаите.
Усещам и аз как и да направим детска стая сега, щерката няма да спи в нея, нито пък на мен ще ми е спокойно.
И ще мислим за някакъв вариант ние в спалнята, тя в хола (преходни са 2те стаи) и съответно за подходящ диван, който да е удобен и за сън.
Тя сега мрънка и иска да спи на спалнята, при положение, че леглото и е точно на 1ръка разстояние от спалнята ни. )

# 486
До колкото знам най-добре е да се лежи на лявата страна... така най-малко се натоварва сърцето и черния дроб...

# 487
Здравейте скъпи мами!

Дайте съвет какво да правя с киселините Sad в по-предните месеци ми се проявяваха от време на време, сега от началото на седмицата абсолютно всеки ден...не издържам направо.... гърлото ми цялото гори....опитвам се уж да избегна пържени храни, ама няма ефект....

...дайте някакъв лек....има ли някакви лекарства, които са за киселини и са едновременно подходящи за бременни..Sad

Джинджифил под формата на чай    chef

# 488
Талцид по цяла таблетка ли ? че те са едни големи хапове.....
...съвместим ли е Талцид с бременността..

# 489
  • София
Здравейте скъпи мами!

С Талцид и Гастроцинезин ги боря аз, когато се появят. Отделно внимавам вече какво ям и по колко  Blush. Може да пробваш и други неща, като газирана вода, чай от джинджифил, солети, обикновени бисквити, кисело мляко...

martzia, миналата година моя приятелка долетя от Щатите в края на 7-ми месец, после се връща, когато беше в 8-ми. Имаше бележка от лекаря си, която задължително е показвала на авиокомпанията...

# 490
  • София
Да, изписва се на бременни Талцид. С миналата бременност какви количества от тези хапчета погълнах...  ooooh! даже вече ми харесваха накрая, просто положението беше страшно.

# 491
Благодаря ви момичета, още тая вечер ще си купя, че не се издържа вече.... Sad
а някой от вас ползвал ли е такава възглавница за спане за бременни...чувала съм само за нея без да съм я виждала даже..

# 492
Здравейте и от мен! Hug

За киселините може малко сода за хляб разтворена с вода. Помага, ама на мен ми е гадна на вкус и рядко я прилагам.
Иначе и киселините и безсънието и при мен са проблем. Направо се чувствам ката парцал от недоспиването. През ден не мога да спя също, а ставам в 6:30, за да приготвя детето за училище и си лягам към1-2:00. После домакинствам. Домакинстването ми отнема много време - станала съм една бавна. Едва ходя. Ужас! И супер бързо се уморявам. Та в общи линии чиниите - лежа, перална - лежа, готвя - пак лежа ... Crazy Иначе, ако стоя права по-дълго умирам от кръста, а седенето не помага.

# 493
Здравейте и от мен! Hug

За киселините може малко сода за хляб разтворена с вода. Помага, ама на мен ми е гадна на вкус и рядко я прилагам.
Иначе и киселините и безсънието и при мен са проблем. Направо се чувствам ката парцал от недоспиването. През ден не мога да спя също, а ставам в 6:30, за да приготвя детето за училище и си лягам към1-2:00. После домакинствам. Домакинстването ми отнема много време - станала съм една бавна. Едва ходя. Ужас! И супер бързо се уморявам. Та в общи линии чиниите - лежа, перална - лежа, готвя - пак лежа ... Crazy Иначе, ако стоя права по-дълго умирам от кръста, а седенето не помага.
и аз съм така,на почивки.За киселините аз съм всеки ден с тях,талцид ме успокоява за малко и после пак се появяват.за спането примирила съм се че немога да спя,трудно е през деня но няма начин.

# 494
Четох, четох тия дни какво споделяте за киселините, че ви мъчат и така се радвах, че мен са ме пропуснали...до вчера  Angry  Снощи вечерта една тежест усещах точно между гърдите и тъпа болка + киселините и едно постоянно оригване...  Tired Днес след като хапнах малко сутринта пак същата болка - ни да легна, ни да седя, а като се движа имам чувството че не мога да си поема дъх...много ми е гаднооо  Cry Ще пийна малко сода, дано помогне..

Общи условия

Активация на акаунт