Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са размерите на дрехите за новородени и как да избера комплект за изписване?
Какви са разликите между бебешките дрехи за новородени и тези за 0-3 месеца? Как да избера правилния размер за изпипване?
Какви са препоръчителните действия при напускане на болницата след раждане?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са размерите на дрехите за новородени и как да избера комплект за изписване?
Дрехите за новородени с размери 0-3 месеца са подходящи за деца до около 3 месеца и до 6,5 кг. За изписване, комплект от дрехи за новородено е задължителен, като се препоръчва да изберете такива, които ще са подходящи през първия месец. След това можете да преминете към размер 0-3 месеца; комплектът за изписване обикновено включва пелени и одеяла, които покриват по-голямата част от облеклото.
-
Какви са разликите между бебешките дрехи за новородени и тези за 0-3 месеца? Как да избера правилния размер за изпипване?
Дрешките за новородени обикновено са по-малки от тези за 0-3 месеца, с разлика от около 2 см в ширината. За изпипване, ако бебето е по-едро, може да са подходящи; обаче, за деца под и около 3 кг те ще бъдат твърде големи. При изпипване дрехите се покриват от пелени и одеяла, така че по-голямата част от комплекта не се вижда.
-
Какви са препоръчителните действия при напускане на болницата след раждане?
Няма изискване да се сменя наблюдаващият лекар след 45-дневния болничен престой. Важно е да продължите да посещавате същите прегледи при същия лекар, който е следил бременността, обикновено на всеки 2 седмици през 9-ия месец. Освен това имате право на безплатен преглед при избран от вас специалист до 40 дни след раждането.
-
Какви са препоръките за приемане на желязо при нисък хемоглобин по време на бременност?
-
Какви са препоръките за говорене на бебето в корема и какви са опитътните майки в този контекст?

)
в по-предните месеци ми се проявяваха от време на време, сега от началото на седмицата абсолютно всеки ден...не издържам направо.... гърлото ми цялото гори....опитвам се уж да избегна пържени храни, ама няма ефект.... 
. Може да пробваш и други неща, като газирана вода, чай от джинджифил, солети, обикновени бисквити, кисело мляко...
даже вече ми харесваха накрая, просто положението беше страшно. 
Иначе, ако стоя права по-дълго умирам от кръста, а седенето не помага.
Снощи вечерта една тежест усещах точно между гърдите и тъпа болка + киселините и едно постоянно оригване...
Днес след като хапнах малко сутринта пак същата болка - ни да легна, ни да седя, а като се движа имам чувството че не мога да си поема дъх...много ми е гаднооо
Ще пийна малко сода, дано помогне..