Наследство за непреки наследници

• 16 052
  • 45
  •   1
Отговори
# 30
Ех ....толкова много ви благодаря....
Аз до сега вече почти 6 години след смъртта на баща ми си знам че си има някакъв имот но.....едва днес по друг повод се зачудих аджеба, ми то може всеки да ми го взема, аз с какво доказвам че е мой....
Ще направя необходимото, за да съм по-спокойна...
Много, много благодаря  Hug

# 31
Ех ....толкова много ви благодаря....
Аз до сега вече почти 6 години след смъртта на баща ми си знам че си има някакъв имот но.....едва днес по друг повод се зачудих аджеба, ми то може всеки да ми го взема, аз с какво доказвам че е мой....
Ще направя необходимото, за да съм по-спокойна...
Много, много благодаря  Hug
     Да се коригирам. Сега видях, че дядо ти е починал преди 40 години. Не търси в службата по негово име, а по името на баща ти. Всичко останало написано си важи, просто търси по другото име и ЕГН.

# 32
  • Sofia
пак съм аз Tired

Ако имаме доброволна делба с наследниците на дядо ми, и искаме да им платим тяхната част, някой знае ли дали става с данъчна оценка или с пазарна оценка..

# 33
     Данъчна оценка е необходима пред нотариуса. Стойността на частите се плаща както се споразумеете. Не вярвам някой да се съгласи да ги получи по данъчна оценка, освен ако не е по-висока от пазарната стойност на имота. Ако се стигне до съд, по такава ще се наложи да им платите.

# 34
  • Sofia
аман от разправии ooooh! ooooh! ooooh!

# 35
Здравейте! С мъжа ми харесахме един парцел и искаме да го купим. Разговаряхме със съседи и те казаха, че имотът бил на мъж, който починал преди няколко години. Наследил го синът му, но миналата година и той починал. Момчето няма майка, баби, дядовци, братя и сестри. Интересува ме как да разбера кой наследява имота в този случай? П.п. Бащата има 2 сестри.

# 36
Кой продава имота?

Продавачът трябва да ви предостави удостоверение за наследници.

# 37
Никой не го стопанисва и продава. Харесахме го, търсейки из квартала.

# 38
???
Ако имота не се продава не виждам как ще го купите. Ако искате да намерите на кого е разпитайте за роднини на починалия, а после ако те се съгласят искайте удостоверение за наследници и съгласие за продажба от всички.

# 39
Именно това и правим. Разпитахме. Имотът е на мъж, починал миналата година. Искам да издирим наследниците му и ме интересува как да го сторим?

# 40
Ами няма как освен чрез съседите или ако имате връзки в общината. Пробвахте ли да го гугълвате?

Идете в общината и поискайте информация за имота. Не би трябвало да ви дадат лични дани, но...

# 41
Ок. Благодаря за отговора и насоките!

# 42
  • София
Здравейте!
Имам един въпрос относно наследяването.
2015г. почива майка ми, при което аз се отказах от наследство както си му е реда - в съда и т.н., всичко е официално. Баща ми обаче го прие.
2016г. почива и баба ми (майка на моята майка). Тя остави като жив пряк наследник другата си дъщеря (леля ми).
Зачетох се тук там и подразбрах, че като наследници на баба ми, по закон, сме леля ми и аз (като заместник на майка ми)
Дали някой от вас е запознат, след като аз съм се отказала от наследството на майка ми, би ли следвало да не наследявам нищо от баба ми?  newsm78

Очаквам скоро да разговарям и с адвоката си, но бих искала някакви насоки до тогава, тъй като всички тези наследства са обвързани повече с негативи, отколкото с позитиви. 

# 43
  • Вестерос
Отказвайки се от наследството на майка си ти прекъсваш връзката един вид и не може да наследиш сега баба си. Наследник на баба ти е само леля ти.

# 44
Здравейте,
искам да попитам, майка ми наследи един имот от сестра си.Може ли да даде пълномощно на брат ми за да закрие партидите за ток,вода,тел.,и дали може да злоопотреби с продажбата на апартамента и ,без аз да зная.Майка ми е трудно подвижна , а аз живея далеч и за момета не мога да отида.
И оше нещо , колко време има давност за да се провери какви спестявания има  жената.И кой може да провери.

Общи условия

Активация на акаунт