Какво повече няма да купя - Тема 4

• 114 191
  • 891
  •   1
Отговори
# 255
Ех, моят мъж не заменя морената /Нестле май беше производител или Крафт/ с нищо друго, но аз съм склонна да опитам вашите полезни алтернативи......приятно е да разбереш, че най-накрая някой бг производител се  е светнал, че ще има търсене за такъв вид продукти.

# 256
Морени са на Крафт. Милка купувам, та затова са ми по-симпатични Laughing.

# 257
Ето съдържанието на въпросните бисквити:

Цитат
брашно тип грахам, овесени ядки, растително хидрогенирано масло, нерафинирана захар, глюкоза, набухватели (амонячна сода E503, сода бикарбонат E500), соев лицетин, E322, сол, аромати
Е500-без странични ефекти в малки количества
Е503-дразнещ лигавицата на стомаха
Е322-не е токсичен в малки количества

Не знам обаче кой контролира количествата...    Laughing
Отделно-хидрогенирано масло, глюкоза, аромати....    Shocked

duhi_puhi , изобщо нямам крайни разбирания за храненето.Просто не ям боклуци.    Peace

# 258
Красимира, за кои бисквити пишеш точно?
В момента имам кутия от серията Мюсли с овесени ядки - Брашно Грахам и малцово, овесени ядки, нерафинирана биозахар, нехидрогенирано растително масло, глюкоза, лецитин, сол, амонячна и сода бикарбонат, ванилин.
Това им е съдържанието.

На кутията пише - без хидрогенирани масла, без консерванти и оцветители, без трансмазнини.

Кръгличките Макси са с нехидрогенирано масло 100%, както и няма консерванти. Поне така е описано на етикета.

# 259
Ето съдържанието на въпросните бисквити:

Цитат
брашно тип грахам, овесени ядки, растително хидрогенирано масло, нерафинирана захар, глюкоза, набухватели (амонячна сода E503, сода бикарбонат E500), соев лицетин, E322, сол, аромати
Е500-без странични ефекти в малки количества
Е503-дразнещ лигавицата на стомаха
Е322-не е токсичен в малки количества

Не знам обаче кой контролира количествата...    Laughing
Отделно-хидрогенирано масло, глюкоза, аромати....    Shocked

duhi_puhi , изобщо нямам крайни разбирания за храненето.Просто не ям боклуци.    Peace

Да четеш под лупа всеки етикет определено граничи с мания  Wink

Амонячна сода и сода бикарбонат се ползват и в домашната кухня.
Е322 е лецитин - емулгатор - отговаря за свързането на маслената база с водната. Има си специфични рецептури как се използва. И да, в малки количества е. Извлича се от соя, специално Престиж ползват не ГМО. Лецитинът също е и хранителна добавка.

# 260
Ами, да ти кажа, аз вече не чета....    Laughing
Просто не купувам пакетирани, етикетирани храни.
Защото се убедих, че дори и да чета, вероятността да има нещо неописано, е огромна.

Някой дали знае, че под "Аромати", които не са описани точно какви са, съвсем спокойно може да има и натриев глутамат? Като усилвател на вкуса го използват за подсилване и на ароматите.
Глутаматът "подобрява" вкуса на продукта, повишава апетита и те кара да искаш още , и още от въпросния продукт.

Sourcherry , за овесените бисквитки.

# 261
Странно, на кутията на моите бисквитки пише друго Confused.

Не мога Краси да отрека, че не си права, но след като няколко години купувах като луда само органични продукти за ядене, реших да поотпусна каиша. И така съм по-щастлива, а щастието влияе и на здравето, също като храната.

# 262
И аз имах един период на мега кулинарно сектантство с яко четене на етикети и пресмятане на калории....е, сега си позволявам дребни прегрешения от време на време и така ми е по-добре, че иначе как ми течаха лигите като мина покрай сладкарница  - същинско "братче на Гаврош". Не мога без малко сладичко и това е! Опитвам и домашни сладкиши да правя - имам стевия за подсладител, но съм много заета и рядко ми идва вдъхновението за това. Но ми е полезно и приятно да ви чета.

# 263
Снощи ходихме на китайски ресторант. Известно е, че там слагат натриев глутамат. Искам да ви кажа, че снощи загинах от сърбеж на крака, над глезена. Отделно въпреки, че си спя много добре, нощес се събудих в 4 и и ииняма заспиване. Проверих.   В изследванията всичко това и други ефекти са описани. Повече никога на китайско!

# 264
Ами, да ти кажа, аз вече не чета....    Laughing
Просто не купувам пакетирани, етикетирани храни.
Защото се убедих, че дори и да чета, вероятността да има нещо неописано, е огромна.

Някой дали знае, че под "Аромати", които не са описани точно какви са, съвсем спокойно може да има и натриев глутамат? Като усилвател на вкуса го използват за подсилване и на ароматите.
Глутаматът "подобрява" вкуса на продукта, повишава апетита и те кара да искаш още , и още от въпросния продукт.

Sourcherry , за овесените бисквитки.

Е как глутамат в сладки де  Rolling Eyes
А и зорлен да си оскъпяват продукта, заради съмнително последвало повишено търсене ... Много конспирация става  Laughing

# 265
  • Sunshine state
Овесените бисквити на Предстиж са страхотни и са ми любими.Ако не бях на вечна диета,щях да ги хапвам много често. Laughing
Сауър,я кажи в кой магазин мога да намеря кръглите чаени бисквити на Престиж,че най-редовно купувам подобни,но тези никога не съм ги виждала. Thinking

# 266
Рая Никол, пробвайте ги, много са хубави.
Ваниловите най-много ми допаднаха Simple Smile.

И другите /с масло и с какао/ са хубави Peace
Посочете ми моля читава суха паста, че от години не съм яла, а ми се дояде от тази тема Blush

# 267
  • София
Сауър,я кажи в кой магазин мога да намеря кръглите чаени бисквити на Престиж,че най-редовно купувам подобни,но тези никога не съм ги виждала. Thinking

Не съм Sourcherry, но да ти отговоря. Днес ги видях в Пикадили и сега ме хвана яд, че не купих от тях.
Може би и по другите вериги ги има.

# 268
  • Ланкър, планините Овнерог
Хора всякакви, казали хората  Mr. Green
Аз пък точно бисквити с овес, зърна и подобни няма да повторя да хапна. Все едно необелени семки дъвча  Sick Обичам всичко вредно  Mr. Green
Като гледам кръглите бисквити на Престиж, много ми приличат на Роден край, които са много вкусни. Иначе всичко на Sweet Plus се уважава у нас

# 269
  • София
Не купувам детски шоколад "Милка", много ми е безвкусен и някак "мазен", за мен няма вкус на шоколад. Изобщо нищо общо с този на Киндер например. За съжаление все такива Милки и подаряват на малката.

Общи условия

Активация на акаунт