Ревматоиден артрит - 4та тема

• 305 833
  • 1 274
  •   1
Отговори
# 885
  • София
Бъни ръжения и пълнозърнестия хляб са полезни, както и за перисталтиката така и има витамини в него.
Аз доста четох за безглутеновото хранене и дефакто веществата които се слагат в безглутеновите продукти за да имат търговски вид и вкус са по-вредни от глутена  Rolling Eyes

# 886
Така е, но ръжения и пълнозърнестия хляб дали са такива наистина? Аз напоследък избягвам всякакъв хляб, а когато не може без такъв, гледам да е възможно по-черен Simple Smile и се възмущавам от цените- за тегло от 250 гр. цената им е в пъти по-висока от белия, при положение , че би трябвало да са с по-малко технологични процеси за производството им! #2gunfire А сутрин задължително изпивам коктейл от топла вода с  лъжица ябълков оцет, лъжичка джинджифил+куркума и лъжичка мед. Понякога поръсвам и малко канела. Така съм му свикнала, че не мога сутрин без него. А после се награждавам с чаша кафе-това не мога да го изключа. Naughty

# 887
  • София
Бъни ръжения и пълнозърнестия хляб са полезни, както и за перисталтиката така и има витамини в него.
Аз доста четох за безглутеновото хранене и дефакто веществата които се слагат в безглутеновите продукти за да имат търговски вид и вкус са по-вредни от глутена  Rolling Eyes

Права си, в момента се развива страшен бизнес с безглутеновите храни, пълни с толкова боклуци.
Тук обаче изобщо не визирам да си купуваш безглутенов хляб от кварталния магазин.Има местенце, на които продават истински безглутенов хляб, но обикновенно е кръстосано замърсен с глутен
Ако искаш наистина безглутенов продукт-направи си го у дома, за да си сигурен какво слагаш;)

ЧЕТЕТЕ ЕТИКЕТИТЕ И СЪДЪРЖАНИЕТО НА ПРОДУКТИТЕ ПЪРВО!!!!!!

# 888
  • София
Аз понеже бях на такава диета 2 месеца и направо се уплаших от "диетичните" стоки в био магазините, то има повече гадости от тези в супермаркета. Иначе домашен безглутенов хляб правих, но то не става като хляб  Joy

# 889
И при мен безглутеновия не се получава и се отказах. Опитвах да направя плосък хляб от 2 част царевично и една част оризово брашно ( по Гайдурков, който го разрешава веднъж седмично), но вкусът е...
Четох някъде, че в България в момента почти не се сее ръж. Сега говоря по памет, но май и ръжта има глутен.
Тестовете за хранителни алергии също не са миродавни- при нас всеки път резултата е различен. Ядем много кафяв и черен ориз, това донякъде замества хлаба

# 890
Не вярвам вече в никакви био и супер полезни продукти или диети...в страна като нашата не може да се има вяра на нищо. Кафявата захар е боядисана бяла, т.е. дори е по-вредна щото е +боя...да не говорим за цената. Същото е с "черния" хляб, който може да е черен поради всичко друго но не и от истинско типово брашно. За кафявия ориез не знам...Диетите също са ми съмнителни защото самия факт непрекъснато да мислиш какво можеш или не можеш да ядеш е стрес ...
Най-добре е просто с нищо да не се прекалява, да се изключат основните вредности - алкох, кафе, газирано, захар, месо /?/ да присъстват повече сурови храни...и това е.

# 891
Здравейте. Моля за съдействие по мой здравословен проблем, който не мога да разбера какъв е.
От около месец чувствам болка в капачката на дясното коляно. Първоначално си мислех, че съм си ударила коляното, въпреки че нямах спомен за подобен удар. Нямах изменения, охлузвания или подувания в тази част, просто болка при свиване, при натиск. Мазах се  разни мазила и една сутрин се събудих без никаква болка. После болката започна да се появява на моменти. Отскоро започнаха да ме болят мускулите на ръцете, после болката премина по ставите. Боли ме главно лявата ръка, от рамото по ставата, чак до дланта. Болката отново е на моменти. Някой ден боли за малко, после два-три дни не боли. Главно, когато е влажно и вали се появява на морето живея и много влажно).
 Вчера вече се събудих с болка в ръцете, със зачервени пръсти, но леки зачервявания, все едно ме е ухапал комар или съм се ожулила с коприва да кажем. Освен това като натиснех кокалчетата на пръстите, ме заболяваше много. Боли ме и като си стисна ръцете в юмрук. Днес отново болката е отшумяла.
Вече съм се видяла в чудо, възможно ли е това да е ревматоиден артрит?

# 892
  • София
За РА пиете ли "златното мляко" и как се чувствате? Има ли подобрение?

# 893
  • Бургас
какви изследвания трябва да се направят, за да се диагностицира артрит?
имам болки от месеци - в гръбнака, тазобедрената става. после преминаха в пръстите на ръцете - първо беше сутрешна скованост, след това започна да се усеща и болка. сега си наболява и са ми сковани ръцете през целия ден. и са студени. от няколко дни имам подобни усещания и в пръстите на краката. болката в гръбнака си продължава.
ходих на 2ма ревматолози. изключиха артрит като вариант, след като ми пипнаха кокалчетата на ръцете. нямала съм изменения, значи съм нямала артрит. казаха, че проблемът е от гръбнака.
но аз не съм спокойна. болката се увеличава, въпреки нестероидните противовъзпалителни, които пия вече почти 3 месеца.
мисля да потърся друго менение, може и в друг град. при кой бихте ми препоръчали да отида?

# 894
Valerina, Бона Деа и аз съм като вас с разхождаща се болка в различни стави. Внезапно се появява и внезапно изчезва. Досега се е местила на следните места - лакът (казаха ми тогава, че било бурсит), коляно (казаха ми да пия вигантол против остеопороза и мажех спедно нещо на билкова основа), възглавничката на стъпалото, казаха, че било паднал свод, и сега кокалчетата на пръстите на лявата ръка при натиск, свиване в юмрук...с почти незабележимо подуване (вече ми отмина).

За мен това са кризи на ревматоиден артрит без да съм си правила изследвания. Но доколкото знам, той на практика май не се и лекува (не искам да се тъпча със стероиди)...си карам така от криза на криза...то съм така и с хроничен цистит и с какво ли не....

Отключващите фактори за всички тези хроники при мен са главно 1.стрес и 2. нездравословна храна - месища, алкохол..пържени картофи, сладки неща.....изобщо тежки неща.....Стресът е маята на всичко останало. Така, че всички тези болки чукат на вратата да ни кажат, че не живеем правилно...

# 895
  • София /Абсурдистан
какви изследвания трябва да се направят, за да се диагностицира артрит?
имам болки от месеци - в гръбнака, тазобедрената става. после преминаха в пръстите на ръцете - първо беше сутрешна скованост, след това започна да се усеща и болка. сега си наболява и са ми сковани ръцете през целия ден. и са студени. от няколко дни имам подобни усещания и в пръстите на краката. болката в гръбнака си продължава.
ходих на 2ма ревматолози. изключиха артрит като вариант, след като ми пипнаха кокалчетата на ръцете. нямала съм изменения, значи съм нямала артрит. казаха, че проблемът е от гръбнака.
но аз не съм спокойна. болката се увеличава, въпреки нестероидните противовъзпалителни, които пия вече почти 3 месеца.
мисля да потърся друго менение, може и в друг град. при кой бихте ми препоръчали да отида?
КАТО ЗА начало нека джипито ти даде талон за изследване на ревмофактор и СРП и иди да ти вземат кръв. ПО възможност след като няколко дни не си пила нестероидните, ако можеш да изтърпиш де. Иначе вземаш талон №7 и постъпваш за 3-4 дни в ревматологията, там знаят как се открива:) Даже последното е препоръчително. Не трябва да се бавят нещата ако има постоянни болки, само усложнения после ще има.

# 896
Бона Деа направи си ЯМР на прешлените на гърба може да е деформация от някой диск и да имаш дискова херния. Моя мъж е с такава и го боли кръста изтръпват му ръцете и краката също. Иначе аз съм с РА от 22години. При мен основно имам подувания на кокалчетата на пръстите китките лактите раменете правят бурса колената също се надуват и пълнят с вода при силно възвпаление глезените се надуват тазобедрените вече ги смених преди 10 години а сега съм на 40 тоест болките и сковаността е във всички стави така беше и в самото начало. При възпаление всичко ми е  зле но някой стави болят повече от други в зависимост кои натоварвам с изпълнение на ежеднвените си задачи.

# 897
  • Бургас
ще видя къде ще ходя, джипито ми изписа хомеопатия.  Rolling Eyes

противовъзпалителните влияят ли на цикъла?

# 898
vtvt , имаш ли идея от какво се е получил този РА на такава ранна възраст? Да не би от гнойни сливици?

# 899
pandorina специално моя артрит  не е от гнойни сливици. Много рядко боледувам от гърло и никога не съм имала гнойни или възпалени сливици. Според мен е стрес от баща ми дълги години и вероятно нездравословно хранене едно време доста тестено и сладичко си хапвахме, и вероятно някой бактерии в червата които водят вече до пропускливостта им, или не правилното им функциониране от много четене вече се омотах. Но моето е най вече от стрес от родителското тяло и чувството на липса на доверие и уважение от семейството гняв към несправедливото отношение от страна на баща ми което ми се отразяваше зле. Като самия артрит при мен се отключи от навехнат глезен който се наду от там се наду и другия и така от долу на горе се надуха всички стави и така ме скова цялото тяло че едвам мърдах. Болки и отоци и висока температура от тогава съм на кортикостероиди и все още не мога да ги спра. А с тях и какво ли още не не съм пила и всичко е на периоди. Сега отново почвам опити да ги намаля кортикото понеже вече станах 90кг от предозиране покрай опита ми да стана мама но така и не можах защото загубих детето.

Общи условия

Активация на акаунт