Прахосмукачка робот - 3

• 77 401
  • 772
  •   1
Отговори
# 75
  • Русе
така съм се радвала само на миялната от домакинските уреди Laughing

Grinning Grinning Grinning

И аз, и аз Simple Smile

# 76
аз на сушилнята  Mr. Green и съдомиялната не е зле, ама сушилнята я боготворя Mr. Green ох, много искам и аз Румбичка, ма кога ли ще ме огрее  Tired
Бу, откъде взехте вашта втора ръка  Hug

# 77
  • До хладилника, който обичам
Бу, откъде взехте вашта втора ръка  Hug
От Продавалника Grinning дайте идеи тогава какво да гледаме, като я разглобим? Не е идеална чистота у дома, иначе нямаше да взимаме филипинка румба да чисти вместо нас Laughing

# 78
Според мен я занесете в сервиз. Или поне ако може се свържете със стария и собственик.
Пробвахте ли я преди да я вземете?

# 79
Според мен я занесете в сервиз. Или поне ако може се свържете със стария и собственик.
Пробвахте ли я преди да я вземете?
Ами тя чисти, реално. Събира. Само че не съм уверена, че събира по начина, по който е предвидено. Може би ще мине един сервиз, да, тя е взимана от България.

Взимам си думите обратно. Сега тръгнах да я отварям, въоръжена с няколко изгледани клипа в YouTube как се чисти Румба. Още като свалих контейнерчето, видях, че е пълно. Явно причината за предното ми заблуждение са били двете ми леви ръце и неумело вадене на контейнера така, че да го изсипвам в полет ли, знам ли, или е бил някакъв епизод. Но сега е пълно, свалям всички обвинения, филипинката Румба е невинна.

Последна редакция: чт, 14 фев 2013, 19:17 от Бу

# 80
  • София
Така... Да се включа и аз. Преди няколко дни питах за Румба 630. Изчетох, каквото намерих из нета и вчера, въоръжена с огромен ентусиазъм, изнудих съпружието да ходим и да я купуваме. Отиваме и се оказа, че имат само Румба 620 и Румба 650. 620 няма опция за програмиране на чистенето през седмицата, но аз и на старата 560 не съм ползвала тази функция. Все пак половинката реши да вземем 650. Пише, че е "Ideal for pets". Е а дано, този момент чаках, чувствах се вече като робинята Изаура. Simple Smile
Преди малко я включих, тя сърфира, аз пиша отзив в Бг-мамата. Рахат.  Mr. Green
Малко по-тиха е от 560. Качеството на предоставяната услуга е съвсем прилично, но все пак имах представа спрямо старата. Тази уж била подобрена за ъглите. Мисля, че се справя добре с тях, но все пак не сме имали килим от прахолях, за да направя разликата. Погледнах й контейнера и се отчаях, все едно е чистила в дома на трите прасенца. А съм чистила оня ден, все пак имам бебе на 3 месеца и 2 кучета. В кабелите се заплита по същия начин, както и 560. Опита да се катери по един стол, справи се с по-добре от 560. Последната щеше да сигнализира, че се е заклещила.
Ами това е от мен. Simple Smile Сега впервам взор в Минт-а, защото така и не се реших на Скуба заради многото мокрене. Ще дам малко почивка на половинката и почвам обработката за него. Минт продава ли се в БГ, че в чужбината, в която сме, не се предлага?

# 81
Все още не го продават тук, но предполагам, че е въпрос на няколко месеца да започнат да го правят. М.г имаше съобщение на страницата на irobot- USA, че са купили Еволюшън роботик - компанията, произвеждаща МИнт, предполагам, че ще го доработят и подобрят.
Имай предвид, че скубата е доста шумна, а тук не го чувам дори, но минт-а е по-лек и за упорити петна трябва да го пуснеш два пъти, или - както аз правя - да напръскаш с препарат - аз ползвам Меглио - петната по пода за да се разкиснат и после да го пуснеш. Зарядното му държи колкото да изчисти цялата къща - 90 кв. и остава в готовоност. Няма док станция - пак е кабел, но той се поставя доста по-удобнио отколкото на скубата. По-малък е на габарити и по-симпатичен. Лично според мен, Скуба чисти по-добре - по основно така да се каже, заради налягането, което създава при процеса на поистване, но сушенето й никакво го няма - чакам по 40 мин да изсъхне след нея, а и дава много дефекти. Ако намериш кой да ти достави Минт-а от УСА - определо си е доста изгодно за цената си, а доколкото разбрах, разликата между Минт + и минт е една навигация повече, така, че предппочитам да го преместя в другата стая на ръка ( и да му сменя кърпата при това) околкото да дам още 100 $ за да го направи той автоматично.

# 82
  • София
gold__ , благодая за отзива!   bouquet
Ще използвам случая да попитам още нещо: ако ми я доставят от САЩ (от частно лице), плаща ли се мито? Преди години така организирахме доставката на старата ни Румба и не сме плащали, но след това измениха нещо митническите наредби и сега не знам как е. Като гледам, май и в британския Амазон я няма. Sad
Когато се чудех за Скубата, единственото, което ме отказа, беше мокренето. За съхне 40 минути, означава, че наистина доста мокри.

# 83
И аз чакам още отзиви за работата на Минт в дългосрочен план, защото много ме заинтригува. Скуба не е за нас, щом така мокри, подовете ни са паркет. Може би Минт е по-подходящ.

# 84
Ами моята Скуба - 385 много мокреше - само при първото си пущане сякаш поизсуши, но след това... Нека, който има модел 390 да каже така ли е и при тях.
Като обслужване също скубата си имаше повече игра - каналчета, филтърчета..., но заради контейнера за болклуци чистеше по-добре. Минта си е влажна четка - има ли боклук го залепва за себе си и го носи със себе си - трябва да се сменя кърпата, ако не  е почистено добре преди това.

Да, имаше мита и галимации около доставката - като сума не беше много 20-30 лв, но ходенето до там беше досадно - оформяне на документи и т.н.т 2-3 дни. Понеже я поръчах от френски сайт не очаквах, че ще дойде от УСА и много ме доядя, от друга страна - хубаво е, че идва от производителя, а не от някъде другаде-си.

# 85
  • София
Благодарности за отговора! Simple Smile

# 86
  • Русе
И аз благодаря за разяснението.
И у нас е паркет и това с мокренето ме притесняваше. 390 май е най-новия модел на скуба, нали? Май никой няма такава да даде отзиви за миенето. Но пък казваш, че обслужването на Минта е по-лесно, а това хич не е за пренебрегване. И мен ме интересува миене наведнъж поне на 45 кв, че хола ми е толкова. А пък примерно да пускам отделно 2 по две спалните.

# 87
Аз имам Скуба 390. Какво ви интересува по точно?

# 88
  • Русе
За мокренето - дали пак толкова бавно съхне. Че съм с паркет и се притеснявам. И обслужването как е, то сигурно нямаш база за сравнение с друг модел, но все пак.
Благодаря ти

# 89
http://mintcleaner.com/
първото клипче  ( watch mint in action) най-ясно показва възможностите и поддръжката

Общи условия

Активация на акаунт