Ревматоиден артрит - 4та тема

• 305 817
  • 1 274
  •   1
Отговори
# 900
vtvt съжалявам  Sad много тъжни неща споделяш...стресът наистина е основен фактор...а когато най-близките ти хора ти го причиняват, това е точно като автоимунната реакция.

# 901
Момичета, утре ми предстои преглед при д-р Магдалена Манчева в клиниката по ревматология на ул. "Урвич" №13 в София. Моля ви да ми кажете нещо повече за тази лекарка, ако е бил при нея. Това беше свободният час за преглед утре и веднага го запазих.

# 902
Момичета,стрес ще има винаги,но не е задължително той да ни разболява.Като не можем да променим околните,променяме отношението си към тях.И храненето! Всичко е в храненето.Лежала съм в болница от реактивен артрир,вследствие грип.Не е точно ревматоиден,но си беше мн мн неприятно.Страдах от грип поне 2 пъти в година,Оправих храненето и доста проблеми изчезнаха,а грип съм нямала поне 5 години.Успех в борбата с дразнителите и болките!

# 903
Напълно съм съгласна с теб ^^hope ! Никой и нищо не може да ни разболее без нашето съдействие! Трябва да издигнем осъзнаването си на по-високо ниво за да променим отношението си към нещата!

# 904
  • София /Абсурдистан
 Искам да попитам как се справяте със свалянето на килограмите, качени ог кортикостероидите, а също и какво помага за косопада, в следствие от Метотрексат_а? Особено с последното в чудо се видях...

# 905
Искам да попитам как се справяте със свалянето на килограмите, качени ог кортикостероидите, а също и какво помага за косопада, в следствие от Метотрексат_а? Особено с последното в чудо се видях...
Само да кажеш - ти за какво го пиеш това лекарство? А иначе срещу косопад може да ползваш малко растителни продукти - като катранов сапун.

# 906
  • София /Абсурдистан
Само да кажеш - ти за какво го пиеш това лекарство? А иначе срещу косопад може да ползваш малко растителни продукти - като катранов сапун.
За ревматоиден артрит го пия, но за сега полза няма   Confused

# 907
Цитат
За ревматоиден артрит го пия, но за сега полза няма
при някои хора отнема до 6 месеца докато започне да действа, обаче ако няма действие не им позволявай да ти го комбинират с кортикостероиди, пробвай да ги навиеш за биологични лекарства

предполагам си вземаш и фолиевата киселина, а за косопада много силни дози витамини, защото метотрексата си е препарат за химиотерапия, въпреки стотици пъти по-ниската доза, все си е подтискане на имунната система

# 908
Здравейте и от мен.Присъединявам се към вас с проблем в областта на РА.Проблема е при моята майка.Преди 2 месеца беше с ЦРП 110 и СУЕ 100.За съжаление в нашия град нямаме ревматологично отделение, а само двама  доктори с тази специалност.Започнаха лечение с Медрол и Ланзул за стомаха.След 1 месец ЦРП намаля на 27 а СУЕ на 60,ревма фактор е отрицателен и поставиха диагноза серонегативен артрит.Днес бяхме на контролен преглед и Медрола продължава защото ЦРП пак е високо спрямо нормата.За съжаление страничните ефекти от Медрола започнаха да се появяват , а те не искат даже да намалят дозата от 1т на ден.Да не прозвуча глупаво, но да попитам тук за някаква алтернатива в борбата с такъв вид артрит.Искат да я приемат в болница а тя отказа, не знам какво повече биха направили там.Допълнителни изследвания или греша.Защото скоро има направен скенер.

# 909
  • София /Абсурдистан
Цитат
при някои хора отнема до 6 месеца докато започне да действа, обаче ако няма действие не им позволявай да ти го комбинират с кортикостероиди, пробвай да ги навиеш за биологични лекарства

предполагам си вземаш и фолиевата киселина, а за косопада много силни дози витамини, защото метотрексата си е препарат за химиотерапия, въпреки стотици пъти по-ниската доза, все си е подтискане на имунната система
 Такъв е редът _ първо го комбинират с кортикостериди, после тях ги спират, ако метротрексата не помага, увеличават дозата и ако не помага и тогава, чак тогава те включват в програма за биопродукти. Какви точно, не знам още. Преди това няма как да ги убедя.

# 910
Цитат

Такъв е редът _ първо го комбинират с кортикостериди, после тях ги спират, ако метротрексата не помага, увеличават дозата и ако не помага и тогава, чак тогава те включват в програма за биопродукти. Какви точно, не знам още. Преди това няма как да ги убедя.

Какви са тези биопродукти? Дайте имена, моля лейди!

# 911
Цитат

Ами не е баш така, ето цитат от препоръките на EULAR http://spisaniemd.bg/md/2014/04/novi-preporaki-na-eular-za-leche … evmatoiden-artrit

"Както и преди, има сериозни спорове за ролята на КС. За разлика от предишната препоръка, обаче, която има общ характер и е по-скоро мнение за това, че КС може да бъдат от полза за иницииращата терапия, в настоящото указание работната група препоръчва КС да бъдат вземани предвид като част от първоначалната терапевтична стратегия. Като ниска доза се определя </=7.5 mg prednisone или еквивалент дневно.......Обсъждането на профила на безопасност и съотношението полза/риск на КС е предизвикало бурни дебати сред работната група. В резултат, в настоящите указания е отбелязано много по-точно времето на употребата им – до шест месеца, за разлика от предишната препоръка, която определя продължителността само като за „кратък период”.

@rihan - "биологични" лекарства етанерцепт (Enbrel), инфликсимаб (Remicade), анакинра (Kineret), адалимумаб (Humira), ритуксимаб (Rituxan), абатацепт (Orencia), golimumab (Simponi), цертолизумаб пегол (Cimzia) и тоцилизумаб (ACTEMRA). Всеко едно от тези лекарства може да увеличи риска от инфекции.  В сравнение с традиционните модифициращи болестта антиревматични лекарства, биологичниte лекарства имат много по-бързо действие и мощен ефект върху спирането на прогресивното увреждане на ставите.

# 912
  • София /Абсурдистан
И аз не съм много наясно. Но повече КС не мисля да вземам, при мен вредатА от тях е повече от ползата.

# 913
      И аз се записвам за това как сваляте килограмите.РА ми е от много години и до сега успявх да задържа теглото но последната година качвам.

# 914
И аз качих много от предозиране с кортикостероиди и сега не мога да ги сваля. То не се движа и много.

Общи условия

Активация на акаунт