Ревматоиден артрит - 4та тема

• 305 655
  • 1 274
  •   2
Отговори
# 945
За тежко заболяване като Лупус се опасявам, че диета и глад на плодове няма да са достатъчни.
Подкрепете сестра си!
Ето това горе което сте написали е моето притеснение и в същото време да я подкрепя да пази диета и да гладува т.е. да прави нещо недостатъчно? Няма логика в това.

Сигурно съм го написала объркано горе защото повечето сте останали с впечатление че не подкрепям диетата и глада й, но всъщност напротив тя го прави вече известно верме и дори съм й готвила диетични неща- това което повече ме притеснява че освен това няма друго и няма наблюдение и не се консултира с никой. Засега ще спра и да се меся в темата и да коментирам с нея, но след време като се успокоят нещата ще опитам отново.
Голямо благодаря на всички писали по моя проблем. Hug
Разгледах и епикризите й от урвич и съвсем не бих казала че съм доволна от свършеното от лекари но това явно е друга тема.
Освен това и тя явно е пропуснала да спомене много неща случили се в живота и с нейното здраве което също не е отчетено. Затова исках да отидем заедно на лекар и да обясня аз неща които намирам за важни.
Както казах явно сега не е момента но рано или късно ще дойде и този момент. Иска ми се да има правилна диагноза и правилно и адекватно лечение. у мен съществува и леко съмнение че от много силен изживян стрес който тя таи в себе си може да има симптоми които да не са от реално заболяване защото аз също имах такива моменти затова не бих била против да не пие нищо докато не се установи какво й е, но пък не пречи да отидем при поне още едно мнение.

# 946
Здравейте, искам да Ви попитам за медикамента Салазопирин.. и той ли е с ефект колкото да се замаже положението и да успокои болката? Ревматоложката ми каза, че е антибиотик, който ще ми излекува възпалените стави и заболяването ще се елиминира..... за първото вече видях, че не е вярно, и за второто вече имам сериозни съмнения, какво можете да ми кажете за вашия опит с това лекарство? Тъй като имам много големи проблеми със стомаха /по принцип/ и вече няколко стомашни кризи от нестероидните, както и за капак вродена анемия.. и всяко агресивно лечение ме плаши, а както и чета от вашите постове.. никои не се съобразява с придружаващите заболявания и изписва медикаментите ей така. Сега ми предстои да посетя гастроентеролог и за сега ревматоложката ми е казала да изчакам със Салазопирина, само ако и те се съгласят. Докато чакам започнах с хомеопатия - тамян, шведска горчивка, келтикан форте, частична диета.. Обаче много се притеснявам дали това забавяне няма да е от значение, да не се влоши възпалението.

За сега съм с диагноза реактивен артрит, тъй като HLA B27 ми е отрицателен, обаче имам доста изменения- сакроилеит, възпалителни спондилопатии, повишени гръбначно-сакрални индекси, повишен минерален метаболизъм, остеосклероза в костите формиращи СИС, стестнени ставни междини. Не изключиха да се окаже РА, но така или иначе не знам какво значение има, след като имам ужасни болки в почти цялото тяло. Всичко това се разви за 5 месеца. Ще съм Ви много благодарна ако ми дадете каквато и да е информация и опит с имуносупресора, или така наречения "антибиотик" от лекарката.. Да допълня, че съм на 22 и няколко пъти чух "забрави да раждаш скоро", "скоро ще се инвалидизираш" и тн..., за което не знам просто как все още имам сила да търся информация и да имам надежда и сили за това, което предстои..

Последна редакция: чт, 14 апр 2016, 16:05 от linaivanova

# 947
Здравейте, моля да споделите има ли мъже пили Арава и плануващи да станат родители след това?
Изписаха го на мъжа ми , но като прочетох листовката и се ужасих.
Благодаря предварително.

# 948
  • София /Абсурдистан
Преди месец бях в болница за РА. Запознах се с много момичета и жени, коя от коя по-зле. Всички се лекуваха с Метотрексат и Медрол, а някои и с биопродукти. Е, нямаше нито една, която да се е излекувала  Confused
И аз мисля да не се лекувам с това повече. Така и така, полза няма, само по-зле става, да не говорим, че и косата пада на шепи. Уж било обратимо, друг път.
Реших да мина на алтернативни средства. И уж съм доста по-добре сега, да видим до кога. Само пораженията с косата се чудя как да оправям. Какво се прави, за да се стимулира растеж на косата след пиенето на тази гадост?

# 949
Преди месец бях в болница за РА. Запознах се с много момичета и жени, коя от коя по-зле. Всички се лекуваха с Метотрексат и Медрол, а някои и с биопродукти. Е, нямаше нито една, която да се е излекувала  Confused
И аз мисля да не се лекувам с това повече. Така и така, полза няма, само по-зле става, да не говорим, че и косата пада на шепи. Уж било обратимо, друг път.
Реших да мина на алтернативни средства. И уж съм доста по-добре сега, да видим до кога. Само пораженията с косата се чудя как да оправям. Какво се прави, за да се стимулира растеж на косата след пиенето на тази гадост?

Здравей.Би ли споделила когато имаш време какви изследвания ти правиха в болницата ,промениха ли нещо в лечението?И кък каква алтернатива си се насочила?

# 950

Има едно нещо специялно  за коса - от типа на витамините е и се казва PIL FOOD. Няма го в Бг обаче,  знам със сигурност че го има в Испания. Хора, които са го ползвали са много доволни, пониква им коса дори на места, където им е окапала по някакив причини.

# 951

Тривитаминолът е много ефективен. Има различни рецепти в интернет, аз лично смесвах с жълтък. Друго, което е давало ефект при мен е бадемово масло на Икаров. Simple Smile

# 952
Христос Воскресе! Светлина в сърцата!
Момичета, искам да попитам за нещо - ползвал ли е някой продукитте на фирма Стем Тек. говорят за добавка, която активира стволови клетки. Помагало при ревматоиден артрит  и не само. Ще сложа линк. Но ми се иска да прочета мнение от хора, ползвали нещата им.
http://www.stemtech.com/BG/Products.aspx

# 953
# 954
момичета,попадна ми тази статия,може да е полезна за някой http://mosaicscience.com/story/hacking-nervous-system/

# 955
Падаше ми косата два месеца преди да почна да пия Метотрексата, тогава по препоръка започнах да ползвам конски шампоан Дермокан, а като маска смесвам тривитаминол, бадемово и арганово масло, жълтък, зехтин и лъжица спирт или ракия. Четири месеца съм с терапията и косата не е почнала да ми пада.
Линк за шампоана: http://www.sigmaprovadia.com/bg/products/category78/product979.html

# 956
Здравейте, момичета! Искам разяснения относно билогичен метод за лекуване на ревматоиден артрит. Какви са тези лекарства - звучи ми притеснително написаното в нета. някой ползвал ли е подобни инжекции.

# 957
Здравейте,
При мен косопад започна след първата година, дотогава нищо. По- специално след като се наложи да увеличат дозата на 20 мг. Не беше даже косопад, косата ми падаше с шепи, с цели кичури. Пробвах много продукти: Лусиона и шампоан на Клоран,  Тривитаминол, маски, добавки и няколко продукта, които не се продават в Бг. Ревматоложката ми каза, че химиотерапията убива бързо-растящите клетки, сред които уви са и тези. Т.е. Няма как да се противопоставим на това. При смяна на лекарствата или спиране косата израства както е била преди, така че не се тревожете толкова. Моята сега дори е някак по-гъста.

# 958
Здравейте.Искам да попитам, тези които приемат или са приемали таблетки  Медрол, постига ли се пълно понижение на стойностите на CRP или се понижава до една стойност и така си остава.Ние започнахме от около 110  , за 2 месеца падна на 30 и не мърда вече месец....

# 959
Пия го от една седмица и ми е рано да си правя изследвания. Вземам в комбинация с метотрексат и фолиева киселина.

Общи условия

Активация на акаунт