Прахосмукачка робот - 3

• 77 397
  • 772
  •   1
Отговори
# 465
Да, Киара се казва и това че кучето ти се казва така е много хубаво. Името го хареса вуйчото, който е и кръстник. Името освен кучета краси и много хора Simple Smile
https://www.facebook.com/militsa.georgieva/media_set?set=a.18117 … 387932&type=3
Добра, писаха малко по- нагоре, че скубата оставя мокри следи, тоест не подсушава добре, което ме навежда на мисълта, че ще оставят и следи след засъхване в твоя случай..
Но след като и след мопа остават, поне да си спестиш бърсането.

# 466
anisab, ти от колко време имаш твоя робот?

Мадам, а като изключим този проблем с батерията, който разбира се не е никак маловажен, доволна ли си от робота?

И на двете ви благодаря за мненията! Hug

Да, като изключим батерията, съм доволна.

Slavi_didi, благодаря за отговора!

# 467
Като изключим че някой беше споменал че е добър, някой има ли впечатления от  LG?
Този модел от клипа е с функции  Dual Eye Mapping system
Total Clean Sweep + Vacuum + Mop
Обхожда стаята на успоредни тигели а не хаотично..
http://m.youtube.com/watch?v=SvHQAMY5ws4

# 468
  • на Мелмак
Здравейте, момичета,

Тази седмица ми предложиха ваучер за 200 лв от определени продукти.
Един от тях е Агама 330А
Видях , че чисти до 80 кв,което мен ме устройва като площ.
Но моля Ви -кажете ми доволни ли сте от роботчето като качество на почистване?
Четох мненията , но повечето са за по-големият модел 530.
От малкия има ли доволни ?
Или друго да си взема с ваучера.. Laughing newsm78
предварително благодаря  bouquet

# 469
  • SF
Здравейте,
понеже и аз искам да си купувам такъв робот - харесала съм един Philips - и за да следя темата се записвам, защото сега нямам времето да я прочета цялата.

Междувременно, ако някой има Philips от Технополис, може да сподели как чисти, как ГО чисти и дали само Roomba е марката. Simple Smile

До скоро! И дано, когато дойда да намеря нещо пуснато за другите марки уредчета, че тази Roomba малко скъпичка идва.

# 470
Esmee, аз от толкова четене и проучване вече съвсем не знам какво да си взема, поради причината че всяка марка робот има своите плюсове и минуси. Всеки трябва да си направи преценка сам, според приоритетите. Ако има ценова бариера и това да се има предвид. В моя случай, цената не е водеща, тоест бих дала повече пари за нещо което ще има по дълга и качествена експлоатация във времето. Ако имаш повече килими, то румба не е най- доброто решение. Неато и особено новия модел, има много по-мощен мотор и засмуква повече косми, прашинки и даже фибри от килима. Някои казват че това е минус тъй като съсипва килима, но аз не мисля така. Това ми напомня една дискусия относно мъхчетата които изкарва сушилнята. Но пък неато няма странична четка, по-голямогабаритен е и като така, румба по -добре почиства ъгли и по труднодостъпни места. Мен ме вълнува също и въпроса с почистването на контейнера и тн. Тук, LG e добър вариант, керхер пък има док станция с 2 литров контейнер и когато роботът се връща на станцията за зареждане, изхвърля и събрания боклук. Тук обаче имаме консуматив хартиена торба която се сменя. Това са трите марки, които разглеждам аз. От самсунг, агама, таурис и други нямам и идея кое как..

# 471
и аз много се бях запалила да сменям Самсунга с румба от серията Pet  не защото имам куче, а заради по-големия контейнер, но! Контейнера не ме затруднява само да го изтупам в кофата с болкук. По-големия проблем е почистването на четките. А дори и с голям контейнер робота няма да ме чака да напълня контейнера- щом се затлачат четките ще спре и с половин контейнер. Така че .. ще чакам коледните промоции и ще мисля до тогава  Thinking

# 472
Те четките са на един принцип комай, все трябва да се чистят кат се затлачат от косми и тн. Ето един добър срванителен клип на някои марки вкл и румба 780. Тази марка iClebo Art не я бях срещала, а получи най висока комплексна оценка.
http://m.youtube.com/watch?v=smtfMXx2HB8

# 473
i clebo безкрайно наподобява Самсунга!

# 474
Gold_, какво можеш да посочиш като минус в самсунга, освен малкия контейнер донякъде..

# 475
  • SF
milaitzia, благодаря за отговора.
Не ми се дават много пари за нещо, за което мога да дам и по-малко. Т.е., ако Philips, който в момента се продава в Технополис, ще чисти толкова, колкото и скъпата Румба, предпочитам утре да отида и да си го купя.
Но, ако просто ще дам едни 400 лева и ще се счупи бързо или ще стои в ъгъла, та да го чистя и него, по-добре с прахосмукачката, когато имам време.
Нямам килими - само ламинат и теракот. Нямам и приятели, които ползват тези машинки и не знам кого да питам. Нищо не разбирам от тази техника.
Кое ви е по-неприятно? Да пуснете прахосмукачка или да обгрижвате роботчетата - чистене на четки, махане на косми от четките, чистене на контейнерчетата и т.н. Аз съм с много дълга и вълниста коса, изправям я всеки ден  и събирам яко косми от пода - истинско чудо е. Заради това чудо махнах и килима преди доста време.

Някой да е доволен от Philips?  Simple Smile

Последна редакция: пн, 21 окт 2013, 23:54 от Esmee

# 476

Gold_, какво можеш да посочиш като минус в самсунга, освен малкия контейнер донякъде..
не е малък контейнера- изпразвам го веднъж седмично за къща 80 кв м.  - просто на Пет -серията го дават да е още по-голям. Добре чисти, но вече остаря  Simple Smile Смених веднъж  батерията, но за 4 години си е нормално!. Като срещне кабел и се оплита и спира, но момичетата казаха, че IRobot правели така. Общо взето нямам забележки. Филтъра е постоянен и го пера. Мия контейнер, четки, всичко!

# 477
  • SF
Филтъра е постоянен и го пера. Мия контейнер, четки, всичко!

Ето това голяма разправия ли е?
4 години ли е горе-долу животът на една такава машинка?

# 478
Няма все още напълно самообслужваща се машинка. Животът на всяка зависи от качеството й и от нашата поддръжка. В твоя случай, както искаш да вземеш по- нисък клас робот и факта че разполагаш с дълга и вълниста коса и сама каза че е чудо, няма как да не почистваш четките айде ако не е всеки път, то като спре робота задръстен с косите ти. Дори кархера, който сам изхвърля боклука в базата в 2 литров контейнер, ще има нужда от почистване на четките периодично. В твоя случай и по често(визирам косопада след изправяне) ще се затлачват четките. И конвенционалната прахосмукачка се нуждае от почистване. Айде моята е с хартиен филтър, пълни се и го сменям, но приставката която ползвам за килима е cat's and dog's и редовно я почиствам.
Аз за себе си в крайна сметка направих заключението че за 2013 година най- добрия робот на пазара е iClebo Arte, обаче се намира май само в ebay i amazon и е кофти относно гаранция и сервизно обслужване, иначе цената му е по приемлива от тази на румба спрямо качеството.

# 479
Има и роботи без четки. Отдолу има само отвор и чрез всмукване събират прах, косми и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт