ВЪПРОСИ към модераторите и администраторите

• 399 067
  • 5 744
  •   1
Отговори
# 2 910
И други питаха, Venetta, но няма официален отговор. Wink

Съгласна съм, че е много ценен този бутон! Sunglasses

# 2 911
Няма нужда да се прекратява нещо, което не е започнало. Wink

# 2 912
  • в морето до колене
Аз не смятам, че е логично да се "блокира" потребител. Как си го представяте на практика това?
Аз като не искам да "общувам" с някой, той няма да изчезне от форума с вълшебна пръчка. Другите потребители нали ще продължат да си общуват с него.
Според мен е някакъв вид частично решение да се въведе опция за скриване на публикация.
В друг форум, в който пиша, има такава опция - кликваш в/у иконката и публикацията се "сгъва", изчезва. И ти четеш следващата...
Понякога дискусията изглежда "накъсана" като липсват някои публикации, но все се намира някой да цитира това, което не съм искала да чета така или иначе...
Та и това не е 100% панацея, но поне е нещо. Пести нерви понякога.

И бях питала, дали няма вероятност да въведат такава функция, но май нямат такива планове.  Peace

# 2 913
Демек някой да контролира собствените ни слабости. Много изнежващо ми се струва. До такъв извод стигнах след няколкочасовото ми пребиваване в друг форум, където имаше тази опция.
Не бих се възползвала.

# 2 914
  • в морето до колене
Не разбрах, как идеята да скриеш даден пост води до "контролиране на собствените ни слабости", че и от някой отвън...
Това на практика е икономисване на скролването, което се налага в момента, за да се избегне четенето на нечия публикация. А не знам някой да ме контролира, дали чета или не чета...

Или репликата ти беше адресирана към друг, Нино, а случайно попадна след моето мнение?

# 2 915
Не, не, аз говорех за себе си, преди всичко. Аз не умея да скролвам в реално време, само ако седна след часове и темата е набрала доста страници, тогава или не я чета или по диагонал.
Иначе не скролвам, чета всичко и се  калявам, демек когато не реагирам на дразнене.  Grinning
Това имах предвид, не конкретно твоя пост.
Ако всичко ми е скрито и оставя само прекрасните за мен потребители, смятам, че ще се изнежа, няма да е реална комуникацията и така  Grinning

# 2 916
  • забравих си мисълта...
Няма нужда да се прекратява нещо, което не е започнало. Wink

Wink Cordeliya, като при туморите. Необходимо е бързо лечение, за да не се получат разсейки. Wink Или във форума, преди да са се намесили незаговорени потребители, че тогава словесният карамболаж е сигурен. Wink

Дано получим отговор и дано не ни разочароват.

Последна редакция: вт, 09 сеп 2014, 18:10 от Venetta

# 2 917
  • София

Цитат
Публикувано от : Krasi *

Пробвах през Хром-а, през него стана, влязох в пощата си.Значи, възможно е проблема да е от браузъра.Модзилата открай време дава "фира" отвреме-навреме.

Това че през Хромa всичко е наред, наистина означава, че Мозилата е лепнала(прихванала) от онези досадни пренасочващи програми или ленти с инструменти(toolbar)

Ще ти дам една програма ,,AdwCleaner'', ако искаш може да прочистиш точно тези вредни неща от компютъра и браузъра си.
 https://toolslib.net/downloads/viewdownload/1-adwcleaner/  

Не се инсталира НИЩО, само я изтегляш и записваш на работния плот.

Отваряш я, кликваш на ''Scan'' и
 я оставяш да изпълни докрай онова поле горе и стене пак празно.

В отделните раздели ще видиш, какво програмата е приготвила за премахване(в дясно има стрелки, за показване на още, и този на Мозила е там (при мен е празен, защото аз не я ползвам)

Накрая даваш команда ''Clean''(а не ''unistall'') и остава само даваш ''ОК'' на всички съобщения, които ще ти покаже програмата, преди да рестартира компютъра.

Когато отново зареди, ще видиш доклад, какво е премахнато - удряш ''Х'' и си готова.

[/img]

Ако не помогне за проблема с отваряне на личната, поне ще почисти компа. Hug

Последна редакция: вт, 09 сеп 2014, 20:48 от Mari_Mar

# 2 918
  • Sofia
   Въпрос от серия "тъпи" – защо, когато вляза в профила си и оттам в "Статистика", в дясната колонка с данните, наименувана "Най-популярен Форум по Активност", на първо място ми излиза подфорум "Стоматология", предвид че изобщо не влизам там. Shocked На второ пък се нарежда "Годеж и Сватба", което също е абсурдно. Чак на трето място идва "Красива Мама", в която принципно имам най-голям брой публикации и най-интензивна активност.

А какво точно значи "Най-популярен Форум по Активност"? Нещо не схващам идеята, а пък уж от отдавна вече не съм блондинка. Whistling

# 2 919
  • София

Black Cat, ето отговор на mamma, който е дала на същото запитване на друг потребител

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=195597.msg4176438#msg4176438

Скрит текст:
Mamma Администратор

Re: Един глупав въпрос

♥0 нд, 10 юни 2007, 23:48    #4 

Най-популярен форум по активност е на база процентното участие спрямо общия брой теми и мнения.

В Хомеопатия... бяха преместени всички теми от Здравния форум, които се отнасяха за хомеопатията и алтернативната медицина.
Явно си имала публикация  в накоя от тези теми, които са били прехвърлени в новия подфорум.

Каква е разликата между Най-популярен Форум по Брой Публикации и Най-популярен Форум по Активност

В графата Най-популярен Форум по Брой Публикации са изписани имената на 10-те форума, в които дадения потребител има най-много публикации. В тази статистика се вземат предвид само личните публикации без да се съпоставят с общия брой публикации и теми в тези подфоруми.

В графата Най-популярен Форум по Активност статистиката е на база отношението на броя публикации на дадения потребител спрямо общия брой публикации в дадения подфорум.
Колкото по-малко хора и публикации има в даден подфорум, толкова по-голям е процентът активност на всеки от участващите.
Например, ако има подфорум с общо 100 публикации, 10 от които са твои, то в този подфорум активността ти ще е 10%.
Това дава отговор и на въпроса ти защо не е отчетено участието ти в Клюкарник и Бъдещи майки - просто там публикациите са страшно много, това са двата подфорума с най-голям общ брой постинги. В Клюкарника постингите са 255144, т.е. 1% от тях са 2551 постинга, в същото време в Хомеопатията има общо 3933 постинга, т.е. това, че в статистиката ти пише, че активността ти в този форум е ~0.0254% значи, че ти имаш там 1 публикация.

# 2 920
  • Sofia
   Mari_Mar, благодаря, сега ще прочета.  bouquet

# 2 921
Защо е-мейла ми се пълни с писма за нови теми и системата не отразява отказът ми да бъда информирана за тях?

# 2 922
Mari_Mar , благодаря ти за труда и програмата.
Пак не става, сайтът си се появява.
Ще търся друг начин.Не знам, ако сваля наново Мозила, дали няма да се оправи проблема.

# 2 923
Защо е-мейла ми се пълни с писма за нови теми и системата не отразява отказът ми да бъда информирана за тях?

Влезте в настройките си на известия http://www.bg-mamma.com/index.php?action=profile;sa=notification
Имате включени известия за 9 форума и 3 теми.

Ако не желаете да получавате никакви известия по мейл от падащия списък
 При включено известяване за тема и/или форум, да се изпраща съобщение за:
изберете Нищо

Ако желаете да спрете известията само за конкретна тема/форум, маркирайте чекбокса до заглавието на съответната тема/форум и натиснете бутона Спри следенето.

# 2 924
Благодаря, Мамма. Считах, че използването на формата щом я има като опция, която ми се предлага при известяването като напълно достатъчна.
  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт