Ревматоиден артрит - 4та тема

• 305 708
  • 1 274
  •   1
Отговори
# 1 005
Хм, цената на този е 220 лв. Unknown_Lady, твоят колко струва, ако може да споделиш?

# 1 006
Преди месец бях в болница за РА. Запознах се с много момичета и жени, коя от коя по-зле. Всички се лекуваха с Метотрексат и Медрол, а някои и с биопродукти. Е, нямаше нито една, която да се е излекувала  Confused
И аз мисля да не се лекувам с това повече. Така и така, полза няма, само по-зле става, да не говорим, че и косата пада на шепи. Уж било обратимо, друг път.
Реших да мина на алтернативни средства. И уж съм доста по-добре сега, да видим до кога. Само пораженията с косата се чудя как да оправям. Какво се прави, за да се стимулира растеж на косата след пиенето на тази гадост?
Здравей.Би ли споделила когато имаш време какви изследвания ти правиха в болницата ,промениха ли нещо в лечението?И кък каква алтернатива си се насочила?
Извинявам се за закъснелия отговор.  Изследванията - вземат кръв, рентген на ръце, стъпала и тазобедрени стави. Правят и ЯМР, ако се налага, при мен се налагаше. Аз обаче си имах такъв от преди няколко месеца и копираха описанието само.
Увеличиха дозата на метотрексата само. Ако и това не помага - включват в комисия на биологични. Аз искам да попитам също, къде мога да прочета достоверна информация за тях, за всеки случай. А иначе в болницата на мен ми слагаха инжекции много високи дози Урбазон. Е, бях добре там и още един ден след изписването. После всичко постепенно в рамките на седмица се върна както преди.
Към каква алтернатива съм се насочила - акупунктура и хомеопатия комбинирано + хранителен режим. Вече бях при лекар диетолог, даде ми общ списък  със забранени и разрешени храни за РА. Следващата седмица ще ходя на кръвен тест за несъвместимост с храните, за да се разбере кои храни поддържат автоимунният процес и мисля тотално да ги изключа. Това НЕ Е тест за алергии! Нито пък е Вега тест  Simple Smile Вземат кръв от вената, изследват и показва само храните, които поддържат автоимунните болести. След като излязат резултатите, пак ще отида при диетолога вече за окончателен режим според тях. Ами това е. Уж съм добре сега, да видим  Simple Smile Като направя теста, ще пиша пак.

Благодаря за отговора.Никак не е късно.При майка ми е серонегативен артрита и е изцяло на Медрол, и успоредно с това се отключи и автоимунен колит и сме в една постоянно въртележка от ходене по доктори.....и нищо.

# 1 007
Здравейте днес видях че има тема РА. Аз от миналото лято ме заболя ставата на големия пръст на лявата ръка в последствие същия пръст и на дясната. болките от време на време отшумяваха. От тази зима имам постоянно болки в двата пръста. Преди 2 месеца ходих на ревматолог и той ми каза че имам РА и ми изписа Резохин. Каза да го пия 6 месеца и всичко ще отшуми. Започнах да го пия макар че прочетох че има много и доста страшни странични ефекти. Пих го 1 месец , след което започна кожата по ръцете да ми се нацепва и е много болезнено. Без да ходя пак на ревматолога ги спрях и в момента не пия нищо. Болят, болката все още не е много силна, но е неприятна. Сега се чудя какво да правя и къде да ходя. Не къде да отида да търся ревматолог. Аз съм от провинцията. Искам да ви попитам някой от вас пил ли е това лекарство и как му се е отразило на заболяването. Някакви добавки има ли за това заболяване. Моля ви да споделите.

# 1 008
Здравей, miangelova. Не знам как така лесно са ти поставили диагноза РА и са ти изписани подобни лекарства. Правила ли си изследвания - утайка, c-реактивен протеин, АСТ, ревмо-фактор, АNA...... Трябва да има нещо в изследванията, за да се постави диагноза и пак не е сигурно на 100 %. Така, както си го описала, ми звучи доста несериозно от страна на лекаря да поставя такава тежка диагноза.

# 1 009
  • София
А правила ли сте си изследване на пикочната киселина? При баща ми имаше такива болки, оказа се повишена пикочна киселина. Тогава лечението е друго.

# 1 010
  • София /Абсурдистан
Теста се нарича: "Непоносимост към храни. Комплексно изследване на нежелани реакции към 46 храни и групи". Поне така пише на листа - талонче с ценоразпис, който ми дадоха за Цибалаб. Прави се само в лаборатории Цибалаб и Бодимед, на друго място не правят точно този и всичко друго не е това  Simple Smile Казаха ми специално да им кажа, че трябва точно този тест, а не другия за алергии. Сходни са и явно ги объркват. Цената му е 197лв. Лекарката каза, че в Бодимед също може, там дори отбелязват и степента, в която поддържа автоимунната болест. Аз мисля да отида в Цибалаб, по-близо ми е, какъвто и положителен резултат да излезе, не ме интересува степента, ще спра тази храна изцяло. Обаче забравих да питам дали го правят само в централната приемна, или може и в другите и дали има записване. Утре ще се обаждам да питам и да се запиша. Това е този тест, който преди време вземаха кръв тук и я пращаха в Англия и тогава струваше 1600лв, рекламираха го и за отслабване - като посочи кои храни не са за теб и като ги спраш, отслабваш. Само че това е и за болестите. Отслабването било страничен ефект  Simple Smile Ще видим. Сега цената му е паднала до тази и кръвта се изследва тук, в БГ.
Защо не се прави задължително - защото се води алтернативен метод и болниците не се занимават с това, както и с всички други алтернативни методи, знаете, че ги отричат. А и не се поема от касата, всеки си го плаща сам.  
Аз бих се лекувала и с традиционните лекарства, но вече се убедих, че те не водят до излекуване, а и изобщо до по-дълга ремисия също, а пораженията от тях са сериозни. При мен поне нямаше ефект до сега.
Nia 7 забравих да напиша, че в болницата задължително правят изследване на пикочна киселина /за подагра/ и тест за болест на Бехтерев.
Заела съм се сериозно. Като направя теста, ще пиша пак.
Успех на всички!

# 1 011
Ако човек е изключил храна от менюто си отдавна, например глутена или мляко, може ли да направи теста? Или трябва да ги консумира няколко месеца, като за теста за цьолиалия например

# 1 012
Здравейте днес видях че има тема РА. Аз от миналото лято ме заболя ставата на големия пръст на лявата ръка в последствие същия пръст и на дясната. болките от време на време отшумяваха. От тази зима имам постоянно болки в двата пръста. Преди 2 месеца ходих на ревматолог и той ми каза че имам РА и ми изписа Резохин. Каза да го пия 6 месеца и всичко ще отшуми. Започнах да го пия макар че прочетох че има много и доста страшни странични ефекти. Пих го 1 месец , след което започна кожата по ръцете да ми се нацепва и е много болезнено. Без да ходя пак на ревматолога ги спрях и в момента не пия нищо. Болят, болката все още не е много силна, но е неприятна. Сега се чудя какво да правя и къде да ходя. Не къде да отида да търся ревматолог. Аз съм от провинцията. Искам да ви попитам някой от вас пил ли е това лекарство и как му се е отразило на заболяването. Някакви добавки има ли за това заболяване. Моля ви да споделите.
Аз съм с РА и първото лекарство,което ми изписахаа беше резохин.След 2седмици имах замъглено виждане и веднага ми го спряха.Казаха,че ако не се проявят сттанични ефекти,лекарството действало добре на Ра.
После минах на салазопирин и така....

# 1 013
  • София /Абсурдистан
Ако човек е изключил храна от менюто си отдавна, например глутена или мляко, може ли да направи теста? Или трябва да ги консумира няколко месеца, като за теста за цьолиалия например
Може. Но пак ще попитам като отида, за по-сигурно.

Последна редакция: пн, 30 май 2016, 23:47 от Unknown_lady

# 1 014
Супер
Ще се поинтересувам и аз

# 1 015
Благодаря ви момичета за отговорите За съжаление не са ми правени никакви изследвания, при разговора с травматоложката по моите обяснения стигна до това заключение. Аз имам имунно заболяване на щитовидната жлеза - хашимото. Сега ще ходя при джипито и ще искам да ми пусни изследвания, но с ваша помощ ще трябва да ми кажете какви по-точно трябва да искам от джипито. За пикочната киселина се чудя доста време , да не би да е от това. Не знам какво е но определено ме болят пръстите и ще трябва да взема сериозни мерки. Лек и безболезнен ден на всички  bouquet

# 1 016
  • София
Пикочната киселина може без направление да се изследва във всяка лаборатория, като цената е под 10 лв.

# 1 017
Моят съвет е да кажеш на личния лекар, че искаш изследвания за РА. Той трябва да знае какво включва това. Обикновено това са изследванията, които съм споделила в предходния пост, като изключим АНА - та, която май само специалист може да назначи. Не съм сигурна дали изобщо се поема от Здравната каса.

# 1 018
Благодаря, записах си какви изследвания трябват. Аз така и ще кажа на джипито и като видя какво ми е написал, и ако няма от тези които сте изброили ще искам допълнително да ми ги напиши

# 1 019
  • София /Абсурдистан
Може. Но пак ще попитам като отида, за по-сигурно.
Току що направих теста. Взема се кръв от вената. Ще имам резултат във вторник. Каквото излезе като вредно за мен, веднага го спирам.
HAPPY попитах за твоя проблем. Казаха ми, че няма никакво значение колко, кога и какви храни са спрени, организма "си помни" какво не понася, така че ще ти излезе непоносимостта, въпреки, че храната е спряна. Можеш да си го направиш когато решиш. Не е нужно да е сутрин на гладно, това е специфичен тест, но аз реших да отида рано и на гладно, за всеки случай, че ми пуснаха и СРП. Теста струва 200лв. Правих го в лаборатория Цибалаб в поликлиниката в Студентски град, там ми е най-близо. Иначе може да се прави във всяка една приемна, на кой където му е удобно. Няма предварително записване. Ами това е. Като излязат резултатите, ще пиша пак.

Общи условия

Активация на акаунт