ВЪПРОСИ към модераторите и администраторите

• 398 839
  • 5 744
  •   1
Отговори
# 2 700
  • в морето до колене
мячик, моля, погледнете дали сега публикацията е така, както трябва.

Проверих. Всичко е точно сега.
Отново благодаря!   bouquet

# 2 701
  • София

По отношение на "мърдане-то" на страницата след като текстът вече е зареден, това може да се дължи на зареждане на множество външни изображения (аватари, подписи, картинки в мнения и др., които се зареждат след текста).
Моля, дайте ми конкретен пример за мнения, които не се зареждат и кои аватари "мигат" - за пълната или за мобилната версия става въпрос?

Не е от аватарите, защото най-често се случва когато съм на "Известия" или "Нови отговори", а там аватари и подписи няма. Тогава дори не мога да улуча бутона с "Нови", защото екрана подскача. Най-често натискам без да искам "Спри известията" вместо желания бутон. Тогава отново чакам да се зареди страницата и да се "укроти" преди да натисна "Нови". А ако случайно не улуча бутона точно в центъра, а малко встрани (например ръбчето му), се отваря първа страница на темата, което също много дразни.

И в темите екрана "подскача". Исках да кажа, че се случва и на страници без аватари.

# 2 702
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Има ли шанс въпросните "външни изображения" да са рекламите Blush?
(на мен не ми подскача)

# 2 703
При мен подскача всяка страница, която зареждам. Най-очеизвадно е при нови отговори и при влизане, в която и да е тема.
Отделно има теми, в които не ме праща директно при новите отговори, а в началото на страницата, в която има непрочетени отговори.

# 2 704
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Понже сме пак на превъртането подскачането си копирам един поостарял мой пост, в който съм се опитала да обобщя и анализирам проблема.

Може да си развиваме всякакви теории, и да се опитваме да се обясним нещата, но едва ли можем да ги оправим. Поне аз виждам следните причини да не можем да се справим сами:
1.Ползвам Мозила, като са ми отворени поне 15 подпрозореца, в един от които е заредена БГ-Мамма. Въпросното подскачане, превъртане и т.н. не ми се появява в нито един от останалите подпрозорци. Значи не е от браузъра. Peace
2.Вдигнах си от 1 август скоростта на интернета, като вече ползвам най-високата предлагана от доставчика -50 срещу досегашни 25 Mbps, като текущата в момента на компютъра е даже 100 Mbps. Проблемът с тройните аксели  Mr. Green на форума продължава, макар и леко приглушен, следователно не е от скоростта на нета. Peace
3.Не се бях оплаквала от проблема, защото си го бях обяснявала с това, че има времезабавяне докато Адблока ми разчисти всичко. Първите, които почнаха да сигнализират тук, обаче не бяха с добре кастриран  Mr. Green като при мен вид на форума, а ползваха пълната оригинална и девствена версия. Чак тогава доста късно си позволих и аз да кажа тук, че има такъв проблем. Следователно проблемът не е от блокиращите програми и филтри. Peace
4.Поне при мен проблемът се появява при:
- първоначално влизане в тема, на страницата на влизане. Като я изчета и мина на следващата, вече няма такъв проблем, или поне е по-малко забележим.
= няма значение дали съм влязла през розовко или светлосиньо правоъгълниче "ново", през заглавието на темата, през стрелкичката с последния отговор и т.н.
= няма значение дали съм влязла през списъка на подфорума, на нови или на следени теми.
- първоначално зареждане на начална страница, като най-често ползвам сиглите за Отговори и Известия в заглавната лента на форума
- на всеки бек с браузъра, който ми се е наложило да направя, в първата (не номер, а поредност на отваряне) отворена за четене страница от някоя тема, тогава когато съм разглеждала напр. снимки от темата, отваряйки ги в същия подпрозорец на браузъра. Същото и ако съм тръгнала да цитирам, но размисля и реша да се върна.
Щом този проблем го няма по-нататък при четене в същата тема и преминаване на следващи страници, до момента на излизане от темата, респ. излизане от форума, значи нямам проблем с някакви мои лични настройки, защото те биха влияли на всяка страница. Peace

Като гледам, видно от изброеното, не виждам аз като потребител да мога сама да оправя проблем, който не мога да определя на какво се дължи. Редно е поне някой от работещите и поддържащи този форум да ни каже от къде идва проблема, отстраним ли е, можем ли да подобрим нещо сами, ако ни се дадат насоки, или те ще направят нещо по въпроса. Peace
Ще добавя само, че всички изображения - аватари и прикачени в постове картинки, гифове и видео, са напълно и изцяло видими още преди превъртането и подскачането. Изчитала съм по десетина поста преди да ме метне отново в началната позиция. Peace

# 2 705
  • в морето до колене
Да споделя и моя опит - пък може да е от полза...

Има нещо странно в тази работа с "подскачането", което аз вече за себе си наричам "наместване"  Simple Smile
Ползвам Мозила и на служебния и на личния компютър. И на двата имам Адблок, но само за реклами (не съм чистила елементи от визията на сайта специално, блокирането на рекламите ми е отдавна).

Все по-често ми прави впечатление, че "наместването", както и "превъртането" на препоръчаните теми (като списък от заглавия, преди да си застанат на мястото картинките в горната лента с препоръки) ми се случва, когато скоростта на връзката е проблемна. И ми се случва само на заглавната страница на сайта. В темите почти нищо не се "намества". (настройките ми са с малки аватари и без подписи, ако случайно има някакво значение...)

Сравнявам скоростта на зареждане в пощата си в АБВ (ползвам старата визия на пощата си) и в БГ-МАММА, защото това са двата сайта, които са ми непрекъснато отворени и ги презареждам периодично.
Преди време бях писала, че същото "наместване" ми се случваше и в пощата. И там ми беше трудно да уцеля нужното място с мишката. Но това продължи около седмица и се оправи. Вече го няма този проблем. Докато тук все още го има.

При бърза връзка нищо не ми "подскача" и не се "намества".

Отделно има теми, в които не ме праща директно при новите отговори, а в началото на страницата, в която има непрочетени отговори.

Аз имах такъв проблем с една-единствена конкретна тема.

Последна редакция: вт, 26 авг 2014, 13:23 от мячик

# 2 706
  • София
Преди няколко часа изгледа на форума ми се развали ужасно; има ли обективни причини? Едва се ориентирам.

# 2 707
penelopy, виждам, че докато ме е нямало е имало технически проблеми, които са изчистени.
По отношение на "мърдане-то" на страницата след като текстът вече е зареден, това може да се дължи на зареждане на множество външни изображения (аватари, подписи, картинки в мнения и др., които се зареждат след текста).
Моля, дайте ми конкретен пример за мнения, които не се зареждат и кои аватари "мигат" - за пълната или за мобилната версия става въпрос?

Благодаря за отговора. Както виждате от постовете, написани след мен, техническите проблеми всъщност не са изчистени.
Относно мненията, които не се зареждат - за пълната версия става дума, конкретен пример не мога да дам, защото това се случва произволно, в някои дни го има, в други не, при различни потребители, мнения. Сега се сещам, че постовете на бонбонбон (май беше) почти винаги не ми се зареждат целите и премигват.

# 2 708
При мен няма значение от скоростта на връзката. И в къщи и на работа (два различни офиса с различни доставчици) е едно и също.

Все по-често ми прави впечатление, че "наместването", както и "превъртането" на препоръчаните теми (като списък от заглавия, преди да си застанат на мястото картинките в горната лента с препоръки) ми се случва, когато скоростта на връзката е проблемна. И ми се случва само на заглавната страница на сайта. В темите почти нищо не се "намества". (настройките ми са с малки аватари и без подписи, ако случайно има някакво значение...)

И това при мен е на обратно - точно постовете в темата ми подскачат най-много. Чета, чета и след 10-15 секунди ме връща пак отначало.

# 2 709
Тогава дори не мога да улуча бутона с "Нови", защото екрана подскача. Най-често натискам без да искам "Спри известията"

Същото  Confused
Всеки ден по тази причина ми се налага да включвам отново известията, защото страницата е подскочила и вместо "Ново", съм ги спряла.
Подписите са ми изключени, също и всякакви мигащи и движещи се аватари.

# 2 710
Моля модератор да погледне тази тема.

# 2 711
Тези избрани от гугъл реклами има ли начин да се премахнат или поне да им се редуцира размера? Вярно, че живея в Чехия, но нямам желание да ми се натрапват чешки девки в размер 50% от полето ми за четене.

# 2 712
  • София
За втори път днес ми се появява това
Скрит текст:

И аз си повтарям въпроса, тъй като проблема си остава. Не при всяко влизане, но почти всеки ден. Ползвам IE 11.

# 2 713
Преди няколко часа изгледа на форума ми се развали ужасно; има ли обективни причини? Едва се ориентирам.
Днес не е имало подобен проблем.
Изчистете кеша на браузера, рефрешнете, проверете дали не сте забранили изображенията от bg-mamma.com

Тези избрани от гугъл реклами има ли начин да се премахнат или поне да им се редуцира размера?
Не. Размерът им не е много по-голям от стандартен подпис на потребител.

За втори път днес ми се появява това
Скрит текст:
И аз си повтарям въпроса, тъй като проблема си остава. Не при всяко влизане, но почти всеки ден. Ползвам IE 11.
Проблемът е бил от аватар, ползван от сайт, който Гугъл идентифицира като опасен. Филтриран е вече тук адресът.

# 2 714
Тези избрани от гугъл реклами има ли начин да се премахнат или поне да им се редуцира размера?
Не. Размерът им не е много по-голям от стандартен подпис на потребител.
Двете отдолу са сравними с подпис наистина, но тази отстрани е огромна.

Общи условия

Активация на акаунт