Ревматоиден артрит - 4та тема

• 305 649
  • 1 274
  •   1
Отговори
# 1 035
  • София
Имам някои съмнения, че ако няколко човека си сравнят резултатите от теста за непоносимост могат да излязат и едни и същи  newsm78
Да, защото много неща са отговорни за автоимунните заболявания. Писах по-горе- глутен и мляко забравяте за поне 6м.
Другото вече е индивидуално.
Много добър резултат дава и хранене според кръвната група.

Козе мляко и производните му продават и в БГ.Не е нужно да си взимаш вносно.
Питай кое ти трябва и ще те насоча.Аз съм вече спец в това:)

# 1 036
а овче?

# 1 037
  • София
Kъде подавате документи за включване в 6 месечната програма? Каква е процедурата?

# 1 038
Kъде подавате документи за включване в 6 месечната програма? Каква е процедурата?
Трябва да отидете на преглед при ревматолог в клиникато по ревматология на ул. "Урвич" №15 и да си направите преглед при ревматолог. Той съответно назначава серия от изследвания и снимки, които се правят на собствени разноски, след което по преценка на ревматолога се престоява в стационара. И едва тогава идва евентуална перпоръка за лечение с биопродукти. Всичко дефакто зависи от сътоянието ви. Аз лично ви препоръчвам д-р Манчева от същата клиника.

# 1 039
  • София
Никакви млечни-краве, овче, козе, биволско и пр.

# 1 040
  • София
Трябва да отидете на преглед при ревматолог в клиникато по ревматология на ул. "Урвич" №15 и да си направите преглед при ревматолог. Той съответно назначава серия от изследвания и снимки, които се правят на собствени разноски, след което по преценка на ревматолога се престоява в стационара. И едва тогава идва евентуална перпоръка за лечение с биопродукти. Всичко дефакто зависи от сътоянието ви. Аз лично ви препоръчвам д-р Манчева от същата клиника.

Благодаря за информацията!  bouquet

# 1 041
Мили хора, няма оправяне без промяна на хранителният ви режим.

Съгласна съм. Но този режим АИП е брутален просто. Как го издържа? Кога започна подобрението?

Трудно е в началото, докато свикнеш. Аз се почувствах по-добре още в края на първата седмица. И сега като хапна малко глутен или мляко под някаква форма на другият ден имам скваност.Но имам още да правя режима. Едва на 2-3 месец съм.

Аз съм от три месеца на режима и съм по-зле, уморена и много отслабнала. Вероятно не действа при всеки, но не е трудно,  особено ако се види и подобрение, пробвайте. : )

# 1 042
  • София

Съгласна съм. Но този режим АИП е брутален просто. Как го издържа? Кога започна подобрението?

Трудно е в началото, докато свикнеш. Аз се почувствах по-добре още в края на първата седмица. И сега като хапна малко глутен или мляко под някаква форма на другият ден имам скваност.Но имам още да правя режима. Едва на 2-3 месец съм.

Аз съм от три месеца на режима и съм по-зле, уморена и много отслабнала. Вероятно не действа при всеки, но не е трудно,  особено ако се види и подобрение, пробвайте. : )

Нормално. На тялото му трябва време да се изчисти.
Не можеш цял живот да си го тъпчел с какво ли не, и да очакваш то да се изчисти за отрицателно време. Отделно има периоди на умора и на енергия.
Отделно много често се оказва, че има храна, която не ти понася, нищо че е позволена....
А за отслабването- факт е.И аз отслабнах доста, но на кила се държа вече година и повече.

Лина ти кой режим точно спачваш? И спазваш ли точно всичко? Защото Ако си на АИП той не е само храна.Много е важно да си почиваш, да имаш пълноценен сън особено в часовете между 22 и 24, да спортуваш, да се занимаваш и с нещо, което те разтоварва и радва, успокоява....

Разбира се, че всеки трябва да намери своя режим и начин на лечение. Затова трябва да се пробват различни неща и да не се отказвате. Hug Hug Hug

# 1 043
Здравейте, търся телефон на доц. Пейчева. Ще съм благодарна, ако някой може да го даде.

# 1 044
Здравейте,да се запиша и аз, поставиха ми диагноза ревматоиден полиартрит, с изключение на RF 20,77 и AST 204 всички други показатели са ми в норма. Предписаха ми сулфасалазин 2 по 1, от който ми става лошо и ми се гади, а ефект поне засега никакъв, пия го от 2 седмици. Успоредно с него започнах да пия Артроксин /незнам дали сте чували за него/ много прехвален, от почти месец го пия, и от него ефект никакъв. Освен това съм на границата на остеопорозата и чакам след като занеса на ревматоложката допълнителните изследвания, които ми назначи да промени и лечението. Междувременно ви  прочетох и искам да попитам някой чувал ли е за ММС /панацея, според написаното в Интернет/ и какво мисли за него

# 1 045
ММС се определя като белина. Отворете този линк и прочетете - според мене е измама.
http://www.blitz.bg/article/33030

# 1 046
  • София
Здравейте,да се запиша и аз, поставиха ми диагноза ревматоиден полиартрит, с изключение на RF 20,77 и AST 204 всички други показатели са ми в норма. Предписаха ми сулфасалазин 2 по 1, от който ми става лошо и ми се гади, а ефект поне засега никакъв, пия го от 2 седмици. Успоредно с него започнах да пия Артроксин /незнам дали сте чували за него/ много прехвален, от почти месец го пия, и от него ефект никакъв. Освен това съм на границата на остеопорозата и чакам след като занеса на ревматоложката допълнителните изследвания, които ми назначи да промени и лечението. Междувременно ви  прочетох и искам да попитам някой чувал ли е за ММС /панацея, според написаното в Интернет/ и какво мисли за него
Имаш някаква стрептококова инфекция. Нея бори първо.Аз се оправих с АБ.А имах много високо АСТ, в пъти над твоето...

# 1 047
Имаш някаква стрептококова инфекция. Нея бори първо.Аз се оправих с АБ.А имах много високо АСТ, в пъти над твоето...
какво изследване да пусна, благодаря че се отзова

# 1 048
  • София
какво изследване да пусна, благодаря че се отзова

Ами хубаво е да се види на какъв АБ би реагирала добре т.е да има посявка.
Сешам се да изседваш носен или гърлен секрет, защото те излизат с антибиограма.
Но може да се окаче, че не ти е там инфекцията.....
Или да попиташ специалист- инфекционист примерно. Само, че не мога да препоръчам такъв.
Аз бях пила доксициклин.Евтин и много добре работещ.

# 1 049

Никак не ми е труден на мен,ама никак,чак не мога да повярвам! И ходя на фитнес толкова енергия имах,а преди него бях се скапала.Да не би да не приемаш достатъчно мазнини? Когато не ядем въглехидрати единствено мазнините ни дават енергия

Общи условия

Активация на акаунт