ВЪПРОСИ към модераторите и администраторите

• 398 845
  • 5 744
  •   1
Отговори
# 3 255
  • София

Пак опираме до нашата отговорност. Ако ползваме браузъри без защита, кой е виновен? бг-мамма?

Аз ползвам Mxthon  и CoolNovo и бях предупредена от тях, но пак влязох и си поех риска, без да обвинявам някой друг.

За да отидеш във Фейсбук да търсиш съобщение за проблема с бг-мамма и кога ще бъде разрешен, преди това трябва да си разбрала от някъде, че има такъв проблем...но и да има съобщение във Фейса, кой може да ти каже с точност, колко време ще трае чистенето на вирусите(филтрирането на линковете) така че,  и това с Фейсбук, не е решение.

# 3 256
  • София
За други сайтове не знам. Но този конкретно е достатъчно голям, за да бъдат засегнати много потребители.

Проблемът излиза под формата на огромен червен прозорец. Трудно ще го пропуснеш. После виждаш, че с други сайтове е ок. И започваш да се чудиш и да търсиш информация. Щом аз съм се сетила, и други са се сетили. Каква е вероятността точно и на фейса мамата да е червена? 

Последна редакция: нд, 28 сеп 2014, 23:46 от Andariel

# 3 257
  • Ænima/Albuquerque
Информацията не я търсиш, Андариел, а я предаваш когато я получиш, за да може тези, които не са компютърни ламери, да вземат мерки. Каква информация повече ти трябва, от тази предоставена ти от браузъра? Не е ли достатъчно ясно? Нали разбираш, че екипа няма вина изобщо? Зловредните линкове са в подписи, аватари и страници, постнати тук от потребители.

# 3 258
  • София
Не, не ми е ясно! Не ми е ясно как за един клик снощи изведнъж сайтът стана опасен. И на следващия ден е същото. И при положение, че този сайт има и други канали за комуникация с потребители, беше най-логичното нещо да потърся инфо във фейса. Защото не исках да отварям този сайт след предупреждение, което виждам за пръв път. Аз съм обикновен потребител и имам нужда от обяснение като за първокласник. А за първокласниците домашните се записват, което в този случай означава да се сложи едно изречение във фейса и тук, за да знаят такива първокласници като мен, че се работи по въпроса, а не е примерно някаква хакерска атака или наистина да е зарАзен. Основно правило е при комуникацията - когато има проблем, дай на хората някакъв ориентир, за да не ти се прецакат нещата съвсем. Учебникарски пример.

# 3 259
  • София
  Andariel

Щом вече си видяла червеният прозорец, значи си уведомена че има проблем. Каква друга информация се надяваш да получиш, ако прочетеш съобщение и във Фейсбук, а и да е хакерска атака, какво ще промениш? пак ще се наложи да чакаш, докато се справят хората с проблема. а ако не ти се чака и искаш да съобщиш тук и провериш, дали само при теб се случва, влизаш на свой риск. А и не виждам какво толкова важно ще изпуснем всички ТУК, та зор да влезем на всяка цена  Laughing ама и аз се набутах де   Rolling Eyes не се ядосвайте за такива неща, а и не е нещо което никога не се е случвало тук или в други сайтове, та чак толкова да се стресираме. Много хора се оплакваха наскоро, че антивирусната им Аваст, пищи постоянно заради снимки от(не помня кой сайт) пък всичко се оправи.

# 3 260
  • София
Въпросът е принципен, когато един сайт има голямо количество потребители, а не дали ще изпусне някой нещо. Ако има съобщение, най-малкото ще има някаква информация, а не мълчание.

# 3 261
Как мога да задам въпрос като "гост"

# 3 262
  • Italia
30 страници с врясъци за нищо   Laughing Само тука не се бяхте дъвкали!
За неразбралите - не форума има malware, а потребители (като нищо може да е и някоя от вас Wink ) са слагали в подпис/аватар картинка, която се хоства на зловреден сайт. С други думи - за да се инсталира нещо на компютъра ви, трябва да сте толкова нездраво любопитни и да отворите сайта, на който е качена картинката от профила. Човек с елементарна култура (за каквато мнозинството от пискащите претендира) би прочел какво пише браузъра Wink . Представям си как девелоперите пишат във фейса: "Специално за Станка от Павликени - леля Донка от с. Мало Конаре е сложила в подписа си скрийншот от  редтюб на внучката си - не отваряй форума до второ нареждане!"
Айде сопрете се, де! Отворете си тема в Клюкарника, в Компютрите и не спамете повече тук!

Sarcasm™, Mari_Mar, Не се сърди, човече - евала за търпението да обяснявате   bouquet

# 3 263
  • София
Именно, че Сарказъм постна тук кореспонденцията си с тукашните админи, че да разберем, че работят по въпроса с известяване на гугъл и т.н. Да, по-добре да се напише за Минка от Долно Конаре, отколкото да се мълчи! Аз съм Минка от Конаре, така че за мен щеше да е от голяма полза. Не съм разбирач като вас.

# 3 264
Не се ядосвай, Андариел, права си!
Редно и логично беше, веднага след като се появи проблем, да се намерят алтернативни начини за информиране на потребителите.
Веднага проверих фейсбук, както и общо в търсачките. По-късно пак проверявах, но резултатът е ясен - нищо.
С Мозила съм (при мен е най-сигурният браузър по настройки), проблемът се появи преди около 25 часа. Не съм напирала да влизам с друг браузър или да игнорирам предупреждението. Не съм се притеснявала, че нещо може да се случи с персоналния ми компютър, обаче - не цъкам по подписи и аватари. Линкове в темите отварям, но гледам адреса им и не цъкам по съмнителни.

# 3 265
Именно, че Сарказъм постна тук кореспонденцията си с тукашните админи, че да разберем, че работят по въпроса с известяване на гугъл и т.н. Да, по-добре да се напише за Минка от Долно Конаре, отколкото да се мълчи! Аз съм Минка от Конаре, така че за мен щеше да е от голяма полза. Не съм разбирач като вас.
Най-малкото показва отношение и уважение. Съгласна съм с теб, Андариел. Спри повече да се ядосваш. Който трябваше разбра. А на Човечето и до утре да му се обясняваш няма да си промени мнението. За 8 години в този форум не съм видяла и отстъпление на йота, така че няма смисъл.  Peace

# 3 266
  • София
1.Сайтът беше рилийзнат с много бъгове, доста от които още съществуват
2.Потребителите непрекъснато рипортват, но няма отговор и комуникация - няма резултат.
Общото впечатление е, че собствениците, са решили да спестят от това-онова (съпорт например, време за разработки...)
3.Вчерашният проблем - представете си следната сценарий:
Веднага след откриването на проблема се появява съобщение във фейса ( пуснато от съпорта, а не от програмистите естествено), че потребителите няма от какво да се притесняват, по проблема се работи и да имат търпение. Много потребитали са нетърпеливи. Влизат и почват с въпросите и обвиненията. След първите няколко се появява човек, който отново обяснява. След още няколко ги съветва да имат търпение.  Аз силно се съмнявам, че при такова развитие на нещата щяха да останат много мърморещи.
С какво е по-лош този сценарий от онзи, на който станахме свидетели?

# 3 267
  • Berlin
Nikolforall, много добре обяснено. Simple Smile дано повече хора те прочетат. Гугъл го бяха обяснили вчера, но явно малко са стигнали до там да прочетат.

# 3 268
  • София
Нещо си в грешка. Не бяха обяснили точно това. Пазя скрийншотите.

Последна редакция: пн, 29 сеп 2014, 10:48 от Елл

# 3 269
  • София
Напротив, и аз стигнах до обясненията на Гугъл, прочетох ги много внимателно, търсих и други източници за въпросното явление. Но всичко това можеше да бъде спестено на мен, като един обикновен потребител, ако някой се беше сетил да драсне два реда на страницата във фейса, на този сайт. Обясненията на Гугъл са, че собствениците на сайта трябва да направят нещо и затова очаквах да има някакво съобщение. Можеше някой да се опитва да саботира сайта или действително да е заразен. Има елементарни, учебникарски неща, които ги учат студентите по реклама, и които няма начин да не са ги учили и хората, които са назначени тук, или поне да не са им го казали - при криза не се мълчи, а се дава някакво обяснение, изявление и пр. Ако една компания, правителство и т.н. ги е грижа за себе си най вече, ако не за потребители или население, те не мълчат, защото мълчанието твърде често предизвиква паника, а това хич не е добре за компанията или правителството.

Общи условия

Активация на акаунт