Отговори
# 540
barbaletka,
тук просто си споделяме мненията. Аз мисля, че рокличката е лекичка за облекло на новородено, все пак сме априлски мами и времето през април месец понякога поднася неприятни изненади, а новородените нямат добре изградена терморегулация. Трябва да им е по-топличко.
Относно чорапогащник за новородено - направо не знам как ще сложа чорапогащник на току-що родено бебе и освен това си представям какъв дискомфорт ще му причиня с него. Дъщеря ми е на почти 8 и все още мрънка, че не й е удобно с чорапогащник, тук я пристягало, там й убивало...
Но разбира се това е просто моето мнение и не е задължително и други да го споделят.  bouquet

# 541
  • Sofia, Bulgaria
само да добавя за поза "куче" пръстите на краката като се обхванат се дърпат към тялото  :peace
Цитат

Мен от крампи ме спасява единствено изправяне и стъпване на ходила...

# 542
  • София
За мен също не е много за изписване тази рокличка, иначе е готина. А да обувам чорапогащник на новородено, не бих си помислила... мое мнение.  Peace

Ео, трябва да са гледали кръвопотока на бебето към/от пъпната връв и плацентата, щом си била на Доплер. Иначе той апаратът си е един по-прецизен ехограф, та затуй не ти се е видяла разлика...

# 543
Да, точно защото споделяме мнения, аз си казвам моето по въпроса Peace
Еовин, за доплера щях да кажа, че с него мерят кръвотока към бебето, също и дали достатъчно кослород стига до него. Дори док предния път ми каза, че с доплера получава повече инфо, отколкото от записа на тоновете.

# 544
Ооо, да, като го казвате - да, спомена го това, записаха го. Аз понеже не го доразбрах и не съм го запомнила.  Blush

# 545
Мъжа ми не дава нищо да се купува преди да се роди бебето, много е суеверен, даже с мъка го накарах да обсъдим въпроса за кошарата  ooooh! Иска аз да ида да раждам, пък той да купи за 3 дена каквото трябва, което ми се струва повече от ужасна алтернатива  #Cussing out Така че започвам с поръчките и ще ги скрия в гардероба  Mr. Green

Мъжът ти явно не си дава сметка какво значи да се подготвиш за едно бебе. Строй го в две редици и отивайте да оправяте нещата докато е време.
Сигурно изобщо не се е замислял например, че всички дрехи на новороденото трябва да се изперат и изгладят много внимателно от двете страни,  а те са едни дребни, дребни- голяма мъка е.. Аз с първото 3 дни не съм станала от гладачната маса докато оправя всичко при положение, че изобщо не бяха чак толкова много на брой. След като родиш е абсурд да се оправиш сама с това- не само, защото имаш съвсем други задължения на главата, а и защото може изобщо да не успееш да седнеш на стол за да гладиш. След моето раждане имах доста шевове, отделно хемороиди и ниско кръвно. Буквално 10 дни само лежах. Изобщо не можех да си седна на д-то, а се хранех в кухнята подпряна на масата с лакти, защото ако останех повече време права ми се завиваше свят. Успех на всички с раждането, но както се убедих никой не е застрахован от такива последствия.
Освен това дървените легла и шкафовете в повечето случаи пристигат на части. Ако не искате да платите допълнително пари да ги сглобят си отива един ден само да се приведат във вид за ползване. Да не говорим, че за повечето неща се чака доставка- в магазина се предлагат мостри, а самата поръчка идва от друг склад. Може да чакаш и повече от седмица ако искаш нещо точно определено или ще трябва да се задоволиш само с това, което е в магазина независмо дали те устройва или не.

Покажи на мъжа си този пост и му кажи да не прави глупости ами да отивате да пазарувате.
Аз изобщо не разбирам от къде идва тая простотия с некупуването. Когато аз съм се раждала и преди това изобщо не е имало такова изобилие в магазините. Всичко се е правило на ръка- дрехи, пелени, чаршафи и т.н и то в огромни бройки, защото памперси не е имало и ежедневно са се перяли, съхнели и гладили напишкани и наакани неща. 9 месеца цялото женско войнство в къщата се е подготвяло усилено за посрещането на бебето. Как така за няма и 30 години от първа необходимост да се приготвиш навреме за бебе се превърна в абсолютно забранено???

Последна редакция: пт, 25 яну 2013, 13:45 от sunlight_eli

# 546
  • София
Аз за изписване мисля нещо такова

За пазаруването, не мога да си представя да го оставя в ръцете на някой друг, вече се оглеждам за креватчета и до месец ще купя, другите едри неща ги имам вече, само 4-5 дребни останаха и това е.

# 547
  • Варна
Момичета, моля ви за помощ, писах на auto да ме включи в групата ни във facebook , тя ме добави, но трябва да влезна в някакъв файл, а не знам какъв е той и какво да правя. Бихте ли ми обеснили като на малоумен стъпките, понеже вече ме е срам от момичето Embarassed. Благодаря Ви много!!!

Сигурно е имала предвид файла, който е списък с истинските имена? Отиваш в групата, под главната снимка най-вдясно има FILES.
Кликваш там и се отваря списък с файловете, вторият е "Кой кой е от форума?", кликваш на него и се отваря списъка, после горе в дясно има Edit doc. Кликваш там и ти излиза прозорче, където може да пишеш, отиваш най-долу слагаш следващия по ред номер и се записваш.
Дано да съм обяснила като хората Crazy

# 548
Sunny:) това е много сладко. От къде е снимката?

# 549
Ео, аз залагам, че ще е около 3500 бебето на термин, щом сега е 1300 грама Simple Smile)) Да видим накрая кой повече разбира  Mr. Green
Ето това е хубав сайт и мерките са по-точни http://www.baby2see.com/medical/charts.html
Доплер моята лекарка ми пуска почти всеки път - при нормалния доплер вълничките са по-дебели - супер обяснение  Joy Има картинки в нета.

Рокличка за изписване - аз съм ЗА, но не от този тип. Има едни като ватиранки, под които се слагат ританки и боди и са много симпатични, но аз не немерих такава. Смятам, че на бебето трябва да му е удобно на първо място, такава рокличка за питата евентуално става според мен.
За питата - не съм запозната с традициите, но явно ще се прави, защото е повод да се поканят приятелките и да видят бебока.

# 550
Хехе, на мен определено ми е забавно като чета за тези мераци с рокличките за изписване. ))
То цял живот после ще носи рокли ако иска, но е изключително важно и на изписването да е с такава. )
Пък да се мисли дали на това бебе на 3-4дни ще му е удобно...хайде сега, подробности. )

За теглото на децата при раждане, много относително. Дори и да върви с "добро" тегло, в един момент доста деца спират да наддават и се раждат с тегло по около 2500-2900гр.

# 551
  • София
Sunny:) това е много сладко. От къде е снимката?

в H&M ги има http://www.hm.com/bg/product/05855?article=05855-A#article=05855-E аз съм голяма фенка на този магазин, специално за детските дрешки, хубави неща на добри цени, бях много щастлива, като влезнаха в БГ  Grinning

# 552
Sunny:), много сладко комплектче  Party

# 553
За теглото на децата при раждане, много относително. Дори и да върви с "добро" тегло, в един момент доста деца спират да наддават и се раждат с тегло по около 2500-2900гр.

Ами аз си сметнах че за 2 седмици бебката е наддала около 330 гр, ако са измерили правилно докторите, на 7,01 беше 890, на 22,01 -1218, около 160гр на седмица, а съм в 7ми месец, значи горе долу нормално...но наистина това не е точна наука, с меренето, пък и аз преди хапвах повече, сега заради киселините ям по-малко, осъзнах че единствения начин да нямам киселини, или поне засега действа, е да ям наполовина колкото бях свикнала, защото бебка притиска стомаха, и той се е качил доста нагоре  Shocked ,  може би ям по-често, но наполовина порции.
Напоследък осъзнавам че това неспане май е от нерви до някаква степен, все мисля колко неща още имам да свърша, и се усещам че вечер ми идват идеи къде какво да разместя да стане по функционално, почнах да пускам пералните нощем и да простирам, като сомнамбул съм  Crazy май докато не оправя всичко и не накупя каквото трябва за бебка до последния детайл няма да мога да се кротна и да спя спокойно, друг е въпроса след като го направя, колко спокойно ще спя, тогава пък ще мисля за раждането и отглеждането...няма спокойствие вече  Rolling Eyes но пък е за хубаво  Heart Eyes

# 554

Пък да се мисли дали на това бебе на 3-4дни ще му е удобно...хайде сега, подробности. )

Виж сега някой неща се учат само практика. Ако на едно бебе не му е удобно нищо особено няма да стане- просто ще се скъса от рев докато ме му премахнат дразнителя. Съответно ще го отнесе единствено майката.
Бях чела някъде мнение на една бъдеща маминка, която се канеше да 'учи' бебето си да спи на шум. Тогава си помислих, че нищо не и пречи да пробва, но едва ли ще успее освен ако на детето не му е генетично заложено и много бързо ще мине в другата крайност- да е способна да убие всеки създал условия за нежелано събуждане. Не за друго, а защото това означава че пак ще трябва да го успокоява и приспива и ще пострада нейното време тип 'и аз съм човек и имам нужда от почивка'. Майките трябва да щадят сами себе си, защото никой друг няма да го направи вместо тях.

Общи условия

Активация на акаунт