Какво повече няма да купя - Тема 4

• 114 154
  • 891
  •   1
Отговори
# 240
Определено ме отказахте от тези десерти Shocked Направо ме е страх да попитам за вафличките в кутия.

Цитат
Вафли с какаов крем
Какаов крем 79,2% (захар, рафинирано растително масло, какао прах 6,1%, кокосови стърготини, суха суроватка, сухо пълномаслено мляко, емулгатор: соев лецитин Е322, аромат: ванилия), пшенично брашно, рафинирано растително масло, емулгатор: соев лецитин Е322, набухватели: натриев бикарбонат Е500(ii), амониев бикарбонат Е503(ii), трапезна сол.

http://www.ziv.bg/bg/products/164-varna-18-%D0%B2%D0%B0%D1%84%D0%BB%D0%B8

# 241
Ще караме на домашни сладкиши  Party
И с тях не трябва да се прекалява обаче  Wink

# 242
Е то нещата е зависи как се изложат Simple Smile
Katarin, ти си имаш крайно мнение за начина на хранене. Но все пак това е масов продукт. И колкото и да не ти се иска, това са едни от най-купуваните продукти (говоря за сухи пасти по принцип.. и вафли).
И да, купувам ги вкъщи, макар че опитвам да избягвам сладкото по доста причини  Laughing
Все пак ги предпочитам в пъти пред Нестле и Крафт (независимо от голямата им реклама). Или пък от някой малък незнаен производител.
Имам лични наблюдения върху суровините, с които работят, както и с начина им на работа от склада до производството и пласмента. Затова ги смятам за достатъчно подходящи за моето семейство. Освен на Престиж купувам и на Захарни изделия Варна. Сладоледи Дени, Медина Чичо Чарли. Мисля, че това са от сладкия сектор, които си ги ям с кеф.
Ти ако искаш яж и само репички и зелен лук, но не така се хранят хората 90% в България  Wink

Сега някой може да скочи и да каже - пастите са гадни, защото не са пържоли  Laughing И той също ще е прав за себе си  Whistling

Не можеш да произведеш масов продукт с достатъчно добро качество и достъпна цена с кавфява захар, масло от гроздови семки и без консервант. Това става в занаятчийски т.нар. производства, където не се търси нито срок на годност, нито могат да отговорят на голямо търсене (обкновено имат ограничени ресурси за пр-во), нито да докарат прилична цена.
Такива неща се правят вкъщи.

Като ти се яде суха паста си купуваш суха паста от приличен производител.

Още нещо за оцветителите и ароматите - има няколко групи аромати и колкото по-малък  е производителя и по-нисък клас продукти произвежда, съответно работи с по-евтини суровини. Имате ли идея колко струва една туба (25 кг) натурален аромат лимон. Няма как да имате - само ще ви кажа, че ако се ползва такъв - сухите пасти трябва да струват по 10 лв кутията, вместо 2 лв.
Дали някой ще ги купи - и дали му пука, че има натурален аромат лимон, вместо натурално-идентичен.
Същото е и с оцветителите.

Много е лесно с лека ръка да се пише наизуст защо се ползвало не знам си какво, вместо другото. Без да има и най-малка представа как би изглеждал/ струвал/ позиционирал продукта, ако се замени някоя от съставките Simple Smile

# 243
Много се радвам, че при нас сладкото не е проблем. Един шоколад може да стои отворен цяла седмица. Научих детето си да обича плодове и зеленчуци. Дори и да купя нещо сладко не се притеснявам как да го опазя от детето. На домашните сладкиши честно казано не съм голям майстор. Simple Smile

# 244
Само , да ви кажа , че поне продуктите на Престиж и Победа са доста стриктно проверявани. Тези заводи поне работят с Био захар и най-качествените суровини. Уверявам ви в това.

# 245
На Престиж са им много хубави бисквитите с мюсли и кафява захар, овесените, с парченца шоколад, както и едни кръглички, на които сега им забравих името - откъм съставки са идеални.

Ферия, моето умира за плод и зеленчук, но парчето шоколад е все пак нещо различно и няма общо със зарзаватите Wink.

# 246
Ами те и от високия клас са същите  Mr. Green

Не е валидно за всички, както и от т.нар. нисък клас има и с добри съставки.

Например newsm78

Ти току що си изброила по- горе  Peace, И аз ги харесвам тях, но все си мисля, че и те не са безобидни  Rolling Eyes

# 247
На Престиж са им много хубави бисквитите с мюсли и кафява захар, овесените, с парченца шоколад, както и едни кръглички, на които сега им забравих името - откъм съставки са идеални.

Ферия, моето умира за плод и зеленчук, но парчето шоколад е все пак нещо различно и няма общо със зарзаватите Wink.

Сега ще ме карате да ги търся тези бисквитки  Embarassed Идея си нямах, че правят десерти от такива неща.....

# 248
  • Перник
Е то нещата е зависи как се изложат Simple Smile
Katarin, ти си имаш крайно мнение за начина на хранене. Но все пак това е масов продукт. И колкото и да не ти се иска, това са едни от най-купуваните продукти (говоря за сухи пасти по принцип.. и вафли).
И да, купувам ги вкъщи, макар че опитвам да избягвам сладкото по доста причини  Laughing
Все пак ги предпочитам в пъти пред Нестле и Крафт (независимо от голямата им реклама). Или пък от някой малък незнаен производител.
Имам лични наблюдения върху суровините, с които работят, както и с начина им на работа от склада до производството и пласмента. Затова ги смятам за достатъчно подходящи за моето семейство. Освен на Престиж купувам и на Захарни изделия Варна. Сладоледи Дени, Медина Чичо Чарли. Мисля, че това са от сладкия сектор, които си ги ям с кеф.
Ти ако искаш яж и само репички и зелен лук, но не така се хранят хората 90% в България  Wink

Сега някой може да скочи и да каже - пастите са гадни, защото не са пържоли  Laughing И той също ще е прав за себе си  Whistling

Не можеш да произведеш масов продукт с достатъчно добро качество и достъпна цена с кавфява захар, масло от гроздови семки и без консервант. Това става в занаятчийски т.нар. производства, където не се търси нито срок на годност, нито могат да отговорят на голямо търсене (обкновено имат ограничени ресурси за пр-во), нито да докарат прилична цена.
Такива неща се правят вкъщи.

Като ти се яде суха паста си купуваш суха паста от приличен производител.

Още нещо за оцветителите и ароматите - има няколко групи аромати и колкото по-малък  е производителя и по-нисък клас продукти произвежда, съответно работи с по-евтини суровини. Имате ли идея колко струва една туба (25 кг) натурален аромат лимон. Няма как да имате - само ще ви кажа, че ако се ползва такъв - сухите пасти трябва да струват по 10 лв кутията, вместо 2 лв.
Дали някой ще ги купи - и дали му пука, че има натурален аромат лимон, вместо натурално-идентичен.
Същото е и с оцветителите.

Много е лесно с лека ръка да се пише наизуст защо се ползвало не знам си какво, вместо другото. Без да има и най-малка представа как би изглеждал/ струвал/ позиционирал продукта, ако се замени някоя от съставките Simple Smile

202uu

И в домашните сладкиши слагаме бяло брашно и захар. Че понякога и Е-330 (лимонена киселина)  Wink

# 249

Сега ще ме карате да ги търся тези бисквитки  Embarassed Идея си нямах, че правят десерти от такива неща.....

Ей тия ги обожавам и предпочитам дори пред вносните и прехвалените
http://smgroup.bg/bg_%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%B8-%D0%B1%D0%B8%D1%81 … D0%B6-96,103.html

# 250
Рая Никол, например споменатите от мен бисквитки на Престиж - евтини са, без хидрогенирани мазнини, с биозахар.
Има среден клас разни немски бисквитки за деца, без маргарин и подобни, има и скъпи такива - пак с добри съставки, без да са органик.

Ферия, ето ги бисквитите на Престиж, които по мое мнение струват и са хубави:

Скрит текст:

А ето ги и тези кръгличките. Има ванилови, какао и сметана. Аз купувам ваниловите:

# 251
  • Sofia
Има вариант и на полезни домашни сладкиши с пълнозърнесто брашно,мед или кафява захар,масло,овесени ядки,сушени плодове,тахан...Аз от доста време така си приготвям сладостите без които не мога

# 252
Довечера ще се ги потърся тези от серията Мюсли.....Последно купих едни английски маслени бисквити за чай - около десетина на брой на скромната цена от около 7 и нещо лева. Не че не бяха вкусни, ама със сигурност са имали и консерванти и подобрители, че и здрава цена на това отгоре. За полезни бисквитки напоследък купувах от тези на Милка Шоко Грейнс - с пълнозърнесто брашно - харесват ми и те.

# 253
Sourcherry, веднага се сегласих с Престиж с мюсли, любими мои, както вече писах  Peace
Тия кръгличките не съм ги виждала, но непременно ще ги пробваме  Heart Eyes

# 254
Рая Никол, пробвайте ги, много са хубави.
Ваниловите най-много ми допаднаха Simple Smile.

Вафли не ям, не купувам, но следя етикети и нови продукти. Виждам, че и вафлички Троя, които са пак техни са с подобрен състав и хората са го обозначили на етикетите си.

Нестле не купувам и аз. Непоносими са ми.

Общи условия

Активация на акаунт