Прахосмукачка робот - 3

• 77 409
  • 772
  •   1
Отговори
# 105
Благодаря, lariva, ще пробвам.

# 106
някой да е сменял батерията на Самдунг 8855?
Поръчах от амазон-а и я чакам да дойде, с намерението да я сменям сама, така че ако сте попадали наклип как точно става това ще ми бъде от полза.

# 107
  • Пловдив
Моята румбичка 760 започна да чисти много лошо от известно време и звъннах в сервиза, човека беше много любезен и заедно стигнахме до извода, че е изгорял модула с големите четки и сега не се въртят  Tired , по принцип не го поемали по гаранция , но можело и да го поемат в зависимост от това в какво състояние е уреда,а сега дори нямали наличен такъв модул.  Направо ми се развали настроението, понеже ще трябва да вадя старата прахосмукачка  Tired . Това бил чест проблем при румбите модел 555 , но за 760 каза, че почти не се разваляли, може и аз да съм виновна, ще направя опит да почистя самия модул като го разглобя според клипчето.
Някой има ли идея колко би струвал този модул и под какво наименование да го търся в ибей?

# 108
не се ядосвай, 760 си е нов и по-скъп модел - нормално бройките дефектирали 555 да са много повече от тях, просто защото има закупени много повече от тях.

# 109
  • Пловдив
И аз така си мисля. Иначе да споделя добра новина , отворих румбата по клипчето за да почистя вътрешните зъбчати колела, защото техника каза, че в някои случай след почистване на модула той отново заработва- в моя случай на самите колела и под тях нямаше никакъв мъх, мъх имаше до самото моторче , махнах го и след като я сглобих четките започнаха да се въртят. Но дали е било от мъха, дали е от това , че и дадох пълен рестарт, понеже махнах батерията незнам. Дано продължи да си работи и да не ми прави проблеми.  Praynig

# 110
Аз успях сама да си оправя проблема с Румбата и несъбирането на боклуци, ура!
Днес се обадих в сервиза и ми казаха да я пусна без контейнера, за да видя дали се въртят четките - оказа се, че не се въртят и от там идва проблема с лошото почистване и събирането само на фин прах. Разглобих четките - отстрани има едни жълти неща, лагери по-точно, които се измъкват и под тях също се събира боклук, почистих ги. После разглобих долния черен капак, извадих цялата жълта кутия, която държи четките, и под нея беше нещо страховито - прах се беше наслоила много. Изчистих я с малката прахосмукачка, сглобих я и о, чудо! - започна да чисти.

# 111
  • До хладилника, който обичам
Фукла, щях да ти пиша, че се оплаках от същия проблем с нашата 560 втора ръка преди няколко страници, която се оправи след щателно цялостно почистване, ама забравих Blush Общо взето стигнахме до извода, че освен редовното хвърляне на контейнера, на всеки няколко чистения - 4-5 - трябва да почистваме не само четките, но и краищата им, където се усукват косми от три дългокосмести у дома, а на всеки няколко седмици - да се отваря за вътрешно цялостно почистване. Например открихме, че на триръката четка отдолу също се усукват много косми и на 4-5 чистения трябва да се развие болта, да се извади четката и да се махне масурът косми, за да чисти по-добре.

Някой да е сменил триръката четка с шестръка? В Ибей има такъв модел четка, не знам струва ли си?

# 112
  • Пловдив
Ами точно и моя проблем беше такъв, като аз винаги съм си почиствала четките и жълтите капачки, само не я бях отваряла  Tired  , определено трябва по-често да се отваря значи. Само ме притеснява нещо друго - и то е че за да стигна до зъбчатите колела , както е на клипчето от предните страници измъквам кутията  и кабелите леко се опъват... да не взема да разпоя някой кабел от това почистване  Laughing

пп. ИЗБЪРЗАХ  С РАДОСТТА! ЧЕТКИТЕ ОТНОВО СПРЯХА Sad , ще я отворя пак и ако не се оправи трайно ще я пратя в сервиза. Казаха, че по принцип не поемали ремонта ... какво значи "по принцип" и как решават незнам, но ако решат , че моята смяна на частите не се поема ще се обърна към КЗП . Лошото , е че в момента я няма точно тази част и трябвало да изчакам 1 месец.

Последна редакция: пт, 08 мар 2013, 10:57 от aH~

# 113
Момичета, 8 март е!

Аз гледам вече към това:
http://www.ecovacs.com/bot/Winbot-Winbot%207%20Series.html

някой с мнение?

# 114
  • Русе
И моята Румянка ми спретна същия номер по случай празника. Аз също почиствам всички четки и предното колело след всяко чистене. Разглобих я, изчистих я основно с другата прахосмукачка даже и смених модула с четките, защото имам резервен, но пак не събира нищо. Ще я нося в сервиза. Ползвам я от 25 дек. 2012, няма 3 пълни месеца все пак:(

# 115
  • Русе
Ауу, недейте така. Нещо само за ремонти говорите напоследък. Моята и тя в от Коледа, контейнера, четките и колелото ги чистя всеки път, рядко има нещо под него. Тривърхата по-рядко, но тези дни ще я видя и нея, но не сме я разглобявали все още. Май ще трябва скоро да го направим.

# 116
Момичета, 8 март е!

Аз гледам вече към това:
http://www.ecovacs.com/bot/Winbot-Winbot%207%20Series.html

някой с мнение?

Не ми вкарвай мухи във главата....

# 117
  • София
Ох, това за прозорците е много идейно. Дали може да се използва и за пода? Нещо като 2 в 1.  Mr. Green Аз продължавам да се чудя как да си организирам доставката на Минт-а.
gold__ , удобно ли е да помоля за линк към френския сайт, от който си поръчала Минт-а?

# 118
Здравейте! Колебая се между Agama Aibot RC330A и Agama AiBOT RC530A.

Разбира се, втората ми е ясно, че е по-нова и по-добра. Но не виждам с какво. Някакви съществени разлики има ли?

Колебая се само заради цената. Цената на втората не ми е непосилна, но пък точно в момента имам много разходи. Но ако някой наистина успее да ме убеди, че втората си заслужава 150-те лева отгоре, ще се прежаля.

# 119
*Inspiration*, аз имам втория модел, вече месец и половина може би, безкрайно доволна съм от него. Нямам база за сравнение, защото не съм ползвала първата. Обаче ако разликата е само в това, че втория модел има база, а първият - няма, можеш спокойно да си вземеш по-евтината. Аз поне базата изобщо не я ползвам, стои си прибрана в гардероба.

Общи условия

Активация на акаунт