Ревматоиден артрит - 4та тема

• 305 611
  • 1 274
  •   1
Отговори
# 1 020
Благодаря, ако може и да напишеш точното име на теста( спомена, че са различни)

# 1 021
  • София /Абсурдистан
Благодаря, ако може и да напишеш точното име на теста( спомена, че са различни)
Теста се нарича: "Непоносимост към храни. Комплексно изследване на нежелани реакции към 46 храни и групи". Там си го знаят, защото и те ме попитаха 3 пъти, нали знам, че това не е теста за алергии, той е друг и е по-евтин.
Гледах аз реклами на подобни тестове, от типа на Вега и този от линка от предишната страница, питах ги, казаха ми, че това било пълни глупости. За да покаже нещо достоверно, изследва се само венозна кръв. Казаха още, че теста е много изчерпателен и ще покаже абсолютно всичко.
И дано да не излезе глутен и млечен белтък, че ще ми е ужасно трудно да спра хляб, сирене и кисело мляко.
После ще пиша и списъка със забранени и разрешени храни, които ми даде лекарят диетолог, те са общовалидни за всички с това заболяване. А за индивидуален режим на хранене пак ще ходя при него като излязат резултатите.

# 1 022
Търся лекар специалист ревматолог в Шумен или Варна - бихте ли ми препоръчали някой, за преглед и консултация. Не можах да намеря актуална тема със специалисти лекари ревматолози - ако има - моля да я напишете.

# 1 023
  • София
Мили хора, няма оправяне без промяна на хранителният ви режим.

Съгласна съм. Но този режим АИП е брутален просто. Как го издържа? Кога започна подобрението?

Трудно е в началото, докато свикнеш. Аз се почувствах по-добре още в края на първата седмица. И сега като хапна малко глутен или мляко под някаква форма на другият ден имам скваност.Но имам още да правя режима. Едва на 2-3 месец съм.

# 1 024
  • София
Да, енбрелеът е биологично средство. Не мога да кажа за действието му още нищо, защото не сме започнали терапията. Чакаме протокол от здравната каса.
Гответе се после при всяко кихане на някой около вас да сте болни, защото срива имунната сиситема зловещо.
Явно не са ви обяснили....

# 1 025
  • София
Unknown lady ще ми е интересно какво ти е показал теста. Само да ти кажа, че те винаги имат по някой пропуск.От специалист знам, че най-добрият тест е елиминационната диета или АИП за 3 месеца поне и после плавно въвеждане на изключените продукти. И наблюдаваш реакцията на организма.Трудно е знам, дори нечовешки в началото, но човек ако е мотивиран се справя.
Иначе дори и да не ти излезе глутен и мляко спри ги, ще видиш за няколко седмици разликата. Особено пък млечните, които подсилват възпаленията.

Ще споделиш ли при кой диетолог си ходила? Може и да на лични, ако не ти е удобно тук.
Успех!
ще следя развитието при теб, защото и аз вървя по същия път:)

# 1 026
Да, енбрелеът е биологично средство. Не мога да кажа за действието му още нищо, защото не сме започнали терапията. Чакаме протокол от здравната каса.
Гответе се после при всяко кихане на някой около вас да сте болни, защото срива имунната сиситема зловещо.
Явно не са ви обяснили....

Здравейте, почвам 2ри курс терапия с енбрел. Мога да кажа, че нямам никакъв проблем с кихането около мен. Вирус/грип не ме е хващал цяла зима, дори и някакво неразположение. Може би е до човек, просто споделям.  Peace

# 1 027

Още нямам резултат от здравната каса.

# 1 028
Здравейте на всички,нова съм в темата и много ще съм благодарна за малко информация.Майка ми е с ревматоиден артрит от няколко години ,в началото беше на медрол и резохин ,много бързо се повлия от тях и дори ги беше спряла.Тази година обаче януари месец я оперираха по друг повод(киста и цялостно изчистване) ,след което започна "ада". От февруари месец е на метотраксат,след като не помогна и изписаха арава,но и с нея ефект никакъв.Положението и се влошава все повече ,а болките са нетърпими.Та да си дойда на думата.Тъй като сме от Бургас бихте ли ми дали съвет къде и при кого можем да получим помощ.До момента се лекува при д-р Господинива ,но без резултат.И другия ми въпрос е има ли някакъв срок да подействат тези лекарства и защо се влошава?На 47 години е . Много благодаря предварително!!!
P.S. И ако може някой, който има мнение нека изкаже за д-р Опаранов...

# 1 029
Здравейте на всички,нова съм в темата и много ще съм благодарна за малко информация.Майка ми е с ревматоиден артрит от няколко години ,в началото беше на медрол и резохин ,много бързо се повлия от тях и дори ги беше спряла.Тази година обаче януари месец я оперираха по друг повод(киста и цялостно изчистване) ,след което започна "ада". От февруари месец е на метотраксат,след като не помогна и изписаха арава,но и с нея ефект никакъв.Положението и се влошава все повече ,а болките са нетърпими.Та да си дойда на думата.Тъй като сме от Бургас бихте ли ми дали съвет къде и при кого можем да получим помощ.До момента се лекува при д-р Господинива ,но без резултат.И другия ми въпрос е има ли някакъв срок да подействат тези лекарства и защо се влошава?На 47 години е . Много благодаря предварително!!!
P.S. И ако може някой, който има мнение нека изкаже за д-р Опаранов...
В София търсете помощ.

# 1 030
  • София /Абсурдистан
Излязоха ми резултатите от теста. На път съм да умра от глад  Mr. Green   Вече не мога да ям нищо от това, което обичам, край. Поне вталяване и манекенски размери ще има със сигурност  Peace  Mr. Green
Препоръчвам на всеки, страдащ от тази гадна болест, да отдели пари и да си го направи. Не е глезотия.   Резултатите са смайващи. Няма общовалидна диета за всички, има някакви принципни положения, но всичко  е много индивидуално. Нещо подобно на алергиите - всеки човек си е различен и не понася различни неща от другите хора.
И друго - в БГ продават много продукти с ГМО-та, въпреки че е забранено и това е беля, поддържа болести като нашата. На теста всичко излиза.

# 1 031
Сподели за тези смайващи резултати, моля ?

# 1 032
  • София /Абсурдистан
Сподели за тези смайващи резултати, моля ?
Смайващо ми е и никога не съм очаквала, че много базови за мен храни ще ме разболяват и поддържат автоимунния процес. При това толкова са много. Това, което ми е обичайната храна, вече не може и сега съм в чуденка. Свинско месо и всичко, направено от него, яйца, краве мляко и всичко от него, вкл. краве сирене /точно това трудно ще го преживея  Simple Smile/, съдържащи глутен неща, разбира се, всичко от жито/пшеница, ръж, твърда пшеница, ядки - бадеми, кашу, някои орехи и т.н.
Може разните му там риби, мекотели /гадост/ и агнешко, ама такова не ям от както се помня, така че това отпада. Може зеленчуци и плодове, може и пилешко, телешко, ориз и бобови храни също може, това бива.
Сега обиколих няколко диетични щандове, скъпооо.... че и няма всичко, каквото трябва, та ще поръчвам от разните му там вегански магазини и става още по-скъпо. Намерих козе сирене, но с мляко, различно от кравето е проблем, сега търся. Намерих и купих 2 кутийки козе, внос от Германия, 6лв за литър. Мляко от разните му там растения не ми е опция, гадно ми е.
В чуденка съм как да направя приличен хляб и с какво от царевично брашно, оризово и от нахут. Приемам идеи. Ще взема да пусна такава тема в готварския.
Резултатите от теста представляват списък от 46 отделни храни, както и групи храни и срещу всяка пише - положително или пък отрицателно. Индивидуално е, не е общовалиден.
Сега ще го мисля какво да правя, но спирам тези храни. По-късно ще пиша пак ако има резултат след няколко дни. Очаквам и резултат отслабване  Mr. Green поне така ми казаха.
Да му се и невидяло.

# 1 033
  • София

В чуденка съм как да направя приличен хляб и с какво от царевично брашно, оризово и от нахут. Приемам идеи. Ще взема да пусна такава тема в готварския.
Резултатите от теста представляват списък от 46 отделни храни, както и групи храни и срещу всяка пише - положително или пък отрицателно. Индивидуално е, не е общовалиден.
Сега ще го мисля какво да правя, но спирам тези храни. По-късно ще пиша пак ако има резултат след няколко дни. Очаквам и резултат отслабване  Mr. Green поне така ми казаха.
Да му се и невидяло.
Пробвай просена питка. Просото не съдържа глутен. Зет ми си прави такива със сода за хляб и водичка. Стават тънки и хрупкави.

# 1 034
Имам някои съмнения, че ако няколко човека си сравнят резултатите от теста за непоносимост могат да излязат и едни и същи  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт