Какво повече няма да купя - Тема 4

• 114 144
  • 891
  •   1
Отговори
# 465
...  Но преди време и ние купувахме Домлян, мляко, но установих, че е натъпкано с калциев двухлорид. ...
Как установи? Има ли тест в домашни условия?
По-скоро какво му е на калциевия дихлорид?
Ето и повече по темата с отговори: http://www.bb-team.org/forums/viewthread/67213

Не знам какво му е, но определено няма нужда от него.Нито в млякото, нито в сиренето.

[i]"Калциевият дихлорид (E 509) се използва при производството на сирене съгласно изискванията на европейски и национални актове - тоест в реда на нещата си е, стандартна процедура. Добавянето му става след пастьоризацията и преди прибавянето на сирищната мая. Това е с цел да се гарантира подсирването на млякото, сгъстяване и регулация на киселинността[[/i]/b][/u]."

Правя домашно сирене.Подсирва се идеално, сгъстява се и е чудесно на вкус, без никакви добавки.

" По принцип всеки, който е виждал и има представа е как се приготвя домашно сирене, знае, че без прибавянето на CaCl2, дори и с прибавена мая и другите основни продукти, то  е по-меко и с по-нестабилна консистенция."

Това изобщо не е вярно.В блога ми има рецепта и снимка на домашно сирене.Твърдо е, узряло, реже се перфектно, без да се разпада.....

Аман от печалбарски измами, за да си продават боклуците.

# 466
Катин, не можем всички да сме перфектни като теб Simple Smile
Затова пазаруваме и от магазина  Mr. Green

Имаш ли поне малка представа от технология и промишлено производство...
Да си направиш 1 бучка сирене вкъщи, повярвай ми е съвсем различно ...
Като можеш прави си Simple Smile И крава си вземи да си я пасеш лично, че да дава най-чистото и здравословно мляко  Crazy

# 467
Катин, не можем всички да сме перфектни като теб Simple Smile
Затова пазаруваме и от магазина  Mr. Green

Имаш ли поне малка представа от технология и промишлено производство...
Имам, да.
Въпроса не опира до перфектност, а до печалби.
Няма кой да чака сиренето да зрее по 2 месеца, защото това са разходи за хладилни камери, много разходван ток, времеемко, трудоемко и т.н., важно е да ти го продадат на третия ден.
Интересно само, защо преди 20-30 години можеше да се чака, а сега -не?
Иначе, купувай, все още няма закон, забраняващ продажбата на боклуци.   Laughing

# 468
  • София
Пак да си задам въпроса.
Как се установява, че има калциев дихлорид в киселото мляко?
За сиренето е ясно - пише на опаковката. Може и да е спестено, но по принцип в гъгъл излизат рецепти за сирене и е ясно че може да се сложи такава съставка.

Но за киселото мляко?

# 469
От скоро купуваме много вкусни колбаси.

Е, кое му е вкусното на натриев нитрат, нитрит и глутамат?

Няма салам или шунка (консервирано месо) без натриев нитрат, нитрит или глутамат. Технология на производство на саламите включва горните, иначе няма как да се получат.

# 470
От скоро купуваме много вкусни колбаси.

Е, кое му е вкусното на натриев нитрат, нитрит и глутамат?

Няма салам или шунка (консервирано месо) без натриев нитрат, нитрит или глутамат. Технология на производство на саламите включва горните, иначе няма как да се получат.

По— голяма глупост от тая не бях чела!  hahaha   Не можело без канцерогенните боклуци!  Вие не сте в ред!

# 471
То без тях може.
Но не и в промишленото производство на "храна".
Там ги слагат за цвят, мирис, вкус, аромат.....Като съкратят 50-60 % от месото и го заместят със соя, рога, копита, талашити и подобни, нали трябва да докарат вкуса на салам?!  Laughing

# 472
  • Sofia
И в домашните суджуци,наденици,старчета и бабета/правят се в Пиринския край/ се добавят такива консерванти,иначе не се получава...нито съхне,нито има хубав цвят

# 473
  • Пловдив
абе навремето баба ми като сушеха рибицата от прасето, надали са му слагали гореизброените боклуци hahaha
...мога да питам, ако някой ще спи по-спокойно Mr. Green

# 474
абе навремето баба ми като сушеха рибицата от прасето, надали са му слагали гореизброените боклуци hahaha
...мога да питам, ако някой ще спи по-спокойно Mr. Green

И в домашните луканки и суджуци няма такива неща при нас,но може да се слагат само в Пиринския край  Peace

# 475
  • Sofia
Имам спомен,че добавяха някаква селитра в домашните колбаси,а в киселото зеле натриев бензоат,за да издържи до по-дълго време

# 476
  • Sunshine state
За селитрата и аз знам,че се слага и в домашните колбаси.  Peace

# 477
  • София
Селитрата се слага за да се запази по свеж цветът на колбаса и да не почернява.

# 478
Селитрата се слага за да се запази по свеж цветът на колбаса и да не почернява.

Ние пък слагаме захар за тая цел  newsm78

# 479
  • Sofia
...захар в колбаси  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт