Ревматоиден артрит - 4та тема

• 305 639
  • 1 274
  •   1
Отговори
# 990
Майка ми ги пие в момента заедно, защо да не е ?

# 991
Майка ми ги пие в момента заедно, защо да не е ?
Благодаря! А полза има ли?

# 992
Ами твърде отскоро е, може би седмица-две... не мога да кажа.
Поръчах й и колаген от iherb, чакам го да дойде. Както и масло от черен кимион или чорек оту. Много го хвалят за всякакви болести - надявам се да получи облекчение на болките.

# 993
Надявам се да споделите впечатления. И аз търся  начин да  облекча положението на майка ми.

# 994
Чета внимателно всичко, което пишете. Одобрявам всякакви допълнителни лечения извън официалното - имам предвид алтернативни методи за облекчаване на артритни състояния. И все пак не мога да отрека истинското лечение, което открихме в клиниката на "Урвич" в София. Затова горещо препоръчвам екарите там.

# 995
какво открихте там ?

# 996
комбинация от метотрексат фолиева киселина медрол
а от следващия месец и лечение с енбрел. състоянието е много по-поносимо.

# 997
Това го предписват стандартно, за да не кажа задължително, на всеки в Урвич, май.

# 998
Метотрексат при нея май е противопоказен - тя има и тромбоцитопения Sad
Енбрел биологично ли е ?

# 999
Мили хора, няма оправяне без промяна на хранителният ви режим.

Съгласна съм. Но този режим АИП е брутален просто. Как го издържа? Кога започна подобрението?

# 1 000
Да, енбрелеът е биологично средство. Не мога да кажа за действието му още нищо, защото не сме започнали терапията. Чакаме протокол от здравната каса.

# 1 001
  • София /Абсурдистан
Преди месец бях в болница за РА. Запознах се с много момичета и жени, коя от коя по-зле. Всички се лекуваха с Метотрексат и Медрол, а някои и с биопродукти. Е, нямаше нито една, която да се е излекувала  Confused
И аз мисля да не се лекувам с това повече. Така и така, полза няма, само по-зле става, да не говорим, че и косата пада на шепи. Уж било обратимо, друг път.
Реших да мина на алтернативни средства. И уж съм доста по-добре сега, да видим до кога. Само пораженията с косата се чудя как да оправям. Какво се прави, за да се стимулира растеж на косата след пиенето на тази гадост?

Има едно нещо специялно  за коса - от типа на витамините е и се казва PIL FOOD. Няма го в Бг обаче,  знам със сигурност че го има в Испания. Хора, които са го ползвали са много доволни, пониква им коса дори на места, където им е окапала по някакив причини.
А кое от тях са ползвали - витамините, или лосионът?

# 1 002
  • София /Абсурдистан
Преди месец бях в болница за РА. Запознах се с много момичета и жени, коя от коя по-зле. Всички се лекуваха с Метотрексат и Медрол, а някои и с биопродукти. Е, нямаше нито една, която да се е излекувала  Confused
И аз мисля да не се лекувам с това повече. Така и така, полза няма, само по-зле става, да не говорим, че и косата пада на шепи. Уж било обратимо, друг път.
Реших да мина на алтернативни средства. И уж съм доста по-добре сега, да видим до кога. Само пораженията с косата се чудя как да оправям. Какво се прави, за да се стимулира растеж на косата след пиенето на тази гадост?
Здравей.Би ли споделила когато имаш време какви изследвания ти правиха в болницата ,промениха ли нещо в лечението?И кък каква алтернатива си се насочила?
Извинявам се за закъснелия отговор.  Изследванията - вземат кръв, рентген на ръце, стъпала и тазобедрени стави. Правят и ЯМР, ако се налага, при мен се налагаше. Аз обаче си имах такъв от преди няколко месеца и копираха описанието само.
Увеличиха дозата на метотрексата само. Ако и това не помага - включват в комисия на биологични. Аз искам да попитам също, къде мога да прочета достоверна информация за тях, за всеки случай. А иначе в болницата на мен ми слагаха инжекции много високи дози Урбазон. Е, бях добре там и още един ден след изписването. После всичко постепенно в рамките на седмица се върна както преди.
Към каква алтернатива съм се насочила - акупунктура и хомеопатия комбинирано + хранителен режим. Вече бях при лекар диетолог, даде ми общ списък  със забранени и разрешени храни за РА. Следващата седмица ще ходя на кръвен тест за несъвместимост с храните, за да се разбере кои храни поддържат автоимунният процес и мисля тотално да ги изключа. Това НЕ Е тест за алергии! Нито пък е Вега тест  Simple Smile Вземат кръв от вената, изследват и показва само храните, които поддържат автоимунните болести. След като излязат резултатите, пак ще отида при диетолога вече за окончателен режим според тях. Ами това е. Уж съм добре сега, да видим  Simple Smile Като направя теста, ще пиша пак.

# 1 003
След като може с такъв тест да се определи хранителния режим, защо това не се прави ЗАДЪЛЖИТЕЛНО на всеки с РА, в Урвич или дори личния лекар? Този тест къде се прави, само в София ли? Аз също бих искала да си направя!

# 1 004

Общи условия

Активация на акаунт